20. 9. 2017 | Věra Novotná

Benátečtí zaskočili Motor a slaví výhru, Kořenář vychytal nulu!

4., středa 20. 9. 2017
Benátky n.J. - Č. Budějovice BEN - CBU

V rámci čtvrtého kola přijely na benátecký led České Budějovice, které od začátku diktovaly tempo hry. Byli to však Benátečtí, kteří vstřelili první gól a svůj náskok ještě navýšili. Jihočeši se postupem času dostali až na manko tří branek, na jehož smazání měli dvacet minut. Proti Českobudějovickým však dnes stál skvělý Josef Kořenář, který zlikvidoval spoustu velmi dobrých šancí a došel si pro první nulu letošní sezony! Benátečtí porazili ČEZ Motor České Budějovice 3:0.

Benátky n.J.: Kořenář – Husa, Jandejsek, Havlín, Kunst, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, Hrabík – Psota, R. Veselý, Jeník – Bittner, Z. Král, Wiencek – Průžek, Kuťák, Bělohorský.
Č. Budějovice: Kváča – F. Novák, Fillman, Vráblík, Kutlák, Pýcha, Pavlin – Nedorost, Vlček, Čermák – Dostálek, Galamboš, Crowder – Heřman, Pajič, Šulek – Marcel, Káník, Doktor.
Branky a nahrávky: 9. Chrtek (Hrníčko), 17. Z. Král (Bittner, Wiencek), 22. Bittner. Rozhodčí: Kopeček, Obadal – Kreuzer, Štofa. Vyloučení: 11:5, navíc Marcel 10min OT (CEB), Maier 10min OT (BEN). Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 423. Střely na branku: 14:33. Průběh utkání: 0:0, 3:0.

Komentář

Podle předpokladů se aktivity na ledě ujali hosté, jejichž tlak posílily rovněž dvě přesilové hry, v nichž měl největší příležitost Pavlin, jehož střela orazítkovala levou tyč Kořenářovy branky. Červené světlo nad brankou se rozsvítilo v 9. minutě, kdy Kváča lovil puk ze své sítě při přesilové hře svého týmu. Hrníčkovu střelu ještě stihl českobudějovický brankář vyrazit, avšak v následné nepřehledné situace se nejrychleji zorientoval Ondřej Chrtek a poslal puk do branky Jihočechů. Hosté měli více ze hry, častěji byli na puku, ale Benátečtí těžili ze svých příležitostí. O druhou branku domácích se postaral Zdeněk Král, jenž přesně dorážel Bittnerovu střelu. Dostat hosty do hry mohl v poslední minutě Heřman. Jeho střela již propadla benáteckému gólmanovi mezi rukou a tělem, avšak puk si našel cestu pouze k levé tyčce. Domácí tak odcházeli do šaten spokojenější s dvougólovým vedením v zádech.

Po startu druhé třetiny navýšila parta kolem trenéra Kudrny svůj náskok. Před Kváčou zaúřadoval Ladislav Bittner, jenž svou střelu z bezprostřední blízkosti dostal o tyč za českobudějovického gólmana. Jeho branka byla dnešní druhou benáteckou trefou v početní nevýhodě. Hosté stále nic nevzdávali a dostávali se do svého útočného pásma, Dostálek ale nemířil přesně a pokus Pavlina srazila domácí obrana do ochranné sítě. Hosté nepolevovali, měli navíc čtyři přesilové hry, ale ani v jedné z nich nedokázali najít recept na Kořenáře, který dvakrát vyřešil obrovský závar před vlastní brankou. Před Jihočechy stál tak před poslední dvacetiminutovkou nelehký úkol, dát minimálně tři branky.

Do poslední části zápasu vlétli hosté jako uragán. Hned v první minutě měl obrovskou šanci Čermák, jemuž ale zkazil radost Kořenářův beton a na hokejky Jihočechů se postupně vkrádala nervozita. Své střely nezvládli Dostálek s Kutlákem a v obrovské příležitosti poslal Pajič puk kolem levé tyče mimo branku. Úspěšný nebyl ani pokus Fillmana, jehož střelu benátecký brankář dobře viděl. Rovněž poslední minuty byly kompletně v režii českobudějovického celku, několik střel mířilo mimo branku a ty, které si cestu mezi tři tyče našly, pochytal, dnes neprůstřelný, Josef Kořenář, který si tak připsal úvodní čisté konto letošního ročníku.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Pro nás to byl dnes velký svátek. Mohli jsme se utkat s týmem jako je Motor, který je favoritem první ligy a my můžeme být dnes na kluky pyšní, protože opravdu tvrdě makali a hráli strašně moc obětavě. Myslím si, že je to veliké vítězství pro náš mladý tým a je to také veliké povzbuzení do další práce. Dnes si všichni kluci v čele s Pepou Kořenářem zaslouží obrovskou pochvalu.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): Pro nás je to velké rozčarování. Do plné sestavy nám chyběl de facto jen Martin Novák, když nepočítám zraněné Květoně a Muchu. Domácí hráli v hodně omlazené sestavě. Dva góly jsme dostali ve vlastní přesilovce, jeden poté z protiútoku. Za celých šedesát minut jsme nebyli schopni vstřelit branku, což svědčí o tom, že pokud hráči zápas neuchopí od první minuty na sto procent, mohou se potom i zbláznit a už se do utkání nedostanou. To se přesně dnes stalo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.