26. 9. 2015 | Martina Nová, Martina Nová, Tomáš Nejedlo

Další výhra! S Havířovem Benátečtí neinkasovali

7., sobota 26. 9. 2015
Benátky n.J. - Havířov BEN - HAV
Ve velmi dobrých výkonech pokračují v úvodu WSM ligy benátečtí hokejisté. V rámci 7. kola v domácím prostředí hostili Havířov a zápas rozhodli ve druhé třetině. Už v 5. minutě poslal domácí do vedení Volek a na jeho trefu navázali jeho spoluhráči ve druhé části hry. Byly z toho ještě tři góly, konkrétně z holí Víška, Ordoše a Matějčka. Za tohoto stavu Havířovští vystřídali Svobodu v brankovišti Matouškem, leč dalších branek už se benátečtí diváci nedočkali. Domácí zaslouženě brali další tři body, zvítězili potřetí v řadě a upevnili si postavení v horní části tabulky! Po pondělním kole v Litoměřicích hrají Benátky doma opět ve středu, kdy přijede Ústí.
Benátky n.J.: Lukáš (Stejskal) – Říha, Čermák, Čakajík, Havlín, Pabiška, Kajínek, Jandejsek, Sobotka – Volf, Lakatoš, Víšek – Ordoš, Plodek, Miškovský – Volek, Havlas, Matějček – Paločko, Král, Huňa.
Havířov: Svoboda (36. Matoušek) – Mazanec, Ostrčil, Krisl, Bahounek, Korím, Lenďák, Stuchlík – Kanko, Staněk, Maruna – Štumpf, Pechanec, Bárta – Kotala, Maliník, Tomi – Kalus, Rimmel, Matějek – Bednář.
Branky a nahrávky: 5. Volek (Jandejsek), 26. Víšek (Volf, Lakatoš), 32. Ordoš (Čakajík, Plodek), 36. Matějček (Čermák, Říha). Rozhodčí: Sýkora - Malý, M. Svoboda. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 260. Střely na branku: 32:35.

Komentář

Do zápasu hosté z Havířova vkročili velmi dobře, když hned v prvních minutách několikrát prověřili domácího gólmana Lukáše, avšak jejich snažení utnulo vyloučení Martina Lenďáka, který hákoval. Benátečtí svou výhodu nesehráli nejlépe, jelikož se stěží udrželi v útočném pásmu. Jenže necelou půlminutu po návratu havířovského hráče z trestné lavice se puku zhostil benátský Dominik Volek, jenž z pravého kruhu přesně trefil místo u levé tyče brankáře Svobody – 1:0. Domácí to patřičně nabudilo a začali více útočit. Ovšem poté se síly opět začaly vyrovnávat a oba maskovaní muži museli být pozorní. Z havířovských hokejistů zkoušeli své štěstí například Bárta, Krisla nebo Mazanec, ale ani jeden neuspěl. Ve 14. minutě měla velikou šanci dvojice Benátčanů Volf-Lakatoš, Volf vybojoval puk a Lakatoš pak zkoušel zakončit tváří v tvář Svobodovi, jenže ten si tuto situaci pohlídal. Následovalo vyloučení Petra Kanka za držení, nicméně ani tentokrát přesilovku domácí neproměnili. Ke konci první třetiny se hra zase přelévala ze strany na stranu a nějaká větší příležitost již nepřišla, protože se hráči velmi prali s ledovou plochou, která už vyhlížela příjezd rolby.

Vstup do druhého dějství měli opět aktivnější hosté, když se ve 22. minutě Mazanec prosmýkl před Lukáše, ten však vše zachránil lapačkou. Když se benátský útočník Ordoš dral s pukem dopředu, přidržel ho David Bahounek, jenž si musel jít své provinění odpykat. Tentokrát již domácí početní výhodou nepohrdli. Po souhře prvního útoku Benátek (Volf-Lakatoš-Víšek) zůstal osamocený před brankou Svobody Jan Víšek, který stačil zcela osamocen přihrávku zpracovat a zakončil tak parádně pod horní tyč, 2:0. Přesto se Havířov nehodlal vzdát a ihned šli do útoku, z čehož vybojovali alespoň faul, když Kajínek hákoval. Tým ze Slezska nesehrál početní výhodu úplně špatně, avšak kýžený gól jim to nepřineslo. Po návratu Kajínka si šel ozkoušet trestnou lavici i další obránce od Jizery, Havlín dostal 2 minuty za faul loktem. Ale ani tentokrát hosté svou ztrátu neumazali, ba právě naopak, po skončení výhody Havířova, byl vyloučen Staněk za hákování, což mělo pro AZ již fatální následky. Miškovského střela sice neuspěla, ale následná souhra Plodka, Čakajíka a zakončujícího Jana Ordoše poslala domácí do vedení 3:0. Zdálo se ale, že ani toto havířovské hráče nezlomilo. Tomi se dostal do samostatného úniku, kdy se pokoušel zakončit blafákem, ten mu ale nevyšel tak, jak by si představoval. Benátky ale pak již zasadily konečnou ránu, když zcela volný Martin Matějček se z modré čáry přemístil do levého kruhu a přesně zakončil, skóre 4:0 znamenalo pro hostujícího gólmana Svobodu konec a vystřídal ho Matoušek. I přes vyloučení Čermáka a následně Mazance se druhé dějství dohrálo celkem poklidně.

Třetí třetinu začali lépe domácí, Havlín zkoušel prostřelit Matouška, od kterého se však pokus jen odrazil na hůl Miškovského, ten v souboji s havířovským brankářem prohrál. Přišel malý záblesk naděje pro hosty při vyloučení Říhy za podražení, jenže Benátky se ubránily. Snad nejblíže ke vstřelení gólu v sobotním utkání byl Havířov ve 46. minutě, kdy byl veliký zmatek před Lukášem, na poslední chvíli tam pomáhal kdokoliv a jakkoliv, když se osamocený Tomi dostal ke střele. Jenže štěstí hostům opět branku nepřálo, jediné, co získali ve svůj prospěch, byla přesilová hra po krosčeku Pabišky. Když se nedaří, tak se nedaří, a tudíž skóre zůstalo 4:0. Následně pozornost padla na havířovský kotel, který si neodpustil ohnivou show. Ovzduší začal pomalu zaplňovat dým a nejen dle výsledku, tak ale i díky drobnému ohňostroji se skutečně nad havířovskými hráči začala stahovat mračna. Do konce zápasu stihl navštívit trestnou lavici ještě hostující Korím za hákování a domácí Volek za sekání, Ordoš měl dvě šance na navýšení skóre, ale nakonec výsledek zůstal nepozměněn od závěru druhého dějství.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Navázali jsme na předchozí zápas v Jihlavě a dle mého názoru jsme zaslouženě zvítězili. Pochopitelně nějakou chybičku jsme udělali. Úspěch slavilo naše odhodlání a bojovnost.

Štefan Mikeš (Havířov): Spokojení samozřejmě nejsme, nezvládli jsme zejména druhou třetinu. Soupeř v ní byl podstatně důslednější ve využívání šancí a předbrankových situacích. Tam jsme naprosto zklamali. Utkání bylo opticky vyrovnané. Vytvořili jsme si dostatek příležitostí, které jsme ale neproměnili. Benátky nám daly lekci z efektivity.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.