18. 10. 2014 | Martina Válková, Ondřej Nejedlo

Benátečtí opět doplatili na chabou koncovku

15., sobota 18. 10. 2014
Benátky n.J. - Kladno BEN - KLA
Pouhé čtyři branky z pěti domácích zápasů, to je vizitka benáteckých hráčů před vlastními příznivci. Toto vysvědčení si Benátečtí nezlepšili ani v zápase s Kladnem, kdy nedokázali přetavit v branku ani jeden ze čtyřiatřiceti střeleckých pokusů. Hosté naopak domácím udělili lekci z produktivity, když třikrát překonali zkušeného brankáře Schwarze, pojistku této výhry vystavil při power play Petr Tenkrát, který stanovil konečný stav utkání na 4:0 z pohledu Rytířů z Kladna.
Benátky n.J.: Schwarz – Havlín, Říha, Jandejsek, Pabiška, Niko, Pálek – Skalický, Skořepa, Špaček – Bárta, Bulíř, Jonák – Krejčík, Miškovský, Vařecha – Hrníčko, Mikyska, Bittner – Plodek.
Kladno: Chábera – Bunda, Růžička, Kužel, Kolářík, Kania, Chalupa, Látal – Rudovský, Dragoun, Hořava – Eberle, Havlíček, Tenkrát – Dalecký, Pitule, Redlich – Lukáč, Melka, Strnad.
Branky a nahrávky: 27. Dragoun (Pitule, Hořava), 35. Hořava (Rudovský), 42. Hořava (Pitule, Růžička), 60. Tenkrát. Rozhodčí: Würtherle - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 447. Střely na branku: 34:40.

Komentář

Nahoru a dolu, tak by se jednoduše dal vystihnout průběh první třetiny mezi Benátkami a Kladnem. Oba týmy od úvodního buly bezezbytku divákům předložili důkaz, proč v tabulce tvoří tandem s rovnajícím se počtem bodů; hra se totiž od úvodních minut přelévala ze strany na stranu. První příležitostí k chopení se zápasového kormidla měli domácí hned ve třetí minutě, kdy se kladenský Růžička provinil nedovoleným bráněním. Početní výhodu však Benátečtí nevyužili, a i když v prostoru před Cháberovou klecí trávili poměrně dost času, k větším šancím, jež by kladenského gólmana výrazně ohrozili, se dostávali jen stěží. O necelé čtyři minuty později se rozhodčí gestem signalizujícím trest opět obrátil k hostující střídačce, a to když si podražením pomohl kladenský Kolařík. Průběh této přesilovky byl však téměř na vlas podobný té předchozí; žádná kloudná akce, byť Chábera musel zůstat v pozoru. Jen o chvíli později, asi v půli první třetiny, se Kladno dostalo ke své první přesilové hře v zápase. Benátečtí sršící energií se však bez problémů ubránili. Závěr třetiny hostí dohrávali opět v oslabení, podobně však jako před tím se Benátky prokousávaly do útočného pásma, ale veškerá jejich snaha přišla vniveč. Chábera nejenže předváděl jisté zákroky, ale mohl se spolehnout i na dobře fungující kladenskou obranu. Stejně jako v předchozím vzájemném zápase, tedy ani tentokrát během první dvacetiminutovky gól nepadl.

Druhá třetina naskytla podívanou s podobným herním nábojem jako ta předešlá. V sedle zápasu se opět střídali jak kladenští Rytíři, tak Benátečtí. Otěže však v 27. minutě převzali hosté, když Dragoun hbitě zpozoroval puk, který nedopatřením vylétl ze Schwarzovy lapačky. Ten se jen již bezmocně mohl ohlédnout za svá záda, kde spatřil Dragounem vsítěný puk. Následoval řetěz přesilových her Kladenských, jímž se domácí statečně bránili, v jednu chvíli dokonce i ve třech. K odvážnému sóloúprku ven ze třetiny se naopak odvážil benátecký Miškovský, na Cháberu si ale se svou střelou nepřišel. V půli zápasu se do ohrožení dostala nejen Schwarzova svatyně, ale i jeho maska, která se musela podrobit drobné úpravě, aby hra mohla pokračovat. Jakoby se mu ale vrátila zakletá; o necelou minutu totiž hosté těžili z převahy vydobyté v přesilových hrách, a v 35. minutě tak skóroval neomylný Hořava. Byť domácí mohli o chvíli později využít závaru před Cháberovou bránou, ze kterého se snažil gól vytěžit Krejčík, nestalo se tak. Po druhé dvacetiminutovce tak do kabiny odcházeli spokojenější hosté.

Závěrečná část nepřinesla prolomení střelecké smůly Benáteckých, spíše jen prodloužení produktivního tápání. Naopak Kladenští se prosadili ještě dvakrát, a to po trefě podruhé skórujícího Hořavy, který tak celkově třetí trefou pečetil již očekávané vítězství hostí. V šedesáté minutě už jen výsledek kontroloval střelou do prázdné brány kapitán Tenkrát. Kladno tedy Benátkám vrátilo předchozí prohru z druhého kola, a ještě přidalo dva góly navíc.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Opakuje se obrázek z předchozích zápasů. V tom dnešním jsme z téměř čtyřiceti střel nedokázali vstřelit branku. Myslím si, že se trochu potýkáme s hráčskou kvalitou. Kluci dělají maximum, avšak bohužel nejsme schopni nějaké branky vstřelit. Kladno hrálo produktivní hokej, dalo nám velkou lekci z efektivity. Dnes byl k vidění pěkný hokej z obou stran. Kladno však zaslouženě zvítězilo.

Jiří Čelanský (Kladno): Dnes jsme podali zřejmě nejlepší výkon v obraně. Troufám si tvrdit, že Benátečtí kromě několika sporadických šancí si nic nevypracovali. Naopak nám se podařily proměnit přesilové hry. Narozdíl od našeho společného prvního zápasu jsme dnes častěji stříleli. Přesně tohle je cesta k úspěšnému cíli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.