16. 11. 2015 | Martina Nová, Ondřej Nejedlo

Benátečtí zastavili černou sérii a porazili Šumperk

23., pondělí 16. 11. 2015
Benátky n.J. - Šumperk BEN - SUM
Černé série sedmi prohraných zápasů je u konce. Benátečtí hokejisté sice proti Šumperku nevyužili několik vyložených šancí. V závěru druhé třetiny se však po brance Dlouhého ujali vedení, které ve třetí třetině ještě navýšili. Mladý brankář Lukáš Hosnedl vychytal čisté konto a i jeho zásluhou domácí zvítězili 3:0.
Benátky n.J.: Hosnedl – Říha, Čermák, Kurka, Havlín, Trška, Ulrych – Dlouhý, Lakatoš, Jonák – Ordoš, Volf, Špaček – D. Svoboda, Matějček, Hrníčko – Huňa, Havlas, Paločko.
Šumperk: M. Svoboda – Prokop, Sedlák, Petira, Holík, Roupec, Puzič, Zdráhal – Fořt, Vrdlovec, Milfait – Půhoný, Šebek, Ostřanský – Brunec, Plášek, Haas – Hroch.
Branky a nahrávky: 38. Dlouhý (Jonák, Lakatoš), 52. Jonák (Lakatoš, Dlouhý), 59. Ordoš (Volf). Rozhodčí: Horinek - Maštalíř, T. Svoboda. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 256. Střely na branku: 34:25.

Komentář

Hned na začátku první třetiny byla nabídnuta přesilová hra domácím po hákování hostujícího Zdráhala. Benátky si dokázaly vytvořit patřičný tlak, avšak ani jeden z pokusů nebyl přecezen přes brankáře Svobodu. Jenže po skončení prvního trestu přišel pro Šumperk další za příliš mnoho hráčů na ledě a Benátčané mohli tedy pokračovat ve svém předchozím tlaku. Avšak ani tentokrát z toho branka nebyla. Šumperk byl poněkud zaskočen, a tak domácí pokračovali v tlačení soupeře i nadále. Vybojovali si další faul, když Haas hákoval, nicméně i přes střely Špačka, Kurky, Čermáka, Lakatoše nebo Tršky se skóre nijak nezměnilo. První třetina viděla také menší šarvátku, za kterou následně šli pikat šumperský Sedlák a benátský Dlouhý, který ještě dostal dvě minuty za sekání. Tato přesilovka pomohla Salithu trošku se oklepat z převahy Benátek a další trest, když se Říha provinil krosčekem, dokonal obnovení šumperské síly. Brankář Hosnedl měl tedy v závěru třetiny více práce než doposud, jeho pozornost zkoušeli například Půhoný, Šebek nebo Petira. V čase 20:00 byl ještě vyloučen hostující Šebek za podražení.

Druhá třetina začala vlažněji, přestože Benátky měly početní výhodu, tak tentokrát si příliš gólových šancí nenašly. Výhodu poskytl hostům Dlouhý, když přidržel jednoho z protihráčů, ale Šumperk touto příležitostí pohrdl. Ve 29. minutě se dostal velmi blízko ke gólu Říha, který pálil od modré na Svobodu, avšak našel jen jeho betony a stejně tak dopadl i dorážející Huňa, nicméně si alespoň Benátčané vybojovali faul, vysoká hůl Šebka. Jenže brankáře Svobodu nepřekovala ani Havlínova dělovka od modré s dorážkou Ordoše, ani před brankou Dlouhého s Říhou. Po té se hra opět uklidnila při vyloučení benátského Hrníčka za držení. Po návratu Hrníčka na led se jeho celek dostal do obrovské příležitosti. Špaček objel branku a nabil Trškovi, kterého pokus vyrazil hostující brankář vedle sebe. Volf následně dorážel z těžké pozice avšak do zívající téměř odkryté brány, jenže nedokázal puk dostatečně zvednout přes položenou hůl Svobody. Ve 37. minutě přišel další trest pro hosty za sekání Šebka. Nejprve sice souhra Lakatoše s Dlouhým opět ztroskotala na vynikajícím Svobodovi, avšak druhá souhra první formace byla již úspěšná, na jejímž konci stál Adam Dlouhý, 1:0. V poslední minutě třetiny měli domácí šanci ještě navýšit své skóre, když při výhodě hostů nepřesná domluva málem zapříčinila další gól, jenže puk těsně proklouzl okolo branky.

Do třetího dějství Benátčané vstoupili s jasnou touhou konečně urvat utkání a svého soupeře patřičně tlačili. Šumperský Plášek si však dokázal najít cestičku v benátské obraně, ale jeho střela šla mimo. Následně dostal trest za držení Brunec a to Benátčany opět podpořilo v převaze, jenže opět zde byl skvělý Svoboda. Před koncem trestu se ještě do úniku dostal Ostřanský, ale Hosnedl byl připraven. V 50. minutě měl šanci i domácí Vít Jonák, ale tentokrát to ještě nevyšlo. Reparát spravil o dvě minuty později, když bekhendovou střelou překonal hostujícího gólmana. Benátkám to dodalo klidu a rozvážnosti, hru si patřičně kontrolovali a nechtěly soupeře k ničemu vážnějšímu pustit. Ke konci třetiny si hosté vyžádali time-out, po kterém se na led vydalo šest hráčů. Jenže Šumperk nedokázal mít kotouč dostatečně pod svou kontrolou, a tak Volf s Ordošem ujeli k nehlídané brance, Jan Ordoš si poradil s bránícím hráčem a zpečetil benátskou výhru gólem do prázdné brány.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Jsme rádi, že jsme zastavili šňůru proher. Vítězství za tři body je pro nás vynikající. Myslím si, že jsme tomu šli po celý zápas naproti a že jsme byli o chloupek aktivnějším týmem. Těší mě, že jsme vytvořili minimum chyb směrem dozadu. Vyhrát s nulou je vždy příjemné. Doufám, že to není jen světlá výjimka, ale že takto budeme pokračovat. Jsme týmem, který musí hrát na minimum obdržených branek.

Milan Mazanec (Šumperk): Jsem tu teprve kraťoučkou dobu. V každém případě vidím, že mužstvo má potenciál. Soupeř nás přetlačil v drobnostech. Pochopitelně Benátky mají svoji kvalitu, mají herní strukturu, kterou jsme zatím za krátké působení u týmu nenašli. Prokazujeme však aspekty toho, že bychom měli být konkurenceschopní. Musíme urovnat herní vztahy a systém. Přesně tohle jsem říkal i v kabině.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.