21. 2. 2017 | Martin Stebel, Věra Novotná

Stejskal vynuloval střelce Frýdku-Místku, sérii rozhodne pátý zápas na ledě Benátek

PK4, úterý 21. 2. 2017
Frýdek-Místek - Benátky n.J. JFM - BEN

V úvodu zápasu byli aktivnější hosté, kteří neměli v dnešním zápase co ztratit. Postupně se střelecky osmělovali i domácí, ale byla cítit lehká nervozita z možnosti rozhodnout sérii. Jako první šli do vedení Benátečtí zásluhou Matouše Bělohorského. Frýdecko-Místečtí měli největší šanci na vyrovnání v prostřední části zápasu, ale Kania svou střelou orazítkoval tyč. Ani ve třetí třetině Rysové nepřekonali skvěle chytajícího Jiřího Stejskala v benátecké brance, který si dnes připsal 32 úspěšných zákroků. Deset minut před konečným hvizdem pojistil Benátkám srovnání série Radek Prokeš. O postupujícím do čtvrtfinále tedy rozhodne 5. zápas, který oba soupeři sehrají ve čtvrtek na ledě Benátek.

Frýdek-Místek: Šimboch – Kania, Adámek, Štebih, Michal Roman, D. Stránský, Bartko, Haman, Lacka – Chmielewski, Pechanec, Marek Růžička – M. Kovařčík, Jašek (A), Cienciala – Miloš Roman, O. Kovařčík (C), Klimša – Rufer, Jaroš, Franek.
Benátky n.J.: Stejskal - Mikliš, Husa, Kolmann (A), Jandus, Havlín, Plutnar (C), Jan Bednář – A. Dlouhý, Plodek, Víšek (A) – Bělohorský, Chrtek, Hrabík – Bittner, Prokeš, Hrníčko – J. Havel, Janele, Wiencek.
Branky a nahrávky: 17. Bělohorský (Chrtek, Hrabík), 49. Prokeš (Bittner). Rozhodčí: Kika, Kašík – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1836. Střely na branku: 32:18. Průběh utkání: 0:0, 0:2.

Komentář

Do úterního střetnutí vstoupili hosté jako polití živou vodou. Oproti včerejšímu zápasu hýřili aktivitou a byli u většiny puků dříve. Začátkem šesté minuty nebezpečně pálil zkušený Jan Plodek, poté se do zakončení řítil Prokeš, ale oba pokusy nebyly přesné. Na straně Frýdku se zkoušeli prosadit členové čtvrté formace - Jaroš a Franek, ale taky oni nezachovali klid a nedokázali skórovat.

Ve dvanácté minutě se připomenuli Jašek s Ciencialou. Jejich kombinační akce ale neskončila úspěchem, jelikož benátecký Stejskal byl v pravý čas na pravém místě. Jediný gól v rámci první třetiny byl k vidění v sedmnácté minutě, kdy za brankou při rozehrávce osudově zaváhal Juraj Šimboch. Hostující Matouš Bělohorský mu pohotově vzal kotouč a střelou měl už snadný úkol - 0:1.

Ve druhé části pokračoval obraz hry z úvodní části. Benátečtí předváděli kompaktní výkon a domácí mužstvo se nemohlo natrvalo usadit v útočné pásmu. V přesilovce vyslal ostrou pumelici na Stejskala Jakub Kania, ale trefil pouze brankovou konstrukci. V samotném závěru mohl srovnat David Cienciala, kterému nabíjel Michal Kovařčík. Mladému útočníkovi ale chyběly ke gólové radosti centimetry.

Slezan si velký tlak dokázal vytvořit teprve ve třetí třetině. Stejskal musel postupně čelit střelám Klimši, Adámka či Chmielewského, ale benátecká branka byla jednoduše zakletá. Do zakončení se dostal rovněž autor včerejšího hattricku Marek Růžička, ale ani jemu nebylo přáno. Znovu tedy zafungovala stará hokejová pravda - "nedáš, dostaneš!". Středočeši podnikli ojedinělý protiútok a byli úspěšní.

Ve 49. minutě na levém křídle nastartoval své rychlé nohy Radek Prokeš a precizní střelou nad Šimbochovo rameno zvýšil vedení hostujícího týmu. V závěru si domácí mužstvo vybudovalo obrovský tlak, ale Jiří Stejskal veškeré pokusy zlikvidoval. O postupu do čtvrtfinále play-off WSM ligy se tedy rozhodne teprve během utkání číslo pět ve čtvrtek na ledě Benátek nad Jizerou.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): Utkání se mi hodnotí velice těžko. Naši hráči byli po včerejším dni v euforii, čekali jsme, že mečbol proměníme. Bohužel se na naše hokejky vkrádala nervozita, svazovalo nám to ruce a nohy. Neměli jsme tu správnou vlnu, abychom utkání dovedli do úspěšného konce. Rozhodující zápas bude o psychice. Kluci si musí uvědomit, jaká hra nás posunula k výhrám a k tomuto stylu hokeje se musíme vrátit!

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Včerejší zápas jsme si vyříkali a poctivě se připravili na další. Náš tým šlapal jako hodinky. Hráli jsme přesně podle našich představ. Díky tomu tak rozhodne až pátý zápas.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.