13. 3. 2013 | Dominik Kameš, Dominik Kameš, Tomáš Nejedlo

Bulířův hattrick zlomil Medvědy

9., středa 13. 3. 2013
Beroun - Benátky n.J. BER - BEN
K poslednímu zápasu na led soupeře ve středu 13. března cestovali benátečtí hokejisté. Představili se na ploše již jistého barážového účastníka Berouna. Hostující celek byl posílen o několik libereckých hráčů a bylo to znát. Především Michal Bulíř byl na ledě hodně vidět a díky jeho třígólovému příspěvku Benátky v duelu dvou středočeských celkům uspěli a zvítězili 4:1. Brankář Stejskal dokonce neměl daleko k čistému kontu, které mu však v závěru zkazil Polák. Poslední zápas sezóny Benátečtí sehrají v sobotu 16. března doma s Mostem a vstup na toto utkání bude zdarma!
Beroun: Mastík (33. Kůdela) - Krejčí, Přindiš, Jebavý, Varačka, Kaláb, Malý - Kadlec, Mavrojanidis, Pondělík, Petr, Jonáš, Videlka, Besser, Hošťálek, Čurda, Tuček, Polák, Pour
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Jánošík, Jaroměřský, Mrkvička, Niko, Vála, Pabiška, Kajínek - Kopic, Vařecha, Jonák, Liška, Král, Vlach, Klimt, Skořepa, Jech, Bulíř, Miškovský, Skalický
Branky a nahrávky: 57. Polák (Tuček, Mavrojanidis) – 24. Vlach (Vála, Jech), 26. Bulíř (Jonák), 30. Bulíř (Jonák, Jaroměřský), 49. Bulíř (Pabiška, Mrkvička). Rozhodčí: Würtherle - Jílek, Šperl. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 16:50. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

Komentář

Hosté si již po dvaceti vteřinách hry vytvořili nebezpečnou příležitost. Mastík ale dokázal i nadvakrát vychytat Josefa Skořepu. V páté minutě si z pravé strany najel před berounského brankáře benátský Mrkvička, jeho střelu mezi betony ovšem domácí gólman chytil. Poté se v šanci ocitli i Berounští. Jonáš adresoval puk před bránu Martinu Čurdovi, který se ale přes bránícího hráče nedostal k zakončení. Benátky ale byly lepším týmem na ledě. Ve dvanácté minutě nedokázal Kopic sám před Mastíkem dostat touš za brankovou čáru. Další šanci Benátek zakončoval Jech, berounský gólman se stihl přesunout proti jeho zakončení. V osmnácté minutě měli Medvědi velkou příležitost na vstřelení první branky zápasu. Benátský brankář Stejskal vyrazil Besserovu střelu k Ondřeji Hošťálkovi, ten ovšem v rychlosti nedokázal zasunout puk do odkryté brány.

V úvodu druhé dvacetiminutovky měl nejprve šanci domácí Videlka, jenž však v samostatném úniku pouze nastřelil beton gólmana Stejskala. A tak padaly branky na druhé straně. V polovině čtyřiadvacáté minuty těžil z důrazu na brankovišti Jaroslav Vlach, který po střele Vály dostal puk za Mastíkova záda. O dvě minuty později už Benátky vedly 2:0. V pravém kruhu pro vhazování se ujal puku Michal Bulíř, jenž tvrdou ranou prostřelil domácího brankáře. Následně dostali hosté výhodu sto pět vteřin dlouhé přesilovky pěti proti třem. Tuto výhodu Benátky využily na počátku třicáté minuty, když Vít Jonák adresoval Michalu Bulířovi přesný pas do prostoru mezi kruhy, odkud poslal benátský útočník touš k levé tyči Mastíkovy klece.

Po dvou minutách mohli hosté vést již o čtyři góly, Jaroslav Vlach však v samostatném úniku nevystřelil přesně. Domácí trenéři se rozhodli ve třiatřicáté minutě vystřídat brankáře, a tak Tomáše Mastíka nahradil zkušenější Hynek Kůdela. Ten si ihned připsal několik těžkých zákroků, především proti Bulířovi. Právě po Bulířově pasu mohl necelé tři minuty před druhou sirénou zakončovat do prázdné brány Lukáš Král, ten ale neposlal puk mezi tři tyče.

Na začátku třetí třetiny si tito hráči Benátek vyměnili své role. Tentokrát přesně nezakončil Bulíř. Jednadvacetiletý útočník hostů, Michal Bulíř, se již nemýlil na začátku čtyřicáté deváté minuty, kdy sám proti Kůdelovi uspěl s bekhendovou kličkou a dokonal tak svůj dnešní hattrick. Na druhé straně z dobré pozice střílel Jiří Tuček, jenž ovšem trefil pouze Stejskalův beton. Na začátku sedmapadesáté minuty se Medvědi přeci jen dočkali vstřelené branky. Po střele Tučka se touš dostal k Tomáš Polákovi, který prostřelil Stejskala. Zbytek zápasu již další góly nepřinesl, a tak Benátky zvítězili v Berouně celkem jasným výsledkem.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (Medvědi Beroun 1933): Dali jsme vesměs příležitost hráčům, kteří by měli nastoupit v baráži. Až na zraněné Doležala, Padělka, Knesla a Šulce, který si odpykává trest. A také některým juniorům. Některé věci, které jsme si před zápasem řekli, se v zápase objevovaly, s tím jsem byl spokojen. Že se nám nepodařilo vstřelit více branek, je škoda. Pro nás to byl vlastně poslední zápas před baráží, ve kterém jsme si mohli něco vyzkoušet. Někteří mladí nás překvapili, bohužel někteří, a nejen mladí, naopak.

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Samozřejmě jsme rádi za výhru. Ale přišlo mi, že jsme hráli víc na krásu než na agresivitu v koncovce. Měli jsme spoustu šancí a příležitostí, bohužel naši hráči jsou málo produktivní. Nebýt Bulíře, který dal hattrick, tak jsme dali jeden doražený kotouč. S tím jsme nespokojení. Někteří hráči si to musí uvědomit a zlepšit.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.