22. 12. 2016 | Věra Novotná

Předvánoční utkání s americkým univerzitním výběrem ovládli Benátečtí!

přát., čtvrtek 22. 12. 2016
Benátky n.J. - Bethel University BEN - BET
Velmi svižné a pohledné utkání shlédla hrstka fanoušků, která dorazila 22. prosince na mezinárodní přátelské utkání mezi HC Benátky nad Jizerou a univerzitním výběrem z Minnesoty Bethel University Royals. Američané přijeli ve velmi dobré náladě a půjčili domácím i jednu svou pětku. Dvěma hráči vypomohlo také Vrchlabí. Domácí ovládli utkání poměrem 11:6. Mezi střelce se v dresu Středočechů zapsal hattrickem Ladislav Bittner, a rovněž na druhé straně se našel sniper se třemi přesnými trefami. V dresu Royals jím byl Andrew Bjorklund.
Benátky n.J.: Bláha (31. Hosnedl) – Bednář, Kočí, Kolmann, Tržický, Skočovský, Eiter – Havel, Prokeš, Víšek – Bittner, Svoboda, Kerekanič – Splichal, Bonanno, Marvin.
Bethel University: Furlano (21. Garcia, 41. Sheppard) – Peltram, Bond, Mros, Kling, Olinyk, Steen, Migliore – Bjorklund, Redding, Purvis – Brown, Becker, Flicker – Nejmeh, Paul, Marty – Gran, Skarlis, Brannon.
Branky a nahrávky: 4. Bittner (Svoboda), 6. Havel (Víšek), 9. Kolmann, 12. Bittner (Splichal), 24. Víšek (Prokeš, Bednář), 25. Svoboda (Bonanno), 26. Bonanno (Skočovský), 27. Svoboda (Tržický, Kerekanič), 44. Bittner (Prokeš), 50. Kolmann (Tržický, Kerekanič), 57. Marvin – 7. Bjorklund (Redding), 11. Bjorklund, 15. Purvis (Bjorklund, Redding), 42. Bjorklund, 43. Nejmeh, 45. Peltram (Bond, Bjorklund). Rozhodčí: Sýkora, Veselý – Klouček, Špringl ml.. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 45. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 8:3, 8:5, 9:5, 9:6, 11:6.

Komentář

Benátečtí hýřili aktivitou od samého začátku. Američtí studenti se po dlouhé cestě trošku hledali, ale to nijak neubíralo na atraktivitě hry. Hned ve 4. minutě otevíral skóre Ladislav Bittner, který přesně uklidil přihrávku Svobody do prázdné branky. Na druhé straně ukázal Lincoln, že ačkoliv hraje proti svým spoluhráčům, nehodlá dnes brát na nikoho ohledy a počkal si za brankou na jednoho z útočících hráčů. Probíhala 6. minuta, když Jan Víšek podržel puk v útočném pásmu, vybruslil s ním mezi kruhy a předal jej Janu Havlovi, jenž pálil přesně nad beton Furlana. Na 1:2 z pohledu Bethelu snižoval o minutu později Andrew Bjorklund svou přesnou střelou z mezikruží. Třetí gól do americké brány přidal Petr Kolmann, který od modré napřáhl a puk se zastavil až v síti, Furlan nic neviděl. Na rozdíl jedné branky snížil v polovině třetiny opět Andrew Bjorklund, ale rychlé vedení vrátil Benátkám Ladislav Bittner. Američané se nevzdali a snížili v závěru třetiny na 3:4. Rychlý švih zápěstím předvedl Jackson Purvis, na jehož dělovku nestihl Bláha ani zareagovat.

Druhá třetina přinesla hokej na obě strany, a také i několik vyloučení. V momentě, kdy dostali Benátečtí šanci dvojnásobné přesilovky, uzamkli americkou trojici v útočném pásmu a tuto převahu využili. Kombinaci celé středočeské pětky zakončil rychlou a přesnou střelou Jan Víšek a odstartoval benáteckou kanonádu. O minutu později využil Daniel Svoboda klasickou přesilovku 5na4, a následně zužitkoval svůj samostatný únik Justin Bonanno. Čtyři černé minuty pro amerického brankáře poté dovršil opět Daniel Svoboda, který se trefil přesně nad Garciovu lapačku, a zvýšil skóre na 8:3 pro Benátky. Ve druhé polovině prostředního dějství se hra poněkud vyrovnala, ale žádný přesný zásah již nepřišel.

V poslední třetině zachytili hokejisté univerzity Bethel začátek velmi dobře. Během dvou minut přidaly dva přesné zásahy. Nejprve vypálil z ostrého úhlu Andrew Bjorklund a jeho střela si našla mezírku mezi betony Hosnedla. O chvíli později využil Albert Nejmeh Hosnedlovy chyby za brankou, a ať dělal benátecký brankář, co mohl, do branky se nestihl včas vrátit. Do konce zápasu padly ještě čtyři branky. Nejprve zvyšoval Ladislav Bittner na 9:5, ale radost netrvala dlouho. O korigování skóre se postaral Tyler Peltram. Obráncův zásah byl posledním do sítě Středočechů, kteří ještě zvýšili svůj náskok po trefách Petra Kolmanna a Dallase Marvina.

Ohlasy trenérů

Charles Burggraf (Bethel University Royals): Bylo super, že jsme se dostali na led a kluci se hýbali. Bylo to trochu neurovnané, jak je vidět na skóre, ale bylo to fajn. Kluci mohli vidět, jaký je evropský hokej, jaké mají hráči zkušenosti a jak hrají s pukem. Největším pozitivem pro nás byla možnost zahrát si hokej jiným způsobem, z toho máme největší benefit.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!