13. 10. 2014 | Ladislav Vácha, Martina Válková

Benátečtí přetlačili domácí Havlíčkův Brod 4:2 a stoupají tabulkou

13., pondělí 13. 10. 2014
Havl.Brod - Benátky n.J. HBR - BEN

Po domácí výhře nad Třebíčí následuje další bodový sukces! Tentokrát si Benátečtí vyšlápli na Havlíčkův Brod, odkud si po výhře 4:2 odvážejí další tři důležité body do sbírky. Mezi úspěšné střelce se dnes zapsal brankou otevírající skóre zápasu Jan Plodek, který vinou zranění poslední dva měsíce dohlížel na Benátecké pouze ze střídačky či tribuny. Jako další se trefili i Krejčík, Mikyska a technický gól po nedovoleném ataku připsali rozhodčí kapitánu Skořepovi.

Havl.Brod: Dlouhý (Barus) – Kotaška, Pavlíček, Semrád, Janáček, Kolář, Kadela, Kurka – Rousek, Maliník, Půlpán – Zucker, Kuchler, Sedláček – Chlubna, Troliga, Endál – Pejchar, Kuchta.
Benátky n.J.: Vaněček (Jelínek) – Pabiška, Jandejsek, Ulrych, Plutnar, Beránek, Niko, Havlín – Špaček, Skořepa, Krejčík – Jonák, Miškovský, Skalický – Bittner, Mikyska, Maďar – Hrníčko, Plodek, Odroš.
Branky a nahrávky: 20. Kuchler (Zucker, Kotaška), 53. Půlpán (Rousek, Maliník) – 10. Plodek (Mikyska, Bittner), 14. Mikyska (Krejčík, Havlín), 49. Krejčík (Plutnar, Špaček), 60. Skořepa Rozhodčí: Matěj Sýkora – Václav Beneš, Jan Krátký Vyloučení: 6:8 Využití: 1:3 V oslabení: 0:0 Diváci: 289 Střely na branku: 19:31

Komentář

Rebelům se hned v úvodu zápasu nabídla přesilová hra po faulu benáteckého kapitána Josefa Skořepy, ale nenaložili s ní vůbec dobře. Zato hosté havlíčkobrodský prohřešek proti pravidlům rychle a nekompromisně potrestali, čímž otevřeli gólový účet zápasu. Ladislav Bittner při početní převaze posunul v útočném pásmu puk na pravé křídlo k Josefu Mikyskovi, který si ještě všiml před brankovištěm osamoceného Jana Plodka, jemuž před odkrytou bránou stačilo jen dobře nastavit svou hůl.

A to nebylo zdaleka vše. Havlíčkův Brod se v krátkém časovém sledu dopustil dvou nedovolených zákroků a hokejisté od řeky Jizery hráli hned 77 sekund proti třem. Vyloučený Tomáš Semrád se sice vrátil na led, ale na modré čáře napřáhl Lukáš Krejčík, jehož projektil vyrazil brankář Dlouhý betony jen před sebe, odkud skóroval z pohotové dorážky Josef Mikyska. Bojovníci z Kotliny však nesložili zbraně a ve dvojnásobné přesilovce se dočkali gólové radosti. Při povedeném ťukesu nabil David Zucker z levé strany před branku zkušenému Jiřímu Kuchlerovi, jenž bez přípravy poslal puk do sítě mezi přední tyčkou a Vaněčkovým tělem.

Na začátku prostřední části byli hosté blizoučko navýšení nejtěsnějšího vedení, když zblokovaná střela domácích se odrazila do jízdy Danielu Skalickému, který naskočil do hry z trestné lavice, ale v samostatném úniku si vylámal zuby na gólmanovi Dlouhém. Pokračovalo se v oboustranně vyrovnaném hokeji, který nabídl oběma soupeřům přesilovku, jenže defenzivy v čele s pozornými gólmany zůstaly pevné.

První polovina třetího dějství jako kdyby byla reprízou úvodní dvacetiminutovky. Svěřenci trenérského tandemu Miroslav Barus - Richard Cachnín nepotrestali hrubost Tomáše Havlína, zatímco Pešánova parta naložila se stejnou výhodou na jedničku podtrženou. Na modré čáře se kotouče chopil havlíčkobrodský odchovanec Michal Plutnar, který střílenou nahrávkou našel u levé tyčky Lukáše Krejčíka, jenž dokázal z ideální palebné pozice zamést kotouč za Dlouhého záda. Havlíčkův Brod bojoval i nadále a vykřesal jiskru naděje na bodový zisk.

V 53. minutě od Tomáše Rouska převzal puk Aleš Půlpán, který si sjel na vrchol kruhů a tvrdou ranou z nápřahu prostřelil svou premiérovou trefou za Rebely brankáře Vaněčka. Domácí mohli srovnat krok při dvou přesilových hrách, jenže jejich útočná snaha nedopadla na úrodnou půdu. A paní Štěstěna nebyla domácím nakloněna ani při závěrečné hře bez brankáře, když Středočeši jeli v přečíslení 2 na 1 na prázdnou bránu, a i když Josef Skořepa zblízka minul, tak mu rozhodčí uznali technický gól, protože byl zezadu ve vyložené střelecké pozici faulován. Benátky nad Jizerou se tak po závěrečné siréně radovaly ze tříbodového zisku, zatímco brodští hokejisté počtvrté porážce v řadě zpytovali svědomí.

Ohlasy trenérů

Miroslav Barus (HC Rebel Havlíčkův Brod): Dnes byl markantní rozdíl v přesilových hrách. My jsme využili jedinou, soupeř z nich dal tři góly. Bohužel. V přesilových hrách se musíme prosadit. Jak se začneme prosazovat, tak budeme hrát velice dobrá utkání. Ve hře pět na pět jsme neměli problém, bohužel jsme opět nedali góly.

Filip Pešán (HC Benátky nad Jizerou): My jsme vstoupili do utkání velmi dobře, dobře jsme bruslili, kontrolovali jsme hru. Dali jsme dvě branky, vytvořili jsme si další šanci, kdy jsme mohli odskočit na rozdíl tří gólů a zápas bychom ovládli. To se nám ale nepovedlo, dvojnásobnou přesilovkou jsme dostali domácí do hry. Najednou jich byl plný led, hráli nepříjemný hokej do poslední minuty a jsme velmi rádi, že jsme ubojovali ten závěr i přes inkasovanou branku a díky technickému gólu do prázdné brány jsme zápas nakonec vyhráli.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.