27. 1. 2014 | Tomáš Nejedlo

Benátky v souboji o osmičku smázly Ústí

44., pondělí 27. 1. 2014
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Veledůležitý zápas sehráli benátečtí hokejisté na svém ledě s Ústím. Dopravní situaci na R10 zapříčinila, že ústecký celek přijel do Benátek se zpožděním, a tak zápas začal až v 18 hodin. První třetinu navíc ze stejného důvodu vynechal hlavní rozhodčí Roman Svoboda. Co však bylo důležité, Benátky navázaly na gólovou vlnu z ledů soupeřů a i doma pálily ostrými. Do Petráskovy klece za čtyřicet minut nasázely pět gólů, čímž si zajistily výhru. Střelecky opět táhl Bárta, který znovu vstřelil dva góly. Třetí část se dohrála jen z povinnosti, Ústí jen kosmeticky upravilo výsledek na 5:2 z pohledu Benátek. Středočeši mají na osmé pozici náskok šesti bodů před Ústím i Šumperkem, v dalším kole jedou k derby do Mladé Boleslavi.
Benátky n.J.: Trenčan (Stejskal) – Ulrych, Říha, Jánošík, Kajínek, Pabiška, Pyrochta, Beránek – Bárta, Dušek, Jonák – Zacha, Skořepa, Klimt – Špaček, Skalický, Krejčík – Mikyska, Plodek, Vařecha.
Ústí n.L.: Petrásek (Kácha) – Holomek, Grin, Vobořil, Brož, Smetana, Černý, Vaněk – Přeučil, Loskot, Sklenička – Vávra, Roubík, Tůma – Pořický, Hanzl, Videlka – Merta, Dostálek.
Branky a nahrávky: 8. Dušek (Jonák), 13. Bárta, 25. Bárta (Pyrochta, Dušek), 28. Jánošík (Dušek), 39. Krejčík (Špaček, Jánošík) – 34. Sklenička (Přeučil, Loskot), 48. Pořický (Roubík). Rozhodčí: R. Svoboda - Kis, T. Svoboda. Vyloučení: 2:5 + navíc Říha (BEN) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 257. Střely na branku: 40:26.

Komentář

Začátek utkání poznamenal pozdní příjezd ústeckého týmu z důvodu dopravní kolize na rychlostní komunikaci R10. Zde se zdržel na svém příjezdu i hlavní sudí Roman Svoboda. Utkání tak po dohodě obou týmu začalo s půlhodinovým zpoždění, navíc první třetinu odřídili čároví systémem dvou rozhodčích. Po čtyřech minutách hry na trestnou lavici putoval Jiří Říha, který za svůj zásah do hlavy soupeře inkasoval dvě plus deset minut. Slovan svou početní převahu nevyužil a udeřily tak Benátky. Jonák zpoza branky našel hůl Antonína Duška, který nedal Petráskovi šanci - 1:0. Benátečtí i nadále dělali vítr v ústeckém pásmu, Skořepa v samostatném úniku mezírku mezi Petráskovými betony nenašel. Druhé brance předcházela hrubá chyba jednoho z ústeckých beků, který do mezikruží namazal Michalu Bártovi, který dělovkou nepohrdl - 2:0. Benáteckých bylo v první části hry plné hřiště, Lvi nevěděli kam dřív skočit. Severočeši mohli děkovat především Petráskovi, že prohrávali jen o dvě branky. Zuby si na mladém brankáři vylámali třeba Jonák nebo Dušek.

Do druhé třetiny už naskočil sudí Roman Svoboda, nutno ještě podotknout, že oba čároví svou nelehkou roli v první části zvládli ke spokojenosti všech na výbornou. V 25. minutě se skóre měnilo potřetí. Dušek přihrál na modrou Pyrochtovi, jehož střela se odrazila k Michalu Bártovi, jehož dorážka skončila za brankou - 3:0. Benátky byly při chuti a jejich tlak nemohl skončit jinak, než čtvrtou vstřelenou brankou. Adam Jánošík využil zakrytého výhledu gólmana Petráska, který mohl jen smutně rozhodit rukama - 4:0. Také hosté se připomněli a po ojedinělé vážnější akci rovněž vstřelil branku. Trenčan dokázal pokrýt i dvě dorážky, na tu třetí z hole Zbyňka Skleničky už ale ani on nedosáhl - 4:1. Ještě v téže minutě mohl stejnou mincí odpovědět Plodek, ústecký gólman ale hřbetem výstroje vytěsnil puk mimo svou branku. Poslední slovo však ve druhé třetině patřilo Benáteckým. V poslední vteřině přesilovky využil vyšachování hostující čtyřky Lukáš Krejčík a namířil nechytatelně do levé šibenice - 5:1.

Třetí třetina se již za čtyřbrankového vedení benáteckého týmu dohrávala v podstatě z povinnosti. Taktéž to vypadalo na hrací ploše. Domácí logicky ubrali ze svého nastoleného tempa a hosté se tak dostávali na dostřel Trenčanovy branky. První ústecká lajna, která mimochodem byla ve druhé části u tří inkasovaných branek, vytvořila závar. Loskot se přes svého strážce neprosadil, neuspěl ani Sklenička se svou dorážkou. Ve 48. minutě se Slovan dočkal kosmetické úpravy. Roubík byl naprosto sám před Trenčanem, který ho ještě vychytal. Puk se však dostal na hůl Jakuba Pořického, který po ledě dostal kotouč přece jenom do branky - 5:2. Zkušeností však Benátečtí utkání dohráli do zdárného konce, avšak dle průběhu utkání zaslouženě.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Začátek utkání byl poznamenán pozdním příjezdem hostujícího mužstva. Úvod byl tedy takový mdlý, poté se nám ale podařilo vstřelit dvě branky, čímž jsme se dostali do tempa. V půlce zápasu jsme přidali další dva góly, avšak bohužel kvůli našemu nedůrazu jsme inkasovali branku na 4:1. Hostům tento gól trochu zvedl obrátky a my s nimi měli plné ruce a nohy práce. Následně jsme ale vstřelili další branku a potvrdili to, že se nám v současné době vyplácí tlak do brány. Jsem rád, že jsme zvládli tento domácí zápas.

Milan Skrbek (Ústí nad Labem): Podali jsme hodně špatný výkon. V naší situaci potřebujeme každý bod. Dneska jsme ale o body vůbec nebojovali. Na domácích bylo vidět, že si váží toho, že mohou usilovat o vyřazovací část.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.