30. 12. 2015 | Jaroslav Svoboda, Martina Nová

Z posledního zápasu v roce 2015 si připisují Benátky bod

36., středa 30. 12. 2015
Šumperk - Benátky n.J. SUM - BEN

Před koncem tohoto kalendářního roku zavítali ještě Benátčané na led Šumperku, se kterým oba letošní duely vyhráli. Ani tentokrát nevyšli bodově naprázdno, nicméně výhra se nyní nekonala. V benátské brance se poprvé představil Filip Novotný a rozhodně svůj tým nepotopil. Naopak to bylo opět střelecké trápení, které zabránilo vyššímu bodovému zisku, ze 48 střel se Benátky dokázaly prosadit jen jedinkrát. Jako první šli do vedení domácí, ve 24. minutě se trefil Gewiese v přesilové hře. Dlouho se pak nic na skóre neměnilo, až v poslední minutě základní hrací doby při hře bez brankáře pokořil Daniel Špaček gólmana Zelenku. Naneštěstí ale po 46 vteřinách nastavení zajistil druhý bod Salithu Sedlák. Benátečtí hokejisté tak do nového roku ukořistili bod v Jeseníkách za výsledek 1:2 po prodloužení.

Šumperk: Zelenka – Prokop, Holík, Gewiese, Sedlák, Puzič, Drtil, Bažant, Bail – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Staněk, Plášek, Půhoný – Ostřanský, Šebek, Brunec – Haas, Jurík, Hroch.
Benátky n.J.: Novotný – Havlín, Říha, Jandejsek, Pabiška, Kajínek, Ulrych, Kurka – Pletka, Plodek, Ďurač – Špaček, Volf, Zachar – Dlouhý, Havlas, Král – Svoboda.
Branky a nahrávky: 24. Gewiese (Sedlák, Půhoný), 61. Sedlák (Holík) – 60. Špaček (Pabiška, Pletka). Rozhodčí: Přikryl - Barteček, Vengřín. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 1116. Střely na branku: 29:48. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Komentář

Benátky nad Jizerou dorazily do Šumperku s novou tváří mezi tyčemi, čerstvou posilou Filipem Novotným, který podal velmi slušný výkon. Podobně se v utkání uvedl i domácí Daniel Zelenka, a tak diváci nakonec gólové hody neviděli.

Již v úvodu druhé minuty nahodil na Novotného kotouč Tomáš Sedlák a obránce draků tak naznačil, že v utkání bude velmi vidět. V páté minutě se ke střele dostal další obránce Gewiese a Novotný znovu úspěšně kryl. Až v 11. minutě se pak ochozy dočkaly větší gólové šance, kterou si připsal Daniel Špaček, z prostoru mezi kruhy ale mířil mimo tyče Zelenkovy klece.

Následně Šumperk nepotrestal vyloučení Václava Pletky, největší šanci úvodní třetiny si pak domácí vypracovali až po návratu zkušeného veterána do hry, kotouč však draci do branky nedotlačili. Podobně dopadl na druhé straně Zachar, který propálil Zelenku, trefil však pouze břevno.

Diváci se tak dočkali změny stavu až v úvodu druhé třetiny a k jejich radosti ve prospěch draků. To hosté pykali za příliš mnoho hráčů na ledě a prohřešek střídačky potrestal obránce Petr Gewiese, který se dostal k dorážce Sedlákovy bomby od modré a pohotově prostřelil vyjetého Novotného. Oba gólmani pak kryli sporadické šance obou soupeřů, draci navíc v závěru třetiny promarnili další početní výhodu.

Hosté vstoupili do poslední třetiny s cílem srovnat, ale jako první si vydobyl příležitost Milfait, Novotný jej však vychytal. Na druhé straně mohl srovnat Špaček, ale i jeho gólman přelstil. Hosté pak překonali Zelenku až ve 48. minutě, ale stejně jako v první třetině Zachar se tentokrát jen do tyče trefil Havlín. Zelenka se pak postupně měnil v klíčového muže utkání, vychytal další dvě šance Benátek a v 58. minutě i Kajínkovu ránu.

Hosté pak dalšího přerušení využili k oddechovému času a odvolání brankáře. Draci dlouho drželi při power-play hru v bezpečné vzdálenosti, ale osudový se domácím stalo vyhození, které smolně trefilo hráče na šumperské střídačce. Po vhazování si Benátky získaly tlak a Daniel Špaček v čase 59:06 bombou od modré čáry srovnal.

I tak byli domácí blízko třem bodům, ale Drtilovu ránu tři vteřiny před koncem třetí třetiny vychytal Novotný. Došlo tak na prodloužení, to pak trvalo jen 46 vteřin. Holíkovu bombu Novotný neudržel a Tomáš Sedlák se dostal k dorážce, která rozlouskla hádanku dnešního utkání.

Draci tak, byť sahali po třech bodech, stáhli náskok Benátek na dva body, a protože Most prohrál vysoko v Českých Budějovicích, tak na poslední místo má Šumperk nyní náskok plných 7 bodů.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (Šumperk): Dva body jsou pro nás cenné. Myslím si, že dělba bodů je spravedlivá. Byl to bojovný zápas, pro diváky to nebyl příliš pohledný hokej. Musíme hrát jednoduše a hlavně disciplinovaně. V prodloužení jsme rozhodli, bod navíc jsme si zasloužili.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.