3. 12. 2012 | Tomáš Nejedlo

Druhá Olomouc ukončila benáteckou sérii výher

28., pondělí 3. 12. 2012
Benátky n.J. - Olomouc BEN - OLO
Čtyři zápasy v řadě se podařilo vyhrát benáteckým hokejistům, až jejich snažení v pondělí 3. prosince utnula druhá Olomouc. Ta u Jizery díky trefám Selingra a Houdka zvítězila 2:0 a upevnila si své druhé místo v prvoligové tabulky. Hned třikrát na benáteckém zimním stadionu zvonila branková konstrukce, dvakrát ji nastřelily Benátky, jednou pak Mora. V příštím kole se Benátečtí vydají k letošnímu třetímu derby utkání s Mladou Boleslaví a budou toužit jí sebrat konečně body!
Benátky n.J.: Stejskal (Jelínek) - Šimek, Kolmann, Kajínek, Jaroměřský, Mrkvička, Vitásek, Vála, Ulrych - Jech, Skořepa, Klimt, Maďar, Král, Pabiška, Miškovský, Plodek, Kica, Vařecha, Liška, Kopic.
Olomouc: Kašík (Halász) - Ondrušek, Nedbálek, Houdek, Valenta, Staněk, Škůrek, Schejbal - Herman, Řípa, Pekr, Hampl, Kucsera, Kucharczyk, Selingr, Diviš, Rác, Vodný, Heža, Švaňhal.
Branky a nahrávky: 34. Selingr (Rác), 55. Houdek (Pekr). Rozhodčí: Schmejkal - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 305. Střely na branku: 28:27.

Fotogalerie

Komentář

Když se na začátku utkání postavili do svých brankovišť Jiří Stejskal a Libor Kašík, ještě netušili, že se stanou klíčovými postavami utkání a že po závěrečném zvuku sirény převezmou ocenění pro nejlepší hráče utkání. Jako první z této dvojice mužů s maskou se blýskl olomoucký mladík, a sice přesně po šesti minutách hry. To totiž Liška vyslal přesnou přihrávku na hůl Miroslava Kopice, který v dobré příležitosti ztroskotal na Kašíkovi. Mora odpověděla šancí Radima Kucharczyka, jenž si po efektní Kucserově zadovce vylámal zuby na pozorném Stejskalovi. Přesně v polovině první třetiny to byl patrně Ctibor Jech, kdo vypátral netečný kotouč před Kašíkem a orazítkoval horní tyčku olomoucké branky! Další větší šance se už diváci, kterých se na tribunách benáteckého zimního stadionu sešlo přes tři stovky, v první třetině nedočkali, a tak odcházely oba celky do kabin za bezbrankového stavu.

V čase 22:55 benátecký kapitán Vála nahodil touš do ohně před Kašíkem, kde dorážel nejprve Tomáš Liška a poté také Lukáš Vařecha, po jehož střele zazvonila za olomouckým gólmanem tyčka a od ní se kotouč odrazil na brankovou čáru, po níž klouzal, postavil se také na hranu a hosté ho nakonec dokázali zpacifikovat. Olomoučtí si v ten moment zhluboka oddechli, neboť to byla opravdu velká příležitost benáteckého celku. Další možnost měly Benátky po brejku ve dvou proti jedinému obránci soupeře. Skořepa nabil do střelby Jechovi, který ovšem olomouckou klec přestřelil. Kohouti kontrovali průnikem Kucharczyka, Stejskal byl ale připraven. Až ve 34. minutě putoval na trestnou lavici první benátecký hráč. Hanáci přesilovku využili hned po sedmi vteřinách. Kajínkovi se nepodařilo vyhodit kotouč z vlastního pásma, a tak se puku chopil Roman Rác, našel svého spoluhráče Pavla Selingra a červené světlo za Stejskalem svítilo poprvé – 0:1. Následně měly možnost přesilové hry i Benátky, jenže Kašík si poradil se všemi pokusy.

Na začátku třetí třetiny stálo velké štěstí při domácích hráčích. Houdkovu střelu po přiťuknutí Hampla vytahoval Stejskal na poslední chvíli špičkou svého betonu. Hosté v úvodu třetí části na svého soupeře doslova vlétli a Stejskal musel být v pozoru. Ukázkovým semaforem se blýskl proti střele vytáhlého zadáka Škůrka od modré čáry. Neuplynula ani minuta a na domácí branku vypálil olomoucký Švaňhal a za Stejskalem zazvonila tyčka! Ve třetí třetině se hrál rychlý hokej, hra se střídala před oběma brankami. Kašík ukázal své umění proti dvěma střelám Radima Šimka, především pak proti té druhé zasloužil absolutorium. Kohoutí branka byla pro Benátky v pondělním zápase zakletá, a tak v 55. minutě zápas definitivně rozhodl Tomáš Houdek. Ten se opřel na kruhu do puku a domácí gólman již nestačil zareagovat – 0:2. Závěrečná minutová power play již nevedla ani ke snížení stavu, Hanáci tak u Jizery oslavili zisk tří bodů a Libor Kašík si do svých statistik připsal vychytaný shot out.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (HC Benátky nad Jizerou): Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodly nechci říct náhodné, ale takové branky, které padly po našich chybách. Odevzdávali jsem snadno kotouč soupeři a narozdíl od nás oni to dokázali potrestat. Měli jsme několik podobných pokusů, které ale skončily brankaři v klíně, nedali jsme branku, tak jsme nemohli vyhrát. Soupeř měl určitě dobrou obranu, ne nadarmo jsou druzí v tabulce. Kašík potvrdil, že je vynikající brankář. Vždy hrajete tak, jak vám to dovolí soupeř a dnes nám toho moc nedovolil. Gólových příležitostí bylo minimum, a ani to jsme nedokázali proměnit.

Jan Tomajko (HC Olomouc): Naše dnešní vítězství je zasloužené. Hráli jsem dobře, do obrany, stejně jako domácí tým, ale rozhodla naše přesilovka, ze které se nám podařilo vstřelit branku.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!