22. 11. 2017 | Radek Bařina, Věra Novotná

Ze Vsetína odjíždí Benátečtí bez bodu

25., středa 22. 11. 2017
Vsetín - Benátky n.J. VSE - BEN

Ve Vsetíně si na první branku zápasu museli diváci počkat do 13. minuty, kde se poprvé prosadili domácí, kteří svůj náskok navýšili ve druhé třetině. Benátečtí tak museli opět dohánět skóre. Jaroslava Pavelku ve vsetínské brance ale dokázali překonat pouze jedinkrát a po šedesáti minutách body do tabulky nepřidali. Do svých statistik zapsali další prohru, tentokrát v poměru 1:5.

Vsetín: J. Pavelka – Teper, D. Krenželok, Frolo, Ostrčil, Žák, Dundáček – Březina, Kucharczyk, Markovič – Vávra, Podešva, Slováček – P. Beránek, Kopta, Protasenja – Půček, Šilhavý, Kajaba.
Benátky n.J.: Stezka (41. Kořenář)– Husa, Mirochnikov, Maier, Jan Bednář, Tržický, Kunst – Z. Král, J. Mikyska, Psota – D. Špaček, Bittner, Jeník – A. Dlouhý, Chrtek, Hrníčko – R. Veselý, Kuťák, Teplý.
Branky a nahrávky: 13. Markovič (Frolo, Březina), 32. Kajaba (Šilhavý, Půček), 34. Kopta (Dundáček, Žák), 39. Vávra (Protasenja, Ostrčil), 40. Šilhavý (Půček, Kajaba) – 30. Jeník (Kuťák). Rozhodčí: Čech, Skopal – Reich, Zedník. Vyloučení: 11:14, navíc Ostrčil 10min OT, Tomáš Frolo 10min OT(oba VSE), Bittner 10min OT (BEN). Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2353. Střely na branku: 33:19. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 5:1.

Komentář

První třetina duelu mezi Vsetínem a Benátkami nad Jizerou nepřinesla příliš atraktivní podívanou. Po opatrném úvodu to byli Valaši, kdo se jako první osmělil. V páté minutě dostal Slováček puk do jízdy, protáhl se po levém křídle do střelecké pozice, ztroskotal však na lapačce gólmana Stezky. Poté měli příležitost otevřít skóre hosté. Vsetínští jim totiž doslova darovali minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. Benátky ji však sehrály špatně, jedinou nebezpečnou střelu si přepsal Špaček, na Pavelku ale nevyzrál. 

Následně Valaši přežili další oslabení a pár sekund po jeho skončení sami udeřili. Povedenou kombinaci v přečíslení tři na dva zakončil Jaroslav Markovič nechytatelnou ranou pod víko. Ve zbytku periody hráli Valaši ještě dvě přesilovky. V té druhé si vytvořili několik nebezpečných šancí, Protasejna ani Slováček ale nevyzráli na Stezku a Vávrovu střelu z mezikruží zastavila tyč. Do kabin tak odcházeli domácí s vedením 1:0.

V začátku druhé třetiny se hra přelévala ze strany na stranu. S přibývajícími minutami začínaly být výpady Benátek stále více nebezpečné a šest sekund před polovinou zápasu se hosté zaslouženě dočkali vyrovnání. Frolo neuhlídal výborně hrajícího Jana Jeníka, který se s pukem protáhl až mezi kruhy a prudkým švihem nekompromisně zavěsil.

Inkasovaná branka vsetínské hráče probudila. Valaši zabrali a o necelé dvě minuty později už se znovu těšili z vedení. René Kajaba si vyměnil puk s Půčkem a i s trochou štěstí procedil touš za brankovou čáru. Za další dvě minuty už vedli domácí 3:1. Dundáčkovu ránu od modré ještě usměrnil před gólmanem číhající Ondřej Kopta a Stezka neměl nárok. V osmatřicáté minutě si rozjetý Vsetín vykoledoval další přesilovku a znovu ji proměnil. Protasejna poslal puk Tomáši Vávrovi a ten našel skulinku v gólmanově výstroji.

V poslední sekundách třetiny pak hosty dorazil Vojtěch Šilhavý, který stejně jako Kajaba vstřelil svou první branku v sezóně. Velmi dobře hrající dorostenec Půček ho našel u protější tyče a Šilhavý pohotově uklidil touš do odkrytého kouta branky. Po dvou třetinách tak hosté prohrávali 1:5.

Třetí dějství už Vsetínští s přehledem kontrolovali. Hra se většinou odehrávala v branky Benátek, kterou od třetí třetiny hájil Kořenář. Šestou trefu ale Valaši nepřidali. Vávra totiž opět potvrdil svou vysokou úspěšnost ve hře na tyčky, Markovičovo zakončení z bezprostřední blízkosti zase skvěle zastavil Kořenář. Ke konci Valaši viditelně zvolnili a hosté měli několik dobrý příležitostí skórovat. Brankou však neskončil brejk Jeníka, který Pavelka řešil zákrokem doslova na brankové čáře a vsetínského gólmana nepokořil ani Bittner, který si vyzkoušel brejk hned o pár vteřin později.

Samotný závěr hosté příliš neunesli. Devět sekund před koncem vyvolali zcela zbytečnou bitku, do níž se nakonec zapojilo po třech hráčích z obou stran. Vsetínská odveta přišla vzápětí – Frolo hned po následujícím vhazování pořádně naložil Bittnerovi. Zbytečně nervózní závěr však již nic nezměnil na tom, že se po výsledku 5:1 radoval ze zasloužené výhry domácí Vsetín.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Nejdůležitější ze zápasu jsou tři body, a také to, že někteří kluci prolomili smůlu a dali první góly v sezóně. Hodně důležité je, že čtvrtá lajna dneska pomohla týmu, zvláště ten druhý gól Rendy Kajaby, protože když soupeř vyrovnal na 1:1, tak jsme byli chvíli takoví zasekaní a druhá branka nám tudíž hodně pomohla. Po vstřelení dalších branek jsme již zápas kontrolovali. Benátky tady přijely hrát hokej, což nám vyhovuje.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Dnes jsme začali velice dobře a odehráli jsme zde povedenou první polovinu utkání, kde jsme vyrovnali, ale bohužel se nám nepodařila ta desetiminutovka, která rozhodla o osudu utkání. Ve třetí třetině jsme se snažili ten stav zkorigovat a zápas dobře dohrát.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.