12. 8. 2014 | Václav Soukup, Václav Soukup, Tomáš Nejedlo

V prvním domácím utkání Benátky neuspěly, podlehly Kadani

přát., úterý 12. 8. 2014
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
První zápas v domácím prostředí odehráli v úterý 12. sprna benátečtí hokejisté. V souboji s Kadaní Středočeši neuspěli, když nakonec prohráli 1:3. Skóre otevřel v úvodu kadaňský Novák a ve druhé třetině zvýšil Müllera. Benátecké do zpět do zápasu vrátila teč Bittnera, jenže to byl opět Müller, kdo ještě do druhé přestávky stanovil konečný výsledek 1:3. Další přípravný zápas čeká Benátky už ve čtvrtek, kdy doma od 18 hodin přivítají Litoměřice.
Benátky n.J.: Jelínek (Stejskal) – Ulrych, Jandejsek, Kajínek, Beránek, Pabiška, Kovář, Niko, Pokorný – Krejčík, Skořepa, Špaček – Maďar, Miškovský, Vařecha – Skalický, Mikyska, Bittner – Jankovský, Psota
Kadaň: Hanuljak (Mouček) – Mazanec, Tejnor, Mrázek, Havel, Pavlas, Trefný, Bartejs, Dobrovolný, Müller, Chlouba, Jíra, Novák J., Novák L., Lehnert, Huňady, Berlev, Halas, Paleček, Hammerbauer.
Branky a nahrávky: 29. Bittner (Skalický, Ulrych) – 5. Novák J. (Mrázek), 26. Müller (Chlouba), 40. Müller (Jíra). Rozhodčí: Wagner - Jecelín, Šádek. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 96.

Komentář

Benátečtí hokejisté se letos poprvé představili na domácím ledě a úvod neměli zrovna povedený. V době, kdy na trestné lavici pykal vyloučení Maďar, totiž Kadaň šla poprvé do vedení. Mrázkovi se povedlo z modré čáry prohodit puk na Jakuba Nováka, který střelou nad levý beton brankáře Jelínka otevřel skóre – 0:1.

Největší šanci Benátek na srovnání měl v první třetině Patrik Maďar. V přesilovce při vyloučení Mrázka ale nastřelil jen tyč Hanuljakovy branky. Jinak se v první třetině hrál opatrný hokej z obou stran a za zmínku stojí snad jen taneček ve stylu čardáše čárového sudího Šádka.

Vstup do druhé části hry patřil Severočechům, kteří si vypracovali několik slibných příležitostí a ujala se ta z 26. minuty. Po pravém křídle ujel Chlouba, předložil před branku najíždějícímu Janu Müllerovi, jenž našel mezeru ve výstroji gólmana Jelínka – 1:1.

Benátky se zpět do zápasu dostaly po třech minutách od druhé inkasované branky. Na počátku povedené kombinační akce byl Ulrych, přes Skalického se dostal kotouč k tečujícímu Ladislavu Bittnerovi a Hanuljak už nestačil zareagovat – 1:2. Přesto šli do kabiny spokojeni Kadaňští. Zkušený Jíra vybojoval v rohu hřiště puk a jeho práci zhodnotil svou druhou trefou v utkání Jan Müller a na několikrát dotlačil touš do branky – 1:3.

Třetí třetina už příliš vzruchu nepřinesla, hosté z Kadaně ještě zahrozili několika nebezpečnými akcemi, ale skóre 1:3 už vydrželo až do závěrečného zvuku sirény. Benátky tak po výhře v Havlíčkově Brodě tentokrát neuspěly, další zápas je čeká už ve čtvrtek, kdy opět doma přivítají Litoměřice.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Tento zápas jsme pojali kondičně. Hráli jsme půl zápasu na čtyři obránce, druhou půlku pak na další čtveřici. Doplatili jsme na žalostnou koncovku. Vstřelili jsme pouze jednu branku, což je v domácím utkání málo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.