4. 9. 2014 | Tomáš Nejedlo

Generálka dopadla lépe pro Benátky, Ústí odjelo s půltuctem

přát., čtvrtek 4. 9. 2014
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Poslední přípravné utkání před ostrým startem do mistrovských duelů sehráli benátečtí hokejisté v domácím prostředí. A nevedli si vůbec špatně. Ústecký Slovan nakonec odjel s půltuctem inkasovaných branek, když domácí se střelecky činili především ve druhé třetině, v níž nastříleli hned čtyři puky do ústecké svatyně. Výhra 6:3 určitě potěšila, avšak nyní je třeba dobře se nachystat na ostrý start do mistrovské soutěže, který je na programu již velmi brzy. Hned v pondělí 8. září totiž k Jizeře v rámci prvního prvoligového kola zavítá Šumperk.
Benátky n.J.: Lukáš (31. Vaněček) – Říha, Pabiška, Kolmann, Kajínek, Jandejsek, Šimek, Ulrych – Špaček, Skořepa, Krejčík – Vařecha, Miškovský, Maďar – Bittner, Mikyska, Skalický – Dlouhý, Videlka
Ústí n.L.: Petrásek (Volke) – Černý, Vágner, Kolafa, Smetana, Brož, Holomek, Markulinec, Zdvořáček, Budínský, Roubík, Rod, Tůma, Kloz, Gengel, Pořický, Vávra, Přeučil, Suchan, Baránek, Kuchynka
Branky a nahrávky: 12. Vařecha (Miškovský), 26. Krejčík (Kajínek), 32. Videlka, 33. Špaček (Krejčík), 39. Bittner (Dlouhý), 48. Mikyska (Šimek) – 37. Budínský (Rod), 40. Budínský (Roubík, Rod), 60. Vávra (Přeučil). Rozhodčí: Wagner - Kovačík, Macháč. Vyloučení: 5:11. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 42:23.

Komentář

Oba celky měly před sebou generálku na start mistrovské soutěže, a tak se hodlaly náležitě připravit. Od úvodního vhazování měli více ze hry domácí hokejisté, kteří byli častěji návštěvníky ústecké obranné třetiny, a Petrásek musel být ve střehu. Když už se Slovan dostal na dostřel benátecké svatyně, tak spolehlivě zasahoval gólman Jan Lukáš. V první části hry, kdy se hrálo poměrně čistě a moc se nevylučovalo, byly Benátky více na puky a dokázaly to také v jednom z případů vyjádřit gólově. Ve 12. minutě Miškovský u mantinelu vybojoval kotouč, předložil ho do mezikruží Lukáši Vařechovi, jenž střelou nad pravý Petráskův beton slavil úspěch – 1:0.

Druhá část hry byla na góly mnohem bohatší, padlo jich totiž dohromady hned šest. Po necelých šesti minutách hry ve druhé třetině Benátečtí využili přesilovou hru. Kajínkovu střelu od modré čáry dokázal usměrnit za Petráskova záda hlídkující Lukáš Krejčík - 2:0. V polovině utkání došlo k výměně v benáteckém brankovišti. Jan Lukáš přepustil místo Vítku Vaněčkovi, který ze svého stanoviště sledoval, kterak jeho spoluhráč David Videlka povedenou střelou o tyčku zvýšil na rozdíl tří branek – 3:0. Další trefa na sebe nenechala vůbec dlouho čekat. Souhra Krejčíka a zakončujícího Daniela Špačka musela potěšit i nestranného diváka – 4:0.

Až za krajně nepříznivého stavu se připomněli také Ústečtí. A branka to byla pohledná. Rod v přečíslení dobře zakombinoval se zakončujícím Vítem Budínským, který trefil prázdnou klec – 4:1. Minutu před koncem druhé části se však opět radovaly Benátky a opět to nebyla ledajaká trefa. Dlouhý z hloubi svého obranného pásma vyslal do úniku Ladislava Bittnera, jenž ač faulován v pádu dokázal překonat Petráska popáté – 5:1. Přesto se ještě před odchodem do kabin skóre měnilo. Na časomíře zbývaly ještě čtyři vteřiny, když znovu zafungovala spolupráce Tomáše Roda a Víta Budínského.. Ten si se zakončením i v tomto případě věděl rady – 5:2.

Třetí třetina příliš změn nenabídla. Benátky nevybočily z rytmu a i nadále udály tempo zápasu. Slovan působil podrážděným dojmem, častěji navštěvoval trestnou lavici a domácí nevyužili dvojnásobnou početní převahu. Přesto padly ještě dvě branky, a sice po jedné na každé straně. Radim Šimek svým pasem našel v mezikruží volného Josefa Mikysku, který k pravé tyči stanovil půltucet vstřelených branek v ústecké síti – 6:2. Poslední slovo však patřilo Severočechům. Osmnáct vteřin před koncem řádné hrací doby Tomáš Vávra uzavřel svým gólem bohatý gólový účet tohoto utkání, které bylo v režii benáteckých hráčů – 6:3.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (Benátky nad Jizerou): Z naší strany to byl povedený zápas. Nezdál se mi akorát závěr druhé třetiny, kdy jsme pod dojmem vysokého vedení polevili. Plnili jsme to, co jsme si řekli. Soupeř si mnoho příležitostí nevypracoval.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.