10. 1. 2015 | Filip De Bolle, Ondřej Nejedlo

Na Kadaň Benátky neumí, opět s ní prohrály

42., sobota 10. 1. 2015
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN
Kadaňský tým je dlouhodobě velice neoblíbeným soupeřem benáteckého mužstva, vždyť s ním v předchozích třech zápasech Pešánovi svěřenci vydolovali pouhé dva body. A svůj zisk nerozmnožili ani ve čtvrtém zápase. Dělbu bodů odmítl pět minut před koncem slovenský legionář Martin Šagát, jenž stanovil konečnou podobu výsledku na 2:1. Domácím si tak vydláždili cestu minimálně do předkola play-off. Benátečtí o něj ještě budou tvrdě bojovat.
Kadaň: Mouček - Pavlas, Tejnor, Mrázek, Mazanec, Opalek, Trefný, Černý – Ton, Charousek, Jíra – Šagát, Kůs, Račuk – Chrpa, L. Novák, Hlava – Müller, Hammerbuer, J. Novák.
Benátky n.J.: Schwarz - Plutnar, Havlín, Ulrych, Jandejsek, Říha, Pabiška – Špaček, Skořepa, Miškovský – Mikyska, Plodek, Hrníčko – Kica, Jonák, Dlouhý – Psota, Skalický, Bittner.
Branky a nahrávky: 3. Kůs (Račuk, Pavlas), 56. Šagát (Račuk, Kůs) - 29. Skořepa (Špaček, Pabiška). Rozhodčí: J. Jílek - Rampír, Rittich. Vyloučení: 8:7, navíc Miškovský (BEN) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 34:29.

Komentář

Úvod zápasu patřil domácím. Po 84 vteřinách byl vyloučen Ulrych a domácí tým nabídnutou výhodu využil. Pavlasovu střelu vyrazil Schwarz pouze před sebe, kde se k puku dostal Kůs, který prostřelil brankáře Benátek. O dvě minuty později mohli domácí přidat další branku, Račukovu střelu do odkryté branku však Schwarz dokázal vyrazit mimo branku. Na druhé straně mohl po Říhově střele vyrovnat Plodek, jeho střela však skončila nad odkrytou brankou domácích. V polovině třetiny se tempo hry zpomalilo. Zato osobních střetů přibývalo a hlavní rozhodčí si k sobě opakovaně volal jednotlivé hráče a kapitány a domlouval jim. V 16. minutě ujížděli na domácí branku Skořepa se Špačkem, přihrávce na prvního jmenovaného však zabránil pohotovým zákrokem Opalek. Minutu před koncem prověřili od modré čáry pozornost domácího brankáře Říha s Pabiškou, ani jedna ze střel se za Moučkova záda nedostala.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhé třetině. Oba celky hrály zejména z pevné obrany, do útoku se příliš nehrnuli. Obránci navíc tvrdými zákroky znepříjemňovali život útočníkům. Každý pohyb puku směrem na branku byl vykoupen několika tvrdými osobními střety. Rozhodčí sice zpřísnili metr a docházelo často k vyloučením za zákroky při dohrávání soubojů, ale ani jeden z celků při osobních soubojích neubral.

Domácí mohli zvýšit náskok po minutě hry, Charouskův pokus však skončil na Schwarzově pravém betonu. Ve 24. minutě vystřelil z pravého kruhu Jakub Novák, hostující brankář však na střelu viděl a včas vystrčil levý beton. Na druhé straně střílel od modré čáry Bittner, Mouček jeho střelu dokázal přikrýt. Ve 28. minutě se nechal vyloučit Charousek a hosté dokázali přesilovou hru využít. Mouček neudržel Špačkovu střelu, k puku se jako první dostal Skořepa a střelou nad beton domácího brankáře vyrovnal skóre. Jak přibývalo tvrdých střetů, ubývalo také hráčů na hrací ploše. V jednu chvíli seděli na trestných lavicích hned dva hráči na každé straně a hra následující půlminutu pokračovala 3 proti 3. V závěru třetiny navíc obdržel Miškovský osobní trest za nesportovní chování. Tempo hry se viditelně snížilo a oko diváka trpělo. Žádný z celků se nedokázal dostat k vážnějšímu ohrožení branky a když už se někdo odhodlal ke střele, většinou byla zablokována obránci.

Ani třetí třetina nepřinesla výraznou změnu herního stylu. První ohrožení branky přišlo až ve 44. minutě, kdy Račuk z levého kruhu protáhl brankáře hostí. Ve 46. minutě se strhla mela před domácí střídačkou, která skončila dvouminutovým trestem pro dvojici, která vše rozpoutala - Plodek a Pavlas. Hlavní rozhodčí si navíc znovu promluvil jak s kapitány, tak s trenéry. Poté se hra trochu uklidnila, zejména obránci začali vypouštět dohrávání soubojů. V 51, minutě napřáhl Hrníčko, netrefil však branku. Domácí se nechtěli spokojit s remízou, a tak přidali na tempu. A pět minut před koncem ujel podél levého mantinelu Račuk, jeho střela sice mířila mimo branku, k puku se ale jako první dostal Šagát a vrátil domácímu týmu vedení. Hosté se snažili o vyrovnání, střely Hrníčka a Pabišky mířily mimo branku. Dvě a půl minuty před koncem trefil hostující Dlouhý vysokou holí Nováka a domácí fanoušci se začali radovat. Radost jim vydržela pouze půl minuty, poté Mazanec dohrál příliš tvrdě souboj před mantinelem a byl vyloučen za napadení. Hosté odvolali brankáře a po vypršení trestu pokračovali v přesilové hře 6 proti 4. Domácí však dokázali vyhodit puk, udrželi modrou čáru a nakonec se radují ze tří bodů, které je stály mnoho sil.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (Kadaň): Pro nás to byl těžký zápas, po ne úplně povedené hře v Mostě jsme potřebovali tento zápas zvládnout a Benátky byly nebezpečný a tvrdý soupeř. Po zápase na Kladně si věřily a dnes bylo vidět, jakou hrou na Kladně zvítězily. To jsme viděli hned v první třetině. Záleželo na každém střídání, na každé chybě a zápas rozhodl jediný gól, jediná chyba. My musíme hrát podobným stylem i nadále, protože všechny týmy, ať už pod námi nebo nad námi, budou hrát o play-off, případně play-out, a ty zápasy budou vypadat podobně a my musíme hrát se stoprocentním nasazením, jako na začátku soutěže, a pak si myslím, že to zvládneme.

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Dnešní zápas se nemohl líbit divákům, bylo to velmi podprůměrné utkání, takový "sumo-hokej", bez ofenzívy, bez bruslení. My jsme se prezentovali špatnou hrou, přizpůsobili jsme se hře domácích a hráli jsme nedůsledný a pomalý hokej. S takovou hrou jsme se proti silným hráčům domácích nedokázali prosadit a zaslouženě jsme prohráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.