21. 10. 2015 | Filip De Bolle, Tomáš Nejedlo

Benátky propadly v Kadani ve třetí třetině a odjely s prázdnou

16., středa 21. 10. 2015
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN
Šestnácté letošní pokračování WSM ligy zavedlo benátecké hokejisty na led Kadaně. Po dvě třetiny se hrálo na severu Čech vyrovnané utkání, v závěru druhé části šli dokonce Benátečtí po trefě Černocha do vedení. Jenže ve třetí dvacetiminutovce družina trenérů Čelanského a Nečase zcela propadla, čtyřikrát inkasovala a Kadaň tak dokonale dokázala otočit vývoj tohoto utkání. Vše načal velmi brzký vyrovnávací gól Račuka, který v následné přesilovce upravil na 2:1. Pak ještě dílo benátecké zkázy dokonali Hlava s Kůsem. Benáteckým tak nezbývá, než se připravit na další domácí utkání, a sice na sobotu, kdy k řece Jizeře přijede Třebíč.
Kadaň: Dvořák (Dlouhý) – Drobný, Mrázek, Charousek, Szathmáry, Černý, Rohan, Cestr – Račuk, Kůs, Chlouba – Chrpa, Kverka, Hlava – Vaněk, Vrána, Šťovíček – Wágner, P. Macháček, Doležal – Huňady.
Benátky n.J.: Lukáš (Sejpal) – Čermák, Kurka, Havlín, Čakajík, Kalina, Pabiška, Jandejsek – Víšek, Volf, Dlouhý – Špaček, Jonák, Ordoš – Vlach, Lakatoš, Černoch – Paločko, Král, Huňa – Matějček.
Branky a nahrávky: 41. Račuk, 44. Račuk (Chlouba), 50. Hlava (Kverka, Szathmáry), 54. Kůs (Račuk, Chlouba) – 38. Černoch (Volf, Víšek). Rozhodčí: Sýkora - M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 9:9 + navíc Čakajík (BEN) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 519. Střely na branku: 34:23.

Komentář

Do první třetiny vstoupili aktivněji domácí. Po třech minutách hry se k puku dostal Račuk, ale jeho střela skončila pouze v lapačce hostujícího gólmana. Na druhé straně dostal ukázkovou přihrávku do volného prostoru Dlouhý, domácí brankář však vyjel z branky a jeho střelu chytil. V 7. minutě mohl otevřít skóre Martin Rohan, ale Lukáš se natáhl na brankové čáře a ukryl puk do lapačky. Ve 13. minutě projel Chlouba mezi obránci, ale jeho střela z pravého kruhu mířila nad branku. O pár minut později napřáhl z mezikruží Račuk a jeho střela jen těsně proletěla podél levé tyče. Vzápětí se k odraženému puku dostal Chlouba, ale i tentokrát šla jeho střela nad horní tyč Lukášovy branky. Dvě minuty před koncem zahrozili také hosté. Jonák však nedokázal zpracovat puk v těsné blízkosti Dvořákovy klece.

Druhou třetinu začali aktivněji hosté. Po dvou minutách hry napřáhl Dlouhý, ale Dvořákova lapačka byla na svém místě. Ve 25. minutě našel Chlouba dobře postaveného Račuka, jehož střelu srazil Lukáš do ochranné sítě. Ve 29. minutě byl vyloučen Čakajík a domácí tým byl v přesilové hře blízko branky. Račuk se ocitnul osamocený v prostoru mezi kruhy, ale se střelou příliš dlouho otálel a jeden z bránících hráčů do ní stihl vložit hůl. Z následného protiútoku zahrozil Víšek, který tečoval střelu navrátilce Čakajíka, ale domácí brankář natáhl nohy a puk vyrazil betonem. O pár minut později vystřelil Vrána z pravého kruhu a Lukáš dokázal puk pouze vyrazit nad sebe. Puk však stále padal za brankovou čáru a brankář hostí se musel natahovat, aby ho srazil nad branku.

Ve 35. minutě byl vyloučen Charousek. Místo využité přesilové hry se domácí tým málem dočkal sedmé branky v oslabení, Lukáš však vychytal únik Račuka. Ovšem domácí tým pokračoval ve vylučování a hosté zvýšili aktivitu. Vlachovu střelu z první sice Dvořák vyrazil, na následnou tečovanou střelu Černocha však nedosáhl a Benátky šly do vedení. Minutu před koncem mohl srovnat Chlouba, ale jeho střela skončila na hrudi brankáře hostí.

Černožlutí předvedli ukázkový start do třetí třetiny. Většina diváků se teprve usazovala, když nastartoval Račuk a po jeho samostatné akci skončil puk v síti. Ve 43. minutě byl vyloučen Čakajík a domácí tým využil přesilovou hru. Chlouba našel křižnou přihrávkou volného Račuka a vysoký útočník uklidil puk do odkryté branky. Vzápětí mohl přidat třetí branku Kverka, ale před odkrytou brankou mu hůl zablokoval jeden z bránících hráčů. Domácí tým stále nepolevoval, o dvě minuty později ujel ve vlastním oslabení Kůs a Víšek ho zastavil pouze za pomocí faulu. Domácí tým se dále pokoušel o pojistku vedení a v polovině třetiny se ho dočkal. Szathmáryho střela se odrazila pouze k Hlavovi, který dorazil puk do odkryté branky.

Benátky však nesložili zbraně. Necelou minutu po inkasované brance se před brankou ocitnul Špaček, který ztroskotal na betonu domácího brankáře. Špaček neuspěl ani o minutu později, když zakončoval únik hostujících útočníků po nepřesné Kůsově přihrávce. Kadaňští však drama nepovolili. V 53. minutě ujeli Chlouba s Račukem, po jejich akci se puk odrazil ke Kůsovi, který dorazil puk za bezmocného Lukáše. Vzápětí mohl pátou branku přidat Kverka, který zachytil rozehrávku hostí a podařilo se mu položit si Lukáše. Nedokázal však přehodit ležícího brankáře. Dvě minuty před koncem třetiny se k puku dostal Černoch, ale jeho backhandová střela skončila nad brankou. V závěru zápasu došlo na několik osobních soubojů, včetně pěstního souboje Doležala s Havlínem. Oba bijci skončili s čtyřminutovými tresty za hrubost.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (HC Benátky nad Jizerou): „Rozhodly naše neproměněné vyložené šance a individuální chyby, které soupeře potrestal."

Jaroslav Beck (SK Kadaň): „První dvě třetiny byly od nás mdlé. Hráli jsme proti silnému soupeři, který věděl, co chce hrát. My jsme byli v koncovce takoví vyčichnutí. Nemohli jsme takhle pokračovat, protože bychom takhle výborně bránící a bruslící Benátky nezvládli. Po druhé třetině jsem si něco řekli a je dobře, že to začalo fungovat. Zjednodušili jsme hru víc do koncovky, víc jsme se tlačili do brány a zlepšili pohyb. Je dobře, že nám to přineslo výsledek. Před tou těžkou sérií, jsou to pro nás velice důležité body."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.