4. 3. 2007 | Mirek Ondra

Benátky vedou sérii již 2:0

ČF2, neděle 4. 3. 2007
Benátky n.J. - Kobra Praha BEN - KOB

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Benátky nezaváhaly ani ve druhém zápase prvního kola play-off. V dnešním duelu přehrály Kobru v poměru 3:1. Góly domácích vstřelili Jan Kadeřábek, Lukáš Zajíček a Milan Beránek. Gól hostí, konkrétně Tomáše Kaly, ve 47. minutě již utkání nezdramatizoval. Velice dobrým výkonem se dnes prezentoval finský gólman v brance pražské Kobry, Vitali Taskinen. Benátky si připsaly zaslouženou výhru a ve středu mohou v pražském Braníku definitivně rozhodnout o svém postupu.

Benátky n.J.: Barek - Beránek, Klouček, Klaban, Gajda, Kaulfus, Vrzal, Štrach - Zajíček, Kristek, Mácha, Jakeš, Skořepa, Krupka M., Mařík, Kocman, Krupka L., Oulík, Kadeřábek J., Jaroš
Kobra Praha: Taskinen - Němeček, Banič, Cerha, Černý, Urbanec, Skácel, Rákosník, Vítů - Žáček, Bárta, Paris, Georgiev, Langmajer, Knotek, Kala, Jakerle, Čurda, Jána, Honc
Branky a nahrávky: 4. J.Kadeřábek (Klaban), 7. Zajíček (Kocman), 35. Beránek (Zajíček) - 47. Kala (Jána). Rozhodčí: Horák - Flegl, Fiala. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 500. Průběh utkání: 2:0 / 3:0 / 3:1.

Fotogalerie

Komentář

Nedělní utkání přineslo velmi pěkný hokej. I když byl občas svázaný hlavně obrannou taktikou jak už to v play-off bývá, bylo se na co dívat.

Vstup do zápasu měli jednoznačně lepší domácí hokejisté. Již v čase 3:14 připravil Petr Klaban gól pro Jana Kadeřábka a Benáttky šly do vedení. Na začátku šesté minuty si Ondřej Mácha udělal z obráncců soupeře tréninkové kužely, dostal se až před Taskinena, ten ale jeho pokus kryl. O minutu později už ale Benátky udeřily podruhé. Martin Kocman vytáhnul z rukávu jednu ze svých skvostných gólových přihrávek a pro Lukáše Zajíčka již bylo jednoduché do odkryté branky skórovat.

Druhou třetinu odstartovala šance kapitána Benátek, Jiřího Jakeše. V útočné třetině se nenechal obrat o puk a svou střelu švihem schoval za obránce. Taskinen, který předvedl o něco lepší výkon než v sobotu, však jeho prudkou střelu lapil. V polovině utkání se nadchnul pro sólový únik hostující Filip Jána, Barek jeho nájezd však nádherně chytil a puk zůstal pod jeho betony. Jána ale vztekle ryl hokejkou pod Barkovými chrániči a tím si vykoledoval odplatu od Petra Klabana, který ho od brány rázně odstavil, čímž si řekl o dvojnásobný trest. Na trestnou se s ním poroučel i Filip Jána za sekání. Benátky ale paradoxně oslabení poslalo na koně. Lukáš Zajíček vybídnul Milana Beránka k nájezdu a ten prudkou střelou našel skulinu mezi Taskinenovými betony.

V čase 46:44 zaznamenali svůj první brankový úspěch i hosté. Filip Jána asistoval gólu Tomáše Kaly, jenž v minulosti hájil i benátecké barvy. Domácí si však dvoubrankový náskok s přehledem pohlídali a nedali Kobře šanci zápas zdramatizovat.

Benátky předvedly svůj standard, což jim v neděli na Kobru bohatě stačilo. Ve středu se přesouvá série do pražské čtvrti Braník. Díky dvěma výhrám můžou Benátky projít prvním kolem play-off v nejkratší možné době a do dalších bojů získat týden na načerpání sil.

Video ze zápasu


Video v rozlišení 360x288px můžete stáhnout zde. Při přenosu videa z youtube.com se snižuje jeho kvalita.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek): "Já si myslím, že bylo vidět, že máme celé utkání ve své moci. Ale kdyby jsme se jako včera prosadili více střelecky, dali jsme víc gólů, tak by to utkání mohlo mít jednoznačnější průběh. Pořád tam byla hrozba kontaktního gólu. My jsme si někdy zbytečně komplikovali rozehrávku a vytvořili jsme tam spoustu chyb v naší obranné třetině. Z toho pohledu pro nás vyzněla nejlépe první polovina utkání."
Miloslav Šeba (trenér Kobry): "Po včerejším utkání jsme věděli co nás čeká. Snažili jsme se hrát ze zabezpečené obrany a chodit co nejčastěji do brejků. Bohužel se nám nevydařil začátek a to ovlivnilo celý zápas."
TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.