16. 12. 2013 | Jan Matúš

Po velmi bojovném výkonu Benátky padly v Olomouci

33., pondělí 16. 12. 2013
Olomouc - Benátky n.J. OLO - BEN
O L O M O U C - Po vydařeném utkání proti Mladé Boleslavi vyrazili hokejisté Benátek nad Jizerou do Olomouce, kde se utkaly s dalším favoritem soutěže. Svěřenci Filipa Pešana se dokázali dostat rychle do vedení, když se ve vlastním oslabení prosadil Skořepa. Mora však postupně přidávala na svém tempu a domácím tým se nakonec ve druhé třetině dočkal vyrovnání z hole Knotka. Ve třetí třetině poté Olomouc přidala další tři branky, a rozhodla tak o tom, že všechny body zůstanou na Hané.
Olomouc: Vošvrda – Houdek, Ondrušek, Jaroměřský, Janáček, Bartoň (C), Staněk, Kadela – Pekr, Diviš, Řípa – Kucharczyk, Kindl, Selingr – Rác, Knotek, Lehečka – Heža, Králík.
Benátky n.J.: Lukáš – Beránek, Říha, Ulrych, Pabiška, Niko, Vitásek – Jonák, Skořepa, Klimt (C) – Psota, Dlouhý, Vařecha – Skalický, Mikyska, Špaček – Bárta, Plodek, Kica – Krejčík.
Branky a nahrávky: 32. Knotek (Rác), 47. Diviš (Pekr, Řípa), 56. Jaroměřský (Králík, Kucharczyk), 58. Rác (Bartoň) – 7. Skořepa. Rozhodčí: Mrkva – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 6:7 navíc Diviš (OLO) 5 + DKU [HRUB], Plodek (BEN) 10 min [NESP], Niko (BEN) 5 + DKU [HRUB], Beránek (BEN) 5 + DKU [UHL]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 914. Střely na branku: 24:28. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Komentář

V rámci vloženého 33. kola první ligy se v pondělí představily v Olomouci Benátky nad Jizerou. Mora chtěla obnovit svou vítěznou šňůru, kterou Hanákům v minulém kole utnula jihlavská Dukla. Olomoučtí hokejisté se tak pustili do svého soupeře a středočechům chtěli svěřenci Petra Fialy vstřelit rychlý úvodní gól.

První větší šanci v utkání si dokázal vytvořit domácí Staněk, který se dostal ke střele ihned po vyhraném vhazování, ale jeho dělovka jen prosvištěla kolem levé tyče hostující klece, ve které se poprvé jako soupeř objevil od svého odchodu olomoucký odchovanec Jan Lukáš.

Mora následně dostala jako první příležitost přesilové hry, ve které však udělal obrovskou hrubici rác, který namazal Josefu Skořepovi, a ten už tvaří v tvář překonal svým zakončením mezi betony Vošvrdu. Benátky tak dokázaly vstřelit úvodní gól utkání ve vlastním oslabení. Následně dostaly také šanci v přesilové hře hosté, ve které se navíc domácí střídačka provinila špatným střídáním, a středočeši tak hráli pár sekund proti třem. Hostům však ani jejich prodloužená přesilová hra nevyšla a Hanákům se povedlo tyto krušné chvilky přežít bez úhony.

Poté se do další obrovské šance dostal hostující Skalický, ale jeho samostatná akce nakonec skončila pouze střelou vedle levé tyče Vošvrdovy brány. V závěru první třetiny ještě dostal dvouminutový trest hostující Pabiška, ale nabídnutá přesilovka se Hanákům vůbec nepovedla, a tak do šaten odcházeli po první třetině šťastnější hosté, kteří vedli 1:0.

Do začátku druhé třetiny vstoupili domácí snad ještě hůře než do té první, protože místo honbou za vyrovnáním přišel tlak hostujícího celku, který na dlouhé minuty nepustil domácí tým z jejich obraného pásma. Benátky měli sice většinou puk na svých hokejkách, ale ani jedna střela svěřenců Filipa Pešana neskončila za Vošvrdovými zády.

Zhruba v polovině utkání byli na trestnou lavici současně poslání domácí Diviš a hostující Niko a následná hra ve čtyřech přece jenom více sedla Olomouci, která se díky přihrávce Ráce a následné střele Jana Knotka dočkala vyrovnání. Ihned po pár dalších sekundách se mohli domácí radovat znovu, když se Kindl prokličkoval až mezi kruhy, ale jeho pokus nakonec dokázal Lukáš fantasticky vyrazit.

Pekr poté dostal dvouminutový trest a Benátky se mohli velmi rychle dostat znovu do vedení, ale domácí obrana si s oslabením poradila parádně. Po skončení trestu se opět do nebezpečného zakončení dostával Kindl, ale olomoucký útočník nakonec nedokázal propasírovat puk pod betony Lukáše.

I v závěru druhé třetiny hrála Mora přesilovou hru, když byl vyloučen Psota, který navíc dostal osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. V té však málem opět udeřily Benátky, když se k puku dostal Krejčík, který svým bekhendovým zakončením ohrozil Vošvrdu. V přesilové hře si domácí tým přece jenom dokázal vytvořit jednu vážnější šanci, a to když Janáčkovo nahození tečoval Kucharczyk, ale puk jen proletěl těsně nad břevnem hostující klece.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy velice opatrně a ani jeden nechtěl udělat výraznější chybu. Za zmínku stojí šance Staňka, který vypálil od modré, kde byl ještě navíc před Lukášem zaparkovaný Kucharczyk, kterého do předbrankového prostoru natlačil jeden z hostujících obranců a střela olomouckého obránce nakonec skončila na betonech Lukáše.

Na hráčích Olomouce byla vidět velká touha strhnout utkání na svou stranu, ale jejich výkon nebyl vůbec ideální. Po špatné rozehrávce jednoho z hostujících hráčů se však dostal puk k Pekrovi, který jej ještě nahrál Richardu Divišovi, a ten nakonec s velkými obtížemi dokázal procpat puk za záda Lukáše. Benátky ihned po druhém gólu hráli přesilovou hru, ve které se ve velmi dobré pozici objevil Plodek, ale Vošvrda si dokázal na jeho střelu dobře vyjet a zabránit hostujícímu hráči ve skórování.

Ihned po svém návratu z trestné lavice se dostal Kucharczyk do skvělé pozice před zcela prázdnou bránou, ale v ten nejdůležitější okamžik nakonec domácí útočník promáchnul. Poté se do další výborné pozice po přihrávce od Diviše dostal Heža, ale ani on nedokázal svou střelou ohrozit Lukáše v hostující bráně.

Benátky následně přitvrdily svou hru a domácím takový styl hry dělal veliké problémy. Hosté se dokázali dostat do několika zajímavějších zakončení, ale domácí strážce svatyně dokázal zlikvidovat veškéré pokusy hostů. Středočeši následně svůj forcheking trochu přehnali a Dlouhý byl vyloučen na dvě minuty. Mora následnou přesilovou hru dokázala využít díky trefě Jana Jaroměřského.

Benátky si v posledních minutách vzaly ještě oddechový čas a v následné power play nakonec hosté ještě inkasovali jeden gól z hole Romana Ráce, který dokázal dostat puk do prázdné brány z poloviny kluziště. V závěru utkání mohli ještě fanoušci vidět bitku, když se do křížku dostali domácí Diviš a Niko. Mora tak nakonec na svém ledě udolala ve velmi bojovném utkání Benátky 4:1.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Olomouc): Tak jako proti Berounu jsme znovu doma neodehráli moc dobrý zápas. V posledních střetnutích hrajeme lépe spíš venku. Hokej byl proti Benátkám hodně bojovný. Po špatné první třetině naši hráči alespoň zabojovali a urvali utkání na svou stranu.

Filip Pešan (HC Benátky nad Jizerou): Domácí tým jsme trápili hodně dlouhou dobu. Myslím si, že jsme byli pro Olomouc hodně nepříjemným soupeřem. Pro naše juniory, které jsme dnes přivezli, to byla obrovská škola hrát proti tak kvalitnímu soupeři, který na konci potvrdil své kvality a závěr rozhodnul svou zkušeností.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!