18. 1. 2014 | Tomáš Nejedlo

Domácí zápas s Jihlavou se Benáteckým vůbec nevydařil

41., sobota 18. 1. 2014
Benátky n.J. - Dukla BEN - JIH
Nepovedené představení mají za sebou benátečtí hokejisté v domácím zápase s Jihlavou. Z tohoto střetnutí vyšli Středočeši nejen bez bodu, ale také bez vstřelené branky a s výsledkem 0:5. Jihlava navíc využila tři nabídnuté přesilovky, čímž určila svou výraznou výhru. Benáteckým tak po nezdaru nezbývá, než se připravit na další střetnutí, a sice na dlouhou cestu do Havířova. Konkurenti v boji o play-off rovněž prohráli, a tak je situace stále velmi otevřená.
Benátky n.J.: Lukáš (Trenčan) – Ulrych, Jánošík, Říha, Kajínek, Niko, Pabiška, Beránek – Bárta, Dušek, Kica – Krejčík, Skořepa, Jonák – Špaček, Skalický, Klimt – Maďar, Mikyska, Vařecha – Jech.
Dukla: Rittich (Sáblík) – Stebih, Kaláb, Mocek, Zadražil, Podlipnik, Dobrovolný, Jaroš – Kuřítko, Mikeš, Prokš – Čachotský, Důras, Malec – Velecký, Zeman, Štěpánek – Seman, Hubáček.
Branky a nahrávky: 6. Mikeš (Kuřítko, Štěpánek), 10. Seman (Hubáček, Důras), 39. Velecký (Zadražil, Mocek), 47. Zeman (Čachotský, Dobrovolný), 58. Malec (Jaroš). Rozhodčí: R. Svoboda - M. Jílek, M. Svoboda. Vyloučení: 10:7 + navíc Říha (BEN) 10 minut OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 472. Střely na branku: 29:30.

Komentář

Benátečtí sice v úvodu utkání několikrát prověřili pozornost jihlavského brankáře Ritticha, avšak do vedení šla Dukla. Lukáš si připsal dva úspěšné zákroky, puk ale vypátral Roman Mikeš a poslal ho do horního růžku benátecké branky – 0:1. Signalizováno bylo navíc dvojnásobné vyloučení, a tak po zrušení prvního trestu hosté ještě pokračovali v přesilovce. Tu sice neproměnili, ale mrzet je to vůbec nemuselo. Hubáček totiž v polovině druhé třetiny perfektním pasem našel přesně najetého Filipa Semana, který si se samostatným nájezdem věděl rady a prostřelil Lukáše – 0:2. Domácí byli opařeni a jejich pokusy nebyly pro Ritticha příliš nebezpečné. Naopak Dukla mohla svůj náskok ještě zvýšit. Při Zemanově šanci stálo při domácích štěstí, neboť střelec špatně trefil kotouč. V 15. minutě opět Jihlavští hýřili aktivitou, Prokše vychytal Lukáš, kterého poté patrně zachránila tyčka po střele Veleckého. A když Benátky nesnížily ani ve svých dvou přesilovkách, odcházeli po dvaceti minutách do kabiny spokojeněji hosté.

Obraz hry se příliš neměnil ani ve druhé třetině. Jihlava poctivě bránila, spoléhala se na jistého Ritticha a podnikala nebezpečné útočné výpady. Benátky naopak marně bušily na vrata jihlavské pevnosti. A tak z protiútoku pálil z druhé vlny najíždějící Čachotský, domácí gólman si poté poradil i s dorážkou téhož hráče. V polovině řádné hrací doby zahrozila čtvrtá benátecká řada. Konkrétně Vařecha, který zpoza branky našel volného Maďara. Puk na brankové čáře zastavil Rittich a hbitě dokázal i lapačkou přerušit hru. Další velkou příležitost dostat se na dostřel soupeři měly Benátky dokonce ve vlastním oslabení. Do brejku unikala dvojice Krejčík a Říha, kteří postupovali na jediného beka soupeře. Obránce Jiří Říha dostal v rychlosti přesný pas, jenže střelu po ledě Rittich skvělým zásahem vykopl. A tak přišel pro Benátky třetí trest v podobě inkasovaného gólu. Při vyloučení Bárty přesilovku proměnil Michal Velecký, když si u tyčky našel volný prostor a nebylo pro něj problémem trefit odkrytou klec – 0:3.

Už tak zdecimované domácí družstvo dostalo další ránu do svých řad ve 47. minutě. V další nabídnuté přesilové hře se prosadil Adam Zeman, když z vrcholu kruhů pokořil benáteckého brankáře počtvrté, čímž, dá se říci, definitivně rozhodl o vítězi utkání – 0:4. Zbytek utkání se pouze již dohrál. Ze všedního obrázku třetí třetiny diváky vyvedla snad jen vhozená kšiltovka na led z jihlavského sektoru, kde se mohutně skandovalo. Aby také ne, když Dukla hájila čtyřbrankové vedení a nesměle kráčela za výhrou. Konečnou podobu výsledku dal dvě minuty před koncem v další početní převaze přesně umístěnou střelou Ondřej Malec - 0:5.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Sehráli jsme zápas, ve kterém jsme nebyli lepší ani v jedné herní činnosti. Jihlava nás předčila úplně ve všem. Chtěli jsme utkání dokončit důrazem, avšak nebyli jsme schopni ani soupeře dohrát, jelikož byl rychlejší než náš tým. Je to dáno i tím, že jsme ve třech po sobě jdoucích utkáních vstřelili pouhou jednu branku. Zřejmě naši hráči mají v hlavách, že pokud dostaneme gól na 0:1, tak už ani nemůžeme vyhrát. Doufám, že si přes neděli odpočineme a na horké havířovské půdě překvapíme a budeme bodovat.

František Zeman (Jihlava): Na zápas jsme se důkladně připravovali. Chtěli jsme ukončit špatnou sérii, která čítala dva prohrané zápasy. Myslím si, že jsme dnes odvedli maximum. Až na malé výjimky ve druhé třetině jsme splnili taktiku, kterou jsme si ráno určili. Utkání jsme měli celých šedesát minut pod kontrolou. Odvážíme si zasloužené tři body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!