6. 12. 2017 | Marek Vachta, Věra Novotná

Nevyšlo to ani tentokrát, Benátky odjíždí z Ústí s porážkou 2:6

29., středa 6. 12. 2017
Ústí n.L. - Benátky n.J. UNL - BEN

Ani devětadvacáté kolo nepřineslo kýžené vítězství Benáteckých, kteří toužili utnout dlouhou sérii zápasů bez bodu. Ačkoliv díky aktivnímu nástupu a využité přesilovce srovnali se Slovanem v prostřední části krok, dovolili soupeři znovu odskočit. Naději pro Benátky vykřesal svým druhým gólem Tomáš Hanousek, nejčerstvější posila Benáteckých. Ani jeho branka ale nedokázala Benátecké nakopnout k obratu. Slovan na domácím ledě zvítězil po šedesáti minutách 6:2.

Ústí n.L.: J. Dlouhý – Bernad, Vl. Brož, M. Vágner (C), Šenkeřík, Hrdinka, Hes – Melka, Roubík (A), Severa – D. Merta, Vrdlovec (A), Smolka – Kuběna, Vachovec, Gengel – Pšenička, Najman, T. Jandus.
Benátky n.J.: Kořenář – Jandejsek, Husa, Maier (A), T. Hanousek, Tržický, Mirochnikov – Teplý, J. Mikyska, Z. Král – Hrníčko, Bittner (C), Průžek – Wiencek, Nezbeda, Bělohorský – Šír, Janele, Burda.
Branky a nahrávky: 16. Severa (M. Vágner, Šenkeřík), 36. Bernad (Roubík, Melka), 40. Melka (Roubík), 44. Pšenička (T. Jandus, Hes), 54. Kuběna (Vachovec, Gengel), 56. Severa (Melka) – 28. T. Hanousek (J. Mikyska), 41. T. Hanousek (J. Mikyska, Z. Král). Rozhodčí: Barek, Veselý – Beneš, Toman. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 683. Střely na branku: 43:23. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2.

Komentář

Začátek první třetiny byl velmi vlažný, bez vyložených šancí nebo nebezpečných střel. To se však změnilo zhruba po deseti minutách hry, kdy ústečtí hokejisté začali být velmi nebezpeční v útočném pásmu a vytvořili tlak na hostující tým. Po několika nadějných pokusech se úsilí domácích konečně vyplatilo, když Martin Vágner našel přesnou přihrávkou Jiřího Severu, který střelou k levé tyči otevřel skóre. Slovan bohužel i přes nadále trvající tlak nedokázal svůj náskok navýšit.

Krátce po začátku druhé třetiny se nechali vyloučit dva hráči Slovanu. Benátky dvojitou přesilovku využily, když Mikyska nahrál Tomáši Hanouskovi na levou stranu útočného pásma a ten srovnal stav na 1:1. Po vyrovnání začaly Benátky Slovan tlačit do defenzivy, ale to se změnilo v moment, kdy Melka objel hostující branku a přihrál Davidu Bernadovi, který dal branku na 2:1. Vše nakonec završil Antonín Melka, když si v oslabení pohrál s hostujícím brankářem při samostatném úniku a třetí třetina skončila 3:1.

Pár desítek sekund po začátku třetiny se prosadil hostující Tomáš Hanousek, když využil volný prostor ve středu kluziště a střelou z dálky snížil na 3:2. Po nevyužité šanci Benátek se Slovan pustil do protiútoku, ve kterém Jandus nahrál Tomáši Pšeničkovi, který zakončil přesně mezi betony hostujícího brankáře Kořenáře. Od této chvíle byl zápas v režii Slovanu, který se často držel v útočné třetině. Na závěr zápasu přidal po nádherné kombinaci Slovanu další branku Pavel Kuběna . Za necelé dvě minuty se prosadil podruhé v zápase Jiří Severa, který tak upravil skóre na konečných 6:2.

Ohlasy trenérů

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí): Rozhodl náš gól při vlastním oslabení. Nepodali jsme optimální výkon, ale hlavní jsou tři body. Myslím si, že se malinko začínáme zvedat a mohlo by to být lepší. Musím hráče pochválit, pracovali, makali, snažili se.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Zápas se mi hodnotí těžko. Po vyrovnání na 1:1 jsme cítili šanci, jenže jsme nezvládli závěr druhé třetiny, když jsme po hloupém faulu šli do čtyř, a pak jsme dostali gól. Ve třetí třetině jsme hráli špatně, soupeř chodil středem hřiště, jak chtěl. Se zápasem v Ústí vůbec spokojení nejsme a musíme se zamyslet nad naší hrou.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.