17. 1. 2015 | Jana Drbalová, Martina Válková

Ani bod a ani gól. Důležitý zápas zvládl lépe Slovan

45., sobota 17. 1. 2015
Ústí n.L. - Benátky n.J. UNL - BEN

V opačných šlépějích šly Benátky oproti jejich extraligovému partnerovi z Liberce, který včera fotbalovým výsledkem 1:0 uhrál těsnou výhru. Benátečtí ve srovnání s Tygry ve druhé třetině jeden gól inkasovali a v závěru utkání se při hře bez brankáře marně snažili proti disciplinovanému soupeři o vyrovnání. V posledních třech minutách se naopak z gólu ještě dvakrát zaradovali domácí, kteří si po utkání mohli oddechnout. S "šestibodovým" zápasem totiž lépe naložili oni a na Benátky v tuto chvíli v tabulce ztrácí pouhý bod. Benátecký celek tedy ještě bude muset o předkolo pořádně zabojovat!

Ústí n.L.: Petrásek (Lavinger) – Kolafa, Holomek, Brož, Vágner, Černý, Smetana, Zdvořáček – Tůma, Roubík, Rod – Baránek, Kloz, Merta – Pořický, Gengel, Vávra – Suchan, Hanzl, Poulíček.
Benátky n.J.: Vaněček (Jelínek) – Havlín, Ulrych, Jandejsek, Říha, Pabiška – Špaček, Skořepa, Ordoš – Jonák, Plodek, Hrníčko – Bittner, Mikyska, Skalický – Miškovský, Havlas.
Branky a nahrávky: 29. Brož (Zdvořáček), 58. Tůma (Kolafa), 60. Tůma (Rod, Roubík). Rozhodčí: Lukáš Bejček – Jan Krátký, Milan Svoboda. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 1328. Střely na branku: 33:15.

Komentář

Úvodní dvacetiminutovku začali aktivněji domácí. Svou první střelu v dresu Slovanu si připsal také Patrik Poulíček. Jeho ráně od modré čáry, však nastavil svůj beton Vaněček. Následně se pokusil vsítit branku David Merta, který vybruslil od mantinelu a vystřelil z mezikruží. Ani tato šance gólem neskončila a na druhé straně se snažil prosadit střelou z úhlu Daniel Miškovský.

Hra se poté opět přesunula před Vaněčka. Kamil Černý vypálil z mezikruží a vyraženou střelu dorážel Jakub Pořický. Do náruče hostujícího gólmana letěla i další střela, tentokrát z hole Davida Tůmy.

V první třetině se také vylučovalo a přesilovou hru si zahráli jako první domácí. Ta však modro-žlutým příliš nevyšla a diváci se ani v polovině první části gólu nedočkali. Po početní výhodě Ústečtí hokejisté ztratili kotouč před modrou čarou a Daniel Miškovský si to namířil přímo před Petráska. Ten však pohotově vystartoval z brány a kotouč pokryl.

V závěru třetiny Tomáš Vávra z rohu nahrával na Jakuba Pořického, který napřáhl z pravého kruhu. Jeho střela trefila pouze Benátského obránce, jenž zůstal po zásahu ležet před gólmanem. Poslední šanci si před sirénou vypracoval Jan Kloz, který prokličkoval mezi obranou a vystřelil. Vaněček však potvrdil své kvality a do kabin odjíždí po první dvacetiminutovce s čistým kontem.

Druhé dějství zahájila svou kombinací dvojice Daniel Špaček a Jan Ordoš. Daniel Špaček napálil puk z mezikruží a odraženou střelu dorážel Jan Ordoš. Ovšem i domácí gólman si pojistil svůj dnešní výkon jistým zákrokem. Modro-žlutí se poté opět tlačili do útoku a z vrcholku pravého kruhu napřáhl Kamil Černý. Jeho střela skončila v náručí hostujícího muže v masce.

Diváci se úvodní branky dočkali přibližně v polovině zápasu. Když ve středním pásmu sebral kotouč Vladimír Brož, projel obranou a backhandem zavěsil nad rameno Benátského gólmana.

Domácí po vstřelené brance nepolevili a navýšit skóre se po přihrávce Tomáše Vávry snažil Jakub Pořický svou ranou z pravého kruhu. Střela však skončila v lapačce Vaněčka.

V dalších minutách zamířil na trestnou lavici hráč domácího celku. Ten však hostím nedal příležitost k větší šanci a udržel si tak i nadále jednobrankové vedení. Po ubráněném oslabení se do šance dostal opět Jakub Pořický, po jehož zakončení již půlka stadionu jásala. Střela ovšem rozvlnila pouze vnější síť. Stav na světelné tabuli se tak nezměnil a hráči odjížděli do kabin za stavu 1:0.

Třetí třetina byla pro oba celky rozhodující a situace na ledě tomu také odpovídala. Hra se přesouvala z jedné strany na druhou a docházelo k častým soubojům o kotouč ve středním pásmu.

O výsledku utkání se rozhodlo až v samotném závěru. Necelé tři minuty před poslední sirénou soupeř odvolává gólmana a hosté vsázejí vše na hru s jedním mužem na ledě navíc. Benátským hráčům se poweplay nevyplatilo a z hole Davida Tůmy mířil puk přímo do prázdné brány. Hostí po inkasované brance neposlali Vaněčka zpět mezi tři tyče a pokračovali tak i nadále ve hře bez brankáře. Domácí již, ale nepřipustili zvrat v zápase a David Tůma svou druhou brankou zpečetil výhru domácích 3:0.

Ohlasy trenérů

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem): Musím před klukama smeknout, hráli jsme parádně obrannou hru. Na Benátky jsme se připravili dobře, jsou mladé hodně bruslící mužstvo. My jsme nechtěli udělat chybu, dostat gól. Měli jsem tam nějaké šance, které jsme neproměnili, ale utkání jsme zvládli.

Filip Pešán (HC Benátky nad Jizerou): Dnes jsme byli totálně neškodný tým. Neměli jsme celé utkání ani jednu šanci, z naší strany velmi trapný výkon, za který se osobně velmi stydím. Pravda je, že jsme přijeli s malým počtem hráčů, ale náš výkon to neomlouvá.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.