27. 10. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátky v derby mocně dotahovaly, vyrovnat ale nedokázaly

16., sobota 27. 10. 2012
Benátky n.J. - Ml.Boleslav BEN - MBL
Jedenáct gólů, skvělou diváckou kulisu a napínavý boj až do konce. To vše nabídlo pojizerské okresní derby mezi Benátkami nad Jizerou a Mladou Boleslaví. Mladoboleslavští přijeli na mistrovský duel do Benátek po dlouhých jedenácti letech a do hlediště si našlo cestu téměř jedenáct stovek diváků! Po dvou třetinách by téměř nikdo netipoval, že se Benátečtí ještě vrátí do zápasu. Domácí však třemi góly zdramatizovali utkání a málem v závěru vyrovnali. Exligová Boleslav nakonec těsné vedení udržela a radovala se z výhry 6:5. V příštím kole Benátečtí touží konečně zabodovat v Písku.
Benátky n.J.: Stejskal (15. Blažíček) - Moravec, Kolmann, Jánošík, Štich, Ulrych, Vála, Říha - Skalický, Klimt, Jonák, Vlach, Plodek, M. Pabiška, Jech, Král, Kopic, Maďar, Skořepa, Liška, Bortňák.
Ml.Boleslav: Will (Lakosil) - Pojkar, Kasík, Toman, Němeček, Jindra, Bohunický, Mozík, Šmach - Jiránek, Vrbata, Nouza, L. Pabiška, Výborný, Kafka, Koudelka, Demel, Rys, Mikulík, Lenc, Loskot.
Branky a nahrávky: 6. Štich (Klimt, Bortňák), 33. Skořepa (Plodek), 50. Skořepa (Štich, Jánošík), 51. Jánošík (Kolmann, Skořepa), 55. Maďar (Liška, Štich) - 2. Kafka (Toman, Němeček), 12. Lenc (Loskot, Jiránek), 15. Němeček (Výborný, Pabiška), 20. Rys (Demel, Koudelka), 31. L. Pabiška (Kafka, Výborný), 36. L. Pabiška (Kafka, Toman). Rozhodčí: S. Mertl, Šindler - Flegl, Zíka. Vyloučení: 8:7. Využití: 4:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1084. Střely na branku: 30:31.

Komentář

Napěchovaný benátecký zimní stadion se první branky dočkal už po minutě hry. A radoval se početný hlouček mladoboleslavských fanoušků. Svou první střelou na branku se Boleslav prosadil, když Petr Kafka překvapil Jiřího Stejskala - 0:1. Vyrovnat mohl záhy Marek Pabiška, který se prokličkoval před branku, jenže klec hostí minul. Ve své první přesilovce v utkání už se Benátky ovšem dočkaly. David Štich měl na modré čáře dostatek času a prostoru, aby si ještě popojel a poté prostřelil Willa - 1:1. V 11. minutě benátecké obraně pláchl Milan Mikulík a spěchal sám na Stejskala. Domácí gólman se blýskl povedeným zákrokem. Krátce poté však Stejskal kapituloval. Loskot našel volného Radana Lence, jenž se trefil nad lapačku gólmana Benátek - 1:2. Hosté byli při chuti a Roman Němeček střelou do horního růžku vyhnal Stejskala z branky - 1:3. Místo mezi tyčemi tak zaujmul Robin Blažíček a Rys ho hned přivítal nebezpečnou střelou, která se od tyčky odrazila zpět do pole. Domácí v první třetině herně zcela propadli a navíc ještě jednou inkasovali. Jiří Rys dostal ideální pas a přesunující se Blažíček již neměl šanci zakročit - 1:4

V první polovině druhé třetiny se Benátečtí stále bránili soupeřovu tlaku, který byl navíc umocněn tak čtyřminutovou přesilovkou za hru vysokou holí brankáře Blažíčka. Po skončení tohoto oslabení putoval za faul na gólmana Willa na trestnou lavici také Skalický a tým z města automobilů už svou další početní převahu využil. Lukáš Pabiška svou první střelou ještě vyprášil Blažíčkovy betony, dorážku už na místo určení nasměroval - 1:5. Benátky se dočkaly taktéž v přesilovce. Plodek našel u druhé tyčky volného Josefa Skořepu, jehož ránu přesouvající se Will nemohl zachytit - 2:5. Lukáš Král se pak proháčkoval až před Willa, jenže překonat ležícího mladoboleslavského gólmana pro něj bylo neřešitelným problémem. Král byl poté odeslán na trestnou lavici a Boleslav trestala šestým gólem. Lukáš Pabiška byl na konci povedené kombinace do prázdné branky - 2:6. Další šance měly ovšem Benátky. Pabišku vychytal Will lapačkou a zejména Bortňák neproměnil dvě gólovky. V témže oslabení postupoval dvakrát sám na branku, avšak Will svou klec uzamkl.

Třetí třetina patřila benáteckému týmu, který zatlačil svého rivala a třemi góly ho donutil se strachovat o výsledek. Nejprve měl ale gól na své hokejce Mikulík, ale v nájezdy Blažíčkou klec přestřelil. Následně putovali na lavici hanby Lenc a Toman a před Benáteckými se tak naskytla možnost hrát dvojnásobnou přesilovku. A tu také přetavili v gól. Štichovu ránu vyrazil Will pouze před sebe, kde číhal Josef Skořepa a věděl si rady - 3:6. Také pokračující přesilovku Benátky využily. Adam Jánošák na modré čáře napřáhl a propálil vše včetně Willa - 4:6. Boleslavští se rázem začali strachovat a drama vrcholilo po trefě Patrika Maďara, jenž potrestal nedůslednost boleslavské obrany a střelou nad Willovo rameno snížit na rozdíl jediné trefě - 5:6. Hosté si už svůj náskok pohlídali a Benáteckým už nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, hlavní trenér Benátek nad Jizerou
"V první třetině jsme dostali dvě strašně laciné branky. V momentě, kdy máte bodů méně, než byste chtěli,tak takové góly vás herně hodí zpátky. Ve druhé třetině jsme udělali ještě také nějaké chyby, ale herně jsme již byli v pořádku. Ve třetí třetině jsme Mladou Boleslav dostali do velkých starostí. O výsledek se rozhodně musela bát. Výkonu ve dvou třetinách si vážím. Myslím si, že se na něm dá do budoucích zápasů stavět. Byl to výkon, po kterém mohou hráči odejít domů se vztyčenou hlavou. Samozřejmě, nějaké individuální chyby se udělají vždy. Děláme jich poměrně dost v obraně nebo i na postu brankářů. "

Jiří Slabý, asistent trenéra Mladé Boleslavi
"První třetina byla dobrá. V té druhé jsme začali hrát trochu pasivněji. Domácím jsme dali prostor. Poté nám pomohlo čtyřminutové vyloučení, po kterém jsme se dostali z benáteckého tlaku. V poslední třetině jsme měli dost vyloučených, za což nás soupeř trestal. Domácí dnes hráli přesilové hry perfektně. Za patnáct odehraných kol jsme dostali snad jedinou branku při oslabení, dnes nám to tam napadalo. Buď je to tím, že domácí hráli přesilovky dobře, nebo tím, že jsme je špatně bránili."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.