27. 8. 2013 | Šárka Kulhánková, Šárka Kulhánková, Tomáš Nejedlo, Zdeněk Kamínek ml.

Ústečtí vrátili Benáteckým přípravnou porážku

přát., úterý 27. 8. 2013
Ústí n.L. - Benátky n.J. UNL - BEN
Odplata za porážku 1:3 u řeky Jizery se hokejistům Ústí nad Labem vydařila na výbornou. Už v první třetině totiž žlutomodří do Stejskalovy branky vyslali tři puky a nakročili tak ke své třetí přípravné výhře. Ve druhé části své vedení ještě pojistili, aby ve třetí periodě Bittner alespoň korigoval čestným benáteckým úspěchem. Mladík v benáteckém dresu tak zkušenému Orctovi zkazil čisté konto. Další přípravný duel čeká Benátky již ve čtvrtek, a to opět na severu Čech, tentokrát v Litoměřicích.
Ústí n.L.: Orct – Grin, Sklenička, Vobořil, Vaněk, Poživil, Černý, Holomek – Tůma, Roubík, Přeučil – Budínský, Alinč, Boháč – Baránek, Rod, Šimíček – Hanzl, Meidl.
Benátky n.J.: Stejskal – Pabiška, Šimek, Vitásek, Jánošík, Ulrych, Lacek – Klimt, Skořepa, Maďar – Jonák, Plodek, Bortňák – Bittner, Chlapík, Skalický – Kica, Jech, Vlach.
Branky a nahrávky: 11. Boháč (Alinč, Budínský), 12. Tůma (Roubík, Sklenička), 17. Tůma (Roubík, Vobořil), 38. Přeučil (Grin, Tůma) – 43. Bittner (Skalický, Chlapík). Rozhodčí: Knapík, M. Novák – Ptáček, Vitík. Vyloučení: 8:11 + navíc Boháč (UNL) 10 minut OT + 20 minut OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 262. Střely na branku: 27:19. Průběh utkání: 4:0, 4:1. Zakázaná uvolnění: 4:3. Ofsajdy: 4:0. Vyhraná vhazování: 35:21 (9:7, 14:8, 12:6).

Komentář

Na začátku utkání se Benátky k puku téměř nedostávaly, a tak Orct neměl v bráně skoro žádnou práci. Zato Stejskal si musel poradit například se střelami Skleničky nebo Šimíčka. Jednou z největších příležitostí pak mělo duo Roubík – Dostálek, přičemž druhý jmenovaný trefil beton hostujícího gólmana.

Asi v polovině první části šli Lvi do vedení, když Alinč přihrál z pravého kruhu najíždějícímu si Danielu Boháčovi, který s přehledem zakončil do odkryté části klece. Netrvalo dlouho a Slovan odskočil do dvoubrankového vedení. Roubík předal kotouč do prostoru mezi kruhy Davidu Tůmovi, a ten se trefil přesně mezi betony Jiřího Stejskala. Benátky po inkasovaných brankách ožily a začaly atakovat domácí svatyni. Štěstí zkoušel například Bortňák, avšak marně.

Tři minuty před závěrem první periody se znovu po spolupráci s Roubíkem trefil do sítě David Tůma. První třetina tak skončila stavem 3:0.

Do druhé části vstoupili opět lépe Lvi. Stejskal měl v bráně neustále napilno. Hosté se těžko dostávali přes střední pásmo, a Orctovu klec tak téměř neohrožovali. Na druhé straně kluziště se však mohl prosadit například Boháč nebo Vaněk.

Benátky si asi v polovině utkání zahrály přesilovou hru 4 na 3. Jednu z nejlepších pozic na střelu měl Skořepa, jehož střela ale letěla vysoko nad domácí branku. Po skončení početní výhody se zcela sám octl před Orctem Bittner, který ovšem zamícháním puku nezmátl soupeřova brankáře.

Hra na ledě byla ve druhé polovině této třetiny vyrovnaná. Necelé čtyři minuty před koncem druhé periody měli domácí početní výhodu 5 na 3. Ta netrvala příliš dlouho, neboť sudí vylučoval i na druhé straně. Boháčovi udělil desetiminutový osobní trest a poslal ho do šaten za nesportovní chování. Lvi se však dokázali prosadit i v přesilovce 4 na 3. Petr Přeučil totiž tečoval Grinovu střelu od modré.

Ústí se i při vstupu do třetí třetiny vrhlo okamžitě na Stejskalovu bránu. Jenže paradoxně to byl právě tým z města nad Jizerou, který vstřelil branku. Skalický našel v mezikruží Ladislava Bittnera, a ten nenápadnou střelou poslal puk za Orctova záda. Od té doby byli aktivnějším celkem na ledové ploše hosté.

Slovan si do konce utkání zahrál ještě dvě přesilovky, ale ani jednu nevyužil. Šance měli třeba Přeučil a Budínský. Pak se hrálo ze strany na stranu. Pět minut před závěrem zápasu se před Stejskalem strhla bitka mezi Skleničkou a Ulrychem a mezi Baránkem a Vlachem, což rozhodně upoutalo pozornost diváků. Zbytek mače už nic zajímavého nepřinesl, a domácí se tak mohli radovat z výhry.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústečtí Lvi): "V utkání s Benátkami nad Jizerou jsme chtěli navázat na výborný výkon ze zápasu s Litvínovem. První třetina byla z naší strany parádní, nejlepší, co jsme v přípravě dosud sehráli. Dali jsme tři branky po ukázkových akcích a vytvořili si i další šance. Měli jsme pohyb, kotouč chodil rychle od hokejek a dobře jsme kombinovali. Ve druhé části došlo k tradičnímu uspokojení, chtěli jsme to hrát až moc profesorsky a to si nemůžeme dovolit. Navíc jsme nesmyslně třikrát faulovali, z toho dvakrát při naší přesilové hře. V této fázi hry nás podržel Zdeněk Orct. Do závěrečné dvacetiminutovky jsme šli s cílem dohrát utkání s čistým kontem, bohužel se nám to nepodařilo. Tato třetina byla hodně rozkouskována častými vyloučeními, Benátky nad Jizerou dost přitvrdily a nám to dělalo problémy. Celkově si ale myslím, že jsme sehráli slušné střetnutí a určitě v tom budeme chtít pokračovat. V tréninku se více a více věnujeme střelbě a nácviku přesilových her. Nyní čeká zápas v Mostě s Litvínovem, příležitost dostanou hráči, kteří v úterý nehráli nebo měli volno."

Vladimír Čermák (HC Benátky nad Jizerou): "Zápas rozhodla první třetina, kdy jsme hráli málo agresivně. Nechali jsme soupeře tvořit a obdrželi jsme po zbytečných chybách tři branky. Ústí nad Labem si vytvořilo tlak, využilo ho. Hru se nám podařilo vyrovnat ve druhé a třetí třetině, ale bohužel na zvrat utkání to nestačilo. Pokud bych měl hledat rozdíly mezi zápasem v Ústí nad Labem a v Benátkách nad Jizerou, doma jsme soupeře zaskočili agresivní hrou, nyní se na nás Lvi lépe připravili, povedl se jim úvod utkání. S dosavadním průběhem přípravy spokojení být můžeme, máme velmi mladé a nezkušené mužstvo. Pro nás jako Benátky nad Jizerou je důležité připravit hráče pro extraligový tým Bílých Tygrů. Naším cílem v nadcházející sezóně bude play-off, které nám loni uteklo na poslední chvíli. Liberec na tom tehdy nebyl dobře a my museli uvolnit ze základního kádru sedm obránců. Byli jsme rádi, že jsme sestavu poslepovali i z kluků, které jsme měli ve II. hokejové lize. Rozdíl byl znatelný."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.