20. 8. 2013 | Tomáš Nejedlo

Ústí v Benátkách utrpělo šestou přípravnou porážku

přát., úterý 20. 8. 2013
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Šest ze sedmi přípravných zápasů už prohráli hokejisté Ústí nad Labem. Mladému kádru trenérů Šindela a Mareše se herně ani výsledkově nedaří a ani v Benátkách Ústečtí nepřesvědčili. Prapor držel nad vodou snad jen kapitán Roubík, který ve druhé třetině odpověděl na Bortňákův vedoucí gól. Na trefy Kicy a Vlacha ale Slovan už odpověď nenašel, a tak Benátky zvítězily 3:1 a potvrdily dobrou přípravnou formu. Již ve čtvrtek je navíc čeká domácí derby s Mladou Boleslaví.
Benátky n.J.: Stejskal (Jelínek) – Ulrych, Vitásek, Kajínek, Šimek, Jánošík, Pabiška, Říha – Klimt, Skořepa, Maďar, Kica, Plodek, Bortňák, Bittner, Chlapík, Skalický, Špaček, Mikyska, Vlach, Jech.
Ústí n.L.: Petrásek (Dlouhý) – Grin, Vobořil, Černý, Vaněk, Brož, Tomáš, Procházka, Holomek – Budínský, Roubík, Rod, Vávra, Meidl, Boháč, Baránek, Hanzl, Pořický, Tůma, Přeučil, Šimíček.
Branky a nahrávky: 22. Bortňák (Plodek), 40. Kica (Ulrych, Bortňák), 52. Vlach (Mikyska, Ulrych) – 38. Roubík (Vobořil). Rozhodčí: Wagner - Holec, Záhora. Vyloučení: 8:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 128. Střely na branku: 27:22.

Komentář

Už po necelé půlminutě hry si ústecká obrana vybrala slabší moment, když za svá záda pustila unikajícího Josefa Skořepu, jenž ovšem na Petráska nevyzrál. Pak měli hosté možnost zkrácené dvojnásobné přesilovky, ale příliš toho nevymysleli. V pokračující klasické početní výhodě už to bylo lepší, Milan Vobořil si vybruslil do ideální střelecké pozice, jenže branka pro jeho pokus byla příliš malá.

Také úvod druhé třetiny patřil benáteckému týmu. Josef Skořepa si vybruslil před Petráska, ale překonat se mu ho ještě nepodařilo. To se povedlo o pár vteřin později jeho spoluhráči Daliboru Bortňákovi, jehož bekhendový pokus v přesilovce z ostrého úhlu překvapil Petráska a puk se třepetal v síti - 1:0. Ve 29. minutě rozpoutali domácí před ústeckým brankářem docela slušné peklo. Zkoušeli to postupně Vlach, Klimt a Maďar, ale ani jednomu z nich se nepodařilo pohnout ukazatelem skóre.

Nestalo se tak ani při přečíslení dvou slovenských hokejistů Bortňák a Jánošíka. Naopak na druhé straně se zadařilo Slovanu. Vobořilovu střelu před Stejskalem ještě tečoval Jaroslav Roubík a bylo vyrovnáno - 1:1. Remízový stav však příliš dlouho nevydržel. Patnáct vteřin před druhou sirénou totiž Benátečtí vyšachovali bránící hráče soupeře a na konci povedené a pohledné akce byl do prázdné branky střílející Petr Kica - 2:1.

Vyrovnání měl v úvodní minutě třetí periody ujíždějící Václav Meidl, avšak Stejskal kryl jeho první střelu i následnou dorážku. Skóre se hnulo v 52. minutě, kdy benátecký důraz slavil úspěch. Jaroslav Vlach vypátral volný kotouč na brankovišti a dotlačil ho za brankovou čáru - 3:1. Jiří Stejskal byl pro tým oporou i v závěru utkání, kdy i v pozici vleže kryl několik střel a žádný kotouč už za svá záda nepustil. V samém závěru ještě z trestné lavice navrátivší se Jánošík neprostřelil Petráska.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (asistent trenéra Benátek nad Jizerou): Ústí je silný soupeř, který po dlouhá léta hraje špičku první ligy. Myslím si však, že jsme dnes byli o krok výše než náš protivník. Pokud kluci budou plnit úkoly, které chceme, mohli bychom hrát dobrý hokej po celou sezónu.

Jaromír Šindel (trenér Ústí nad Labem): Bylo to nevýrazné utkání. Zpočátku žádné šance, v závěru jsme udělali hodně chyb. Takže standardní přátelský zápas.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.