24. 2. 2016 | Emanuel Míšek, Martina Nová

Novotný ani jednou neinkasoval a Benátky si z Třebíče odváží dva body po nájezdech

2., středa 24. 2. 2016
Třebíč - Benátky n.J. TRE - BEN

Ve druhém kole play-out se Benátčané představili na ledě Horácké Slávie, kde naposledy bodovali díky výhře 2:1sn. Jinak tomu nebylo ani tentokrát. Na rozdíl od tehdejšího zápasu, ale padl pouze jeden jediný gól. Jako jediný se do statistik zapsal v první sérii samostatných nájezdů teprve sedmnáctiletý Marek Zachar, když třebíčského gólmana veselku prostřelil mezi betony. Také díky bezchybnému Filipu Novotnému v benátecké brance, který neinkasoval ani v základní hrací době, ani v prodloužení a rovněž vychytal všechny tři pokusy Třebíčanů, si Benátky odváží dva body, čtvrtou výhru v řadě a již třetí vítězství po sobě nad Horáckou Slavií.

Třebíč: Vejmelka (Svoboda) – Podlipnik, Čejka, Bartoň, Niko, Wasserbauer Jiří, Schejbal, Šaur, Hort – Psota, Polodna, Čech – Přibyl, Juráň, Kusko – Všetečka, Matov, Wasserbauer Jan – Baldwin, Kajnar, Petelin.
Benátky n.J.: Novotný (Sejpal) – Říha, Pabiška, Ulrych, Havlín, Tržický, Hubáček – Hrníčko, Černoch, Víšek – Ordoš, Plodek, Špaček – Zachar, Král, Svoboda.
Branky a nahrávky: samostatný nájezd Zachar. Rozhodčí: Pražák - Koblík, Zídek Vyloučení: 6:4, navíc Ulrych (BNJ) 10min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0 Diváci: 630. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 0:1.

Komentář

Do první části hry vpluly oba týmy v poklidném tempu. To mělo vydržet až do třetí třetiny, kdy se charakter hry na obou stranách posunul k rychlosti, lepší kombinaci a četnějším gólovým šancím. Třetí minuta první třetiny přinesla vyloučení domácího Martina Čecha. Následně byl prověřen střelami Říhy a Havlína s následnou nepříjemnou dorážkou Karel Vejmelka. O necelou minutu později si s pukem ve vlastním oslabení a třetině hostů hezky pohráli Jan Wasserbauer s Milanem Přibylem, který zaměstnal golmanskou jedničku HC Benátky nad Jizerou Filipa Novotného. V sedmé minutě se rodila z pěkné kombinace Matova, Nika a Jana Wasserbauera nadějná akce, kterou však ukončil zákrok jednoho z hostů na hranici pravidel. V dalších minutách se hra přelévala z jedné strany hřiště na druhou s tím, že se opakovaně usadila na řadu sekund ve středním pásmu . Pěkný výkon předvedl v patnácté minutě Špaček, který nadvakrát dostal puk do třebíčské třetiny a vzápětí prověřil připravenost Karla Vejmelky. Horkou chvilku přinesla třebíčskému brankáři i sedmnáctá minuta, kdy likvidoval střelu Havlína od modré a následnou dorážku. Necelou půl minutu před koncem první třetiny položil do střely Benátek hůl jeden z domácích hráčů a zlikvidoval tak nebezpečně vypadající situaci.

Do druhé třetiny vstoupili domácí aktivněji. I přes vyloučení Kuska ve třetí minutě se k pohledným střelám na Filipa Novotného postupně dostali Schejbal, Jan Wasserbauer a Luka Petelin. V páté minutě dostal osobní trest za nesportovní chování Petr Ulrych. O minutu později to vypadalo, že Třebíč inkasovala, ale to se pouze rozvlnila síť Vejmelkovy brány po zásahu pukem zvnějšku. V sedmé minutě se několika hezkými střelami blýskl Lukáš Hort, který byl v dnešním utkání v tom nejlepším slova smyslu viditelný. V sedmnácté minutě třebíčským fanouškům zatrnulo. To když jeden z hostů trefil konstrukci Vejmelkovy brány. Konec druhé třetiny přinesl na obou stranách po jednom vyloučení, takže do třetí části hry měly oba týmy vstoupit ve čtyřech. Třetí třetina přinesla hokej, na který jsou fanoušci první ligy zvyklí. Třebíč po nastoupení na led dostala Benátky pod úvodní tlak, který ve čtvrté minutě vyvrcholil zvonivým zvukem konstrukce Novotného brány. V dalších minutách o osobě však dali vědět i hosté. Sympatickou hru předvedli Špaček, Černoch, Ordoš nebo třeba Hubáček. I třebíčský Jiří Wasserbauer ukázal, že umí, a své brankářské umění, jako mnohkrát v letošní sezóně, předvedl v patnácté minutě Karel Vejmelka po té, co Havlín skvělým pasem našel v mezikruží Daniela Svobodu, a ten vystřelil na připraveného třebíčského golmana. Osmnáctá minuta byla ve znamení dnes výborného Jiřího Všetečky, který skvěle našel Schejbala. Přestože akce nebyla zakončena gólem, patřila jistě k tomu lepšímu v dnešním utkání. Vyloučení Petelina minutu před koncem třetí třetiny Třebíči situaci značně zkomplikovalo.

Prodloužení, dnes netradičně okořeněné dvěma vyloučeními, změnu stavu nepřineslo, a tak došlo i na samostatné nájezdy, které rozhodl druhý v pořadí. Marek Zachar prostřelil Vejmelkovy betony a 630 dnešních diváků si tak bude muset na eventuelní vítězství Bílých hvězd počkat do soboty 27.2.2016, kdy Horácká Slavia zajíždí do Mostu.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Naprosto vyrovnaný zápas, soupeř měl trošku víc přesilovek, i když si myslím, že to na ty přesilovky mohlo být stejně. My jsme dali jednu tyčku, Benátky daly jednu tyčku a rozhodly nájezdy, kde byli šťastnější hosté. Bylo by zajímavější, kdybychom my i oni dali gól. Dopadlo to takhle, diváci viděli jeden gól na nájezdy. Moc toho nebylo, ale zase je to poprvé, kdy jsme po šedesáti minutách nedostali gól v sezóně. Junioři v týmu se snaží hrát, to co mají a dá se říct, že si to odehráli slušně.

Jiří Čelanský - HC Benátky nad Jizerou: Byl to pro nás těžký zápas, protože viděli jste naši sestavu. Nás čtrnáct dnů kosí viróza, osm lidí je mimo. Takže dneska na tři lajny a odehrálo to sedm juniorů. Takže těžký zápas a navíc domácím o nic nejde. Na začátku zavřeli střední pásmo a my jsme se přes ně nepřekousali. Konec sezony bude stejný, budou dostávat prostor kluci, kteří to mají před sebou, a na kterých ta farma stojí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.