18. 1. 2017 | Věra Novotná, Martina Nová

Benátky dvakrát vedly, nakonec však nebodovaly

42., středa 18. 1. 2017
Benátky n.J. - Dukla BEN - JIH

Ve 42. kole zavítala na benátecký led Dukla Jihlava a dlouho zápas vypadal nadějně pro modrobílé barvy. Skóre otevřel již v 9. minutě Jiří Černoch, jenže bývalý hráč Benátek Josef Skořepa vyrovnal. V polovině zápasu další vedení vykouzlil Adam Dlouhý, žel hosté vyrovnali i napodruhé, tentokrát z hole Šidlíka. Ve třetí třetině přidal Šidlík druhou trefu v zápase a výhru na 4:2 pečetil Březina. Tři body tak putují na Vysočinu.

Benátky n.J.: Halász – Husa, Kolmann, Bednář, Mikliš, Plutnar, Havlín, Pastor, Kočí – Pospíšil, Lakatoš, D. Špaček – A. Dlouhý, Chrtek, Víšek – J. Havel, Hrabík, Černoch – Hrníčko, Volf, Bittner.
Dukla: Škarek – Kajínek, Říha, Půža, Bilčík, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný – Jergl, F. Seman, Důras – Stoklasa, Diviš, Březina – Zeman, Skořepa, Čachotský – Szathmáry, Anděl, Jícha.
Branky a nahrávky: 9. Černoch (J. Havel, Mikliš), 29. A. Dlouhý (Víšek) – 11. Skořepa (Říha, Šidlík), 32. Čachotský (Šidlík, Zeman), 43. Šidlík (Říha, Zeman), 55. Březina (Diviš, Anděl). Rozhodčí: Přikryl – Kis, Špringl ml. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 280. Střely na branku: 24:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

Komentář

Již od začátku utkání bylo vidět, že v rukavičkách se dnešní duel rozhodně neodehraje. Prvních pět minut museli mít diváci pocit, že sledují tenisový zápas. Hra se přelévala z jednoho konce kluziště na druhý, ale ani jeden z brankářů si prozatím nepřipsal žádný vážný zákrok. V polovině třetiny šli domácí do vedení. Jiří Černoch přejel s pukem modrou čáru a rychlým švihem zápěstím poslal puk nad Škarkovu lapačku. O dvě minuty později bylo vyrovnáno. Josef Skořepa ujel benátecké obraně a stejně jako předchozí střelec zvolil místo nad lapačkou. Ihned poté mohl zvýšit náskok Jihlavy Seman, jehož střelu Halász neudržel, ale domácí obrana byla v odklízení kotouče pohotová. Poslední minuty přinesly šance na obou stranách, oba maskovaní muži ale gól do šatny nepřipustili.

Hra ve druhé třetině se nikterak nelišila od té první. Spousta šancí, dohrávek u mantinelu a nesčetně sprinterských soubojů za pukem. Z kraje prostředního dějství si mohl Černoch připsat svou druhou branku, ale dorážku ze vzduchu směřoval přímo do břevna. Husa měl rovněž velkou šanci dostat domácí do vedení. Z otočky poslal puk skrz brankoviště, ale žádná teč nebyla tou šťastnou. V polovině třetiny se ale domácí dočkali. Jan Víšek prostrkal puk na hokejku Adama Dlouhého, který jej namířil přesně k pravé tyči Škarkovy branky. I na tento vedoucí gól ale Dukla měla odpověď. Po vypršení trestu domácích našel Šidlíkův pas Tomáše Čachotského, který z hranice brankoviště přesně usměrnil puk za Halászova záda.

Třetí třetina přinesla jasnou převahu Dukly, kterou odstartovala prudká střela Říhy, jenž se ale vyrovnání historických statistik nedočkal. Následovala přesilovka Jihlavy 5na3, v níž potrestal druhé vyloučení Petr Šidlík. Napřáhl od modré čáry a po jeho dělovce lovil Halász puk opět ze své sítě. Jihlavský tlak byl přerušen vyloučením, které ale Benátečtí nedokázali přetavit v gólovou radost, ačkoliv šance měli. Skvělý Škarek byl ale proti. Jihlava si pojistila tři body pět minut před posledním hvizdem. Po útočné snaze domácích zůstal za obranou David Březina, který naznačil střelu po ledě, avšak zdvihl puk přesně nad vyrážečku benáteckého gólmana. Rovněž v poslední pětiminutovce přetavila Jihlava mnoho svých šancí do pěkného zakončení, ale další branku již nepřidala.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Více než polovina utkání byla vyrovnaná. Trošku nás vytrestala dvojnásobná přesilovka soupeře, těsně po níž dala Jihlava třetí branku. V závěru hosté byli aktivnější a výsledek si pohlídali.

František Zeman (Jihlava): Vítězství se nerodilo lehce. Nebudeme zastírat, jeli jsme si sem pro tři body. Nebyl to jednoduchý zápas i kvůli tomu, že tu jsou podmínky takové, jaké jsou. Těší nás, že se s tím hráči vyrovnali a jsme rádi, že si odvážíme tři body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.