16. 3. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátky na rozloučenou nadělily Mostu půltucet

10., sobota 16. 3. 2013
Benátky n.J. - Most BEN - MST
Poslední utkání letošní sezóny benátečtí hokejisté sehráli na domácím ledě, když jejich soupeř byl Most. Severočeši nezískali v prvoligové historii s tímto středočeským soupeřem ani bod a tuto nelichotivou bilanci nevylepšili ani po sobotnímu utkání. Mostečtí totiž inkasovali u Jizery půltucet, aniž by jedinkrát skórovali. Benátky se tak rozloučily před domácím publikem vysokou výhrou a končí ve skupině play out na konečné deváté pozici.
Benátky n.J.: Vošvrda (Blažíček) - Mrkvička, Pabiška, Vála, Jaroměřský, Kajínek, Jánošík - Vařecha, Skořepa, Kimt - Vlach, Král, Jonák - Skalický, Liška, Kopic - Bortňák, Jech, Miškovský.
Most: Gutsevich (Melichar) - Charousek, Rohan, Havelka, Tomeček, Pavlů, Čechura, Brettschneider - Kloz, Heřman, Bojer - Nedrda, Mužík, Nevyhoštěný - Vaněk, Skvortsov, Kuběna - Výrut, Sukharev, Adámek.
Branky a nahrávky: 8. Jonák (Král, Kajínek), 8. Pabiška (Kopic, Liška), 16. Král (Vošvrda), 33. Vlach (Král, Kajínek), 45. Jech (Bortňák, Miškovský), 54. Král (Miškovský, Bortňák). Rozhodčí: Pavlovič - M. Svoboda, Svobodová. Vyloučení: 5:7, navíc Heřman (MST) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 149. Střely na branku: 40:15.

Komentář

Benátečtí se ujali vedení po sedmi minutách hry. Po souhře Krále s Kajínkem po patnácti vteřinách využil přesilovou Vít Jonák a poslal tak Benátky do vedení - 1:0. Jen pětapadesát vteřin uplynulo od vedoucího gólu Benátek a ruský gólman v mosteckém brankovišti lovil puk ze své sítě podruhé. Marek Pabiška napřáhl mezi kruhy a Gutsevich byl proti jeho pokusu krátký - 2:0. První třetina byla pro Mostecké černou. V době, kdy se potrestaný Miškovský vrátil na led, Benátečtí udeřili potřetí. Tomáš Vošvrda prokázal exceletní práci holí, když na útočné modré čáře našel Lukáše Krále, a ten vykoupal Gutseviche - 3:0. V závěru první třetiny ještě hráli Mostečtí dvě přesilové hry, jenže ani jednu nedokázali proměnit v gól, a tak domácí odcházeli do kabin za tříbrankového vedení.

Po sedmadvaceti vteřinách hry si velmi dobrý zákrok připsal hostující gólman Ilja Gutsevich, když Jaroslava Vlacha doslova vychytal. Jaroslav Vlach si spravil chuť o pět minut později, když Královu přihrávku usměnil v gól střelou mezi Gutsevichovy betony - 4:0. Dvě minuty před druhou sirénou měl pátou branku na své holi Daniel Miškovský, jenže spojnice tyče a břevna stála v cestě puku do sítě.

Třetí část hry nabídla hned v jejím úvodu šanci Miškovského, který sám před Gutschevichem mířil mimo tři tyče. Mrzet ho to však nemuselo, neboť jen o pár sekund později se Ctibor Jech dostal k volnému kotouči a bez okolků ho poslal za brankovou čáru - 5:0. Ani pět vstřelených gólů Benáteckým nestačilo. Ukázkovou kombinaci předvedli Miškovský a do prázdné branky zakončující Lukáš Král, kteří tak šestou trefou do mostecké sítě završili půltucet gólů v síti severočeského soupeře - 6:0.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (Benátky nad Jizerou): Zápas jsme zvládli. I když to spíše bylo utkání na rozloučenou. Jsem rád, že jsme vyhráli. Doufám, že si to kluci užili. Nyní se začneme připravovat na další sezónu.

Kamil Kašťák (Most): O nic už nešlo. Přijeli jsme v kombinované sestavě s několika juniory, aby si zkusili jak to v první lize vypadá. Samozřejmě domácí nás jednoznačně přehráli. Zápas jsme tedy odehráli špatně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.