21. 10. 2017 | Věra Novotná

Ústí zásluhou čtyř proměněných přesilovek, odjíždí z Benátek se třemi body

16., sobota 21. 10. 2017
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL

S domácími to po úvodní třetině vypadalo bledě, po prvních deseti minutách doháněli dvoubrankové manko. Skvělým startem do prostřední části ale vyrovnali a Ústečtí tak museli znovu předvést své přednosti. Dnes se hostům dařilo především proměňovat své šance, na dvě branky ve druhé třetině stačilo Ústeckým pět střel. Benátečtí rovněž hýřili aktivitou, konečnou porážku 4:6 ale odvrátit nedokázali.

Benátky n.J.: Stezka – Plutnar, Husa, Pyrochta, Kunst, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, Bittner, Jeník – Hrabík, Z. Král, R. Veselý – Wiencek, Kuťák, Bělohorský.
Ústí n.L.: Volke – Hes, Bernad, M. Vágner, Husák, Macek, M. Zdvořáček – Melka, Roubík, Gengel – D. Merta, Vrdlovec, P. Kousal – Severa, Najman, L. Volf – Navarra, Sladkovský, Markulinec.
Branky a nahrávky: 21. Hrníčko (Chrtek), 21. Kunst (Psota, Bittner), 27. Z. Král (Hrabík), 51. R. Veselý (Z. Král) – 4. Roubík (Hes, Melka), 9. D. Merta (M. Vágner, Vrdlovec), 26. Husák (D. Merta, Vrdlovec), 35. Hes (Roubík), 41. Roubík (Melka), 53. Husák (M. Vágner). Rozhodčí: Veinfurter, Zubzanda – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 8:4, navíc Král 10min OT za nesportovní chování (BEN). Využití: 2:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 276. Střely na branku: 35:18. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5, 4:5, 4:6.

Komentář

Domácí museli hned v prvních sekundách do čtyř poté, co byl vyloučen Hrníčko za hru vysokou holí, a hokejisté Ústí nad Labem nepohrdli šancí k tomu, aby se dostali do brzkého vedení. Po pěkné kombinační akci dostal puk za ležícího Stezku Jaroslav Roubík. Také domácí měli výhodu jednoho muže v poli, avšak s Bittnerovým pokusem si Volke dokázal poradit. Poté přišla také obrovská šance na druhé straně. Mertu ale dokázal Stezka vychytat a Macek následně přestřelil branku. Dvoubrankového vedení se ale Ústečtí záhy dočkali a to při vlastním oslabení. Vágner přihrál Davidu Mertovi, jenž se přesně trefil do odkrytého prostoru branky. Benátečtí však nesložili zbraně. Důkazem toho byla akce Krále, který našel Hrabíka, proti němuž ale stál připravený Volke. Do tříbrankového úniku mohl hosty dostat Gengel, Stezka se však bekhendovým blafákem nenechal zmást.

Někteří diváci se ještě nestačili vrátit na svá místa a už tu byl kontaktní gól benáteckého celku. Dominik Hrníčko vystřelil po svém uvolnění na pravé straně. Puk se ještě otřel o Volkeho lapačku, která jej však nedokázala vychýlit ze směru. O půl minuty později bylo na benáteckém ledě srovnáno. V ponechané výhodě se puk dostal k Vratislavu Kunstovi, jenž přesně zamířil k pravé tyči a připsal si tak svůj první gól v seniorském hokeji. Vyrovnání domácí nastartovalo a následně jich bylo plné hřiště. Ústečtí mohli uplatnit znovu své skvělé přesilové hry a ukázali, že ne nadarmo jsou nejlepším týmem v této disciplíně. Do opětovného vedení poslal svůj tým Patrik Husák střelou od modré čáry. Benátky ale bleskurychle znovu srovnaly stav zásluhou Zdeňka Krále, který si po přesné Hrabíkově přihrávce poradil s ležícím Volkem. Čtvrtý gól Ústeckých přišel opět v přesilové hře. Matěj Hes se po vyhraném buly opřel na modré čáře do rány a s pomocí brankové konstrukce dostal puk za Stezkova záda. Srovnat mohl na druhé straně Král. Puk už zamířil do mezery mezi betony ústeckého gólmana, ale vykoukl vedle branky hostí.

Třetí třetina přinesla další využitou přesilovku hostujícího celku. Trefil se znovu Jaroslav Roubík, jenž poslal puk přesně do růžku Stezkovy branky a vrátil hostům dvoubrankové vedení. Následně mohlo být s domácími ještě hůře, avšak proti Mertovi Stezka vytrčil svůj beton. Hra se přelévala ze strany na stranu a divákům se dnešní hokej musel líbit. K radosti domácího kotle oživili Benátečtí deset minut před koncem naději na zvrat. K dorážce se dostal Radek Veselý a propálil klubko hráčů před sebou. O dvě minuty později ale znovu přišla využitá přesilová hra Ústí. Na modré čáře se znovu napřáhl Patrik Husák, jenž se nemýlil. Domácí se tlačili do útoku, ale k ohrožení Volkeho branky se již nedostali. Tři body tak putují do Ústí.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Dneska je to pro nás těžká prohra. My jsme se připravovali na to, že Ústí je velmi silné v přesilovkách a dnes jsme dostali snad všechny góly v nerovnovážných situacích. Myslím si, že šest gólů bychom neměli doma dostávat. Je to pro nás nejtěžší porážka v sezóně. Doufám, že se z toho poučíme a ve středu sehrajeme mnohem lepší utkání.

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Jsme strašně rádi, že jsme tu vyhráli, protože jsme věděli, že nás čeká velmi kvalitní soupeř, který má kvalitní, bruslivé mužstvo. Mohli jsme tu uspět jedině bruslením a neuhýbáním v osobních soubojích. To se nám dařilo hlavně v první třetině, kdy jsme hráli parádně ve středním pásmu. Bohužel poté u nás v první minutě druhé třetiny nastal nějaký zkrat, který si nedovedu vysvětlit. Ceníme si toho, že jsme se z něj rychle oklepali. Brzy jsme vstřelili gól na 3:2, vzápětí ale domácí vyrovnali, poté jsme šli opět do vedení. Mužstvo podalo parádní týmový výkon. Takto by to mělo vypadat.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.