24. 3. 2007 | Robert Kysela

Na úvod finále porážka

F1, sobota 24. 3. 2007
Most - Benátky n.J. MST - BEN

První porážku v play off uštědřili mostečtí hokejisté svému soupeři z Benátek nad Jizerou. V dramatickém a vyrovnaném zápase získali domácí hned v úvodu jednobrankové vedení. Hubený výsledek vydržel na časomíře svítit až do začátku závěrečné třetiny. Po hrubém faulu hrál Most pětiminutovou přesilovou hru a hned po minutě ji zužitkoval v druhou branku. Ihned po jejím skončení přidal Most třetí. Hostům svitla naděje v posledních deseti minutách. Nejdříve využili dvounásobnou přesilovku a o dvě minuty později zdramatizovali konec utkání druhou brankou do mostecké sítě. A tak rozuzlení celého zápasu přišlo až v závěrečném power play, kdy opuštěnou benátskou svatyni trefil přes celé kluziště domácí obránce Petr Pospíšil.

Most: Slipčenko – R. Plaček, Pospíšil, Zetek, Szakal, O. Plaček, Staněk, Čížek, Metlička, Koláček, Oliverius, Karli, Gergel, Plachý, Kašík, Zajíc, Jánský, Kašťák, Černý, Urban
Benátky n.J.: Barek – Vrzal, Beránek, Štrach, Kaulfus, Gajda, Klouček, Pešek, Klaban, Zajíček, Mařík, Jakeš, L. Krupka, Skořepa, M. Krupka, Mácha, Kristek, Jaroš, Oulík, Kocman, Weiss
Branky a asistence: 4. Jánský, 42. Gergel (Oliverius, Koláček), 46. Čížek (Kašík, Staněk, 60. Pospíšil (Slipčenko) – 53. Zajíček (Beránek), 55. Zajíček (Mařík, Kocman) Vyloučení- 11:10 navíc O. Plaček (Most) 10 min. za zásah do hlavy a krku a Jakeš (Benátky) 5+ dokonce utkání za vysokou hůl. Využití- 1:1 Rozhodčí : Svoboda – Černý, Brejcha

Komentář

Jak se na domácí tým sluší a patří vstoupili mostečtí hokejisté do prvního finálového utkání. Neuplynula ještě ani minuta a hostující gólman musel dvakrát zasahovat proti střelám Petera Jánského. Benátky poprvé mosteckou branku ohrozili ve třetí minutě hry, ale ani střela Pavla Vrzala Slipčenka v brance Mostu nepřekvapila. O několik vteřin se domácí přeci jenom radovali. Po vhazování v obranném pásmu domácích a špatně zpracovaném puku jedním z benátských beků přes celé kluziště ujel Peter Jánský a technickou střelou pod rukou Barka zajistil na dlouhou dobu domácím hubené vedení.

Po zbytek první a celou druhou třetinu se hrál vyrovnaný hokej s mnoha dobrými brankovými příležitostmi. Největší možnost pojistit jednobrankový náskok měl v 26. minutě opět Peter Janský. Ale hákování na jeho osobu z trestného střílení nepotrestal.

Na další branky si tak diváci museli počkat do závěrečného dějství. V jejím úvodu dohrávali domácí přesilovku a po vysoké hokejce hostujícího kapitána Jiřího Jakeše (za kterou obdržel 5 min + do konce utkání) vylepšenou o dva muže v poli. Hosté se dvojnásobnému oslabení ubránili, ale po jeho skončení po závaru doklepl puk za záda Barka Lukáš Gergel. V pokračující pětiminutové přesilové hře již další branka nepadla i když hosté hráli znovu ve třech. Přesilovkový tlak domácí přeci jenom zužitkovali, když pět vteřin po srovnání počtu hráčů na ledě rozvlnil benáteckou síť Martin Čížek. V 52. minutě dostali výhodu dvojnásobné přesilové hry i hosté. Na rozdíl od Mostu byli úspěšnější. Střelu Lukáše Zajíčka sice Slipčenko ztlumil, ale v její cestě do branky zabránit nedokázal.

Benátky branka nabudila a pokusili se o zvrat v zápase. A byl to opět Lukáš Zajíček, který za dvě minuty snížil na rozdíl jediného gólu. V poslední minutě vsadil benátský trenér po oddychovém čase vše na jednu kartu. Odvolal brankaře a poslal na led šest hráčů do pole. Snahu o vyrovnání však hostům pokazil lob Petra Pospíšila přes celé kluziště po asistenci brankaře Slipčenka.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.