11. 11. 2013 | Lukáš Dvořák, Lukáš Dvořák, Tomáš Nejedlo

Benátky po výhře v Budějovicích opouštějí chvost tabulky

21., pondělí 11. 11. 2013
Č. Budějovice - Benátky n.J. CBU - BEN
První představení na loni ještě extraligovém budějovickém ledu bylo pro benátecké hokejisty veleúspěšné. Středočeši si od řeky Malše přivážejí k Jizeře nesmírně cenné tři body, které vybojovali po výhře 2:1. Rozhodovalo se až v závěrečné části hry, kdy hosty poslal do vedení Jonák, Motor vzápětí sice srovnal Šachlem, ale poslední slovo patřilo Vlachovi, jenž propálil Kůdelu dokonce ve vlastním oslabení! Benátečtí se tak po této výhře odpoutali ode dna prvoligové tabulky a nevděčné poslední místo přenechali Severočechům z Mostu.
Č. Budějovice: Kůdela (Halmoši) – Novák, Kříž, Chmelíř, Moravec, Prokop, Pavlíček, Posmyk – Kotalík, Melka, Skuhravý – Ondřej, Šachl, Kuchejda – Ferebauer, Vaniš, Šperger – Třetina, Rob, Bárta – Přibyl.
Benátky n.J.: Lukáš (Stejskal) – Niko, Pabiška, Vitásek, Havlín, Kajínek, Beránek – Jonák, Plodek, Bárta - Klimt, Skořepa, Krejčík - Bittner, Vlach, Vařecha - Kica, Skalický, Špaček.
Branky a nahrávky: 47. Šachl (Chmelíř, Kuchejda) – 43. Jonák (Bittner), 56. Vlach (Niko). Rozhodčí: Zubzanda – M. Jílek, Vavruška. Vyloučení: 10:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 3551. Střely na branku: 33:29.

Komentář

Slabá divácká kulisa sledovala vložené pondělní utkání, ve kterém byli Českobudějovičtí papírovým favoritem. Proti Benátkám chtěli prodloužit sérii vítězných domácích utkání, do zápasu přesto narukovali se změnou v brankovišti. Možnost vydechnout dostal Dominik Halmoši, jeho místo zaujal Hynek Kůdela. Úvod však příliš hokejové krásy nenabídl. Oba celky si nedokázaly vypracovat žádnou nebezpečnější šanci. Proto jako blesk z čistého nebe přišla jedovka Skuhravého z osmé minuty. Tou totiž orazítkoval spojnici tyčí branky Jana Lukáše, kterého už v letošní sezóně jihočeští fanoušci viděli. Během pátého kola vychytal střelce Motoru v barvách Litoměřic. Od té doby byli domácí hokejovější a prakticky jako jediní ohrožovali hostujícího gólmana. Jen kousek zbývalo, aby se střelecky prosadili Šperger s Ondřejem. První jmenovaný dorážel ve skrumáži a pozorné oko hlavního rozhodčího společně s brankovým nedovolilo přiznat veteránovi úspěšný střelecký zásah. Následně dostal před benáteckou klec krásný pas Ondřej, ale na doklepnutí puku do prázdné svatyně mu zbývalo jen pár centimetrů. A když se neujaly ani přesilovkové pokusy v závěru třetiny, mířily oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Prostřední dějství začalo čtyřminutovou přesilovkou Motoru. Po krvavém zákroku na Chmelíře měli domácí jedinečnou šanci dostat se do vedení, nicméně se znovu projevilo, kde českobudějovický celek nejvíce tlačí bota. Střely Melky a Posmyka neměly patřičné parametry. V jejím závěru si ještě na přihrávku mezi kruhy sjel Moravec, svou střelou však trefil Lukáše přímo do hrudníku. Nedá se říct, že by hosté byli natolik horším týmem, pokusů na zakončení ale měli pramálo. Prvním zajímavým pokusem byla střela Bittnera, jednoho z nejaktivnějších hráčů Benátek, s tou si však Kůdela dokázal poradit. Osmadvacátá minuta patřila znovu domácímu týmu. Po přeskupení řad a navrácení Luboše Roba do první formace, se do šance dostal Kotalík, jenže jeho pokus, následná dorážka Roba, ani střela Moravce gólem neskončila. Hosté se o slovo přihlásili v druhé polovině třetiny. Špaček byl prvním hráčem, kterému se povedlo rozvlnit síť, k jeho smůle šlo jen o tu boční. O další minutu měl dobrou příležitost Plodek, brankář Kůdela byl pozorný a svou branku uhájil. Blízko přesné trefy bylo v šestatřicáté minutě. Skuhravý se v přesilové hře snažil střelou z ostrého úhlu nachytat Lukáše, puk dlouhou dobu poskakoval v brankovišti, za brankovou čáru se ale nedostal. Nakonec se ale mohlo červené světlo rozsvítit na opačné straně. Po špatném střídání hrál Motor oslabení, ve kterém byl blízko úspěchu Havlín. U Kůdely v tu dobu stáli všichni svatí, protože benátecký forvard trefil tyč. Po čtyřiceti minutách tak stále nebyl ani jeden z týmů blíže výhře.

Jak dlouho se čekalo na úvodní trefu duelu, tak rychle přišla po startu závěrečné části. Ve třiačtyřicáté minutě se domácím nepodařil přechod do útoku, puk získal Vít Jonák, jeho první pokus ještě zvládl vyrazit Kůdela, ale proti přesné dorážce už byl naprosto bezmocný. Benátkám to nalilo krev do žil a v následné přesilovce čtyř na tři nechybělo mnoho k dalšímu zásahu. Motor se však nechtěl vzdát. Ještě v oslabení přišlo vyrovnání. Prvotní přečíslení dvou na jednoho gólem neskončilo, Chmelířovi se v následné akci povedlo najít Petra Šachla, který Lukáše v sedmačtyřicáté minutě prostřelil. Další pokračování bylo rozkouskováno vyloučeními Motoru. Přesto mohla přijít druhá branka domácích, ale dvě šance Skuhravého nebyly vyslyšeny. Benátky se daleko více ozvaly během druhé přesilové hry. Pabiška dvakrát natáhl od modré čáry, Kůdela i se ztíženým výhledem neinkasoval. Poslední celek tabulky se však nenechal zahanbit ve statistice vstřelených branek v oslabení. Z ničeho nic se po pravé straně projel Jaroslav Vlach a jeho prudká dělovka strhla v šestapadesáté minutě vedení na stranu Benáteckých. Krátce po vhazování mohlo být vyrovnáno, ale Lukáš měl dnes velmi dobře postavené tyče. Závěrečný nápor Motoru v šesti ukončil svým vyloučením Šperger a po třech utkáních skončila vítězná série na domácím ledě. Budvar arénu vyplenily Benátky nad Jizerou.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (HC Motor České Budějovice): „Soupeř k nám přijel připravený a pod dojmem vítězství nad Olomoucí si věřil. My jsme měli dát gól už v první třetině, jenže jsme zápas začali dvojnásobným vyloučením a náš tým se nenastartoval. Závěr prakticky korespondoval s úvodními minutami. Kvůli nedisciplinovanosti a spoustě vyloučení jsme se do utkání ani nedostali.“

Filip Pešán (HC Benátky nad Jizerou): „Sehráli jsme utkání podobné těm v poslední době. Z naší strany to byl bojovný výkon s aktivním bruslením, snažili jsme se dohrávat souboje. Hra byla kvůli častým vyloučením dost rozkouskovaná. Závěr nám usnadnilo vyloučení domácích, a tak jsme mohli zápas dohrát relativně v klidu. Vyzdvihnout musím výborný výkon našeho gólmana Lukáše, který v posledních dvou duelech inkasoval pouze jednou.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.