21. 10. 2007 | Mirek Ondra

Benátky si v derby připsaly 8. výhru v řadě

8., neděle 21. 10. 2007
Benátky n.J. - Nymburk BEN - NYM
V tradičním derby proti Nymburku potvrdily Benátky svoji skvělou formu a zametly s Polabanem výsledkem 6:3. Na první i druhý vedoucí gól hostů dokázaly Benátky vždy bleskurychle odpovědět a následně se dostaly do vedení, které už si do konce zápasu pohlídaly. Nejproduktivnějším hráčem Benátek v nedělním zápase byl obránce Karel Nedbal (1+2), na druhé straně upevnil své výsadní postavení na čele ligové tabulky bodování Oldřich Nýč dvěmi asistencemi.
Benátky n.J.: Barek - Beránek, M. Tondr, Nedbal, Gajda, Klouček, Svoboda, Kumstát, Ton - Zajíček, Kristek, Drak, Jakeš, Skořepa, Malý, Mařík, Kučera, T. Kadeřábek, Weiss, Kocman, Stehno
Nymburk: Matoušek (29. Kremina) - Zeman, Krejčík, Kos, Dvořák, Kaulfus, Vlach, Protivný - Turinský, Nýč, Šimek, Dulovec, Lipták, Culka, Hertl, Fišer, Sirotek, J. Kadeřábek, L. Tondr
Branky a nahrávky: 10. Gajda (Zajíček), 17. Nedbal (Skořepa, T. Kadeřábek), 20. Kocman (Nedbal), 28. Stehno, 39. M. Tondr (Nedbal), 57. Zajíček (Stehno, Kocman) - 9. J. Kadeřábek (Dulovec), 17. Sirotek (Nýč), 26. Protivný (Nýč). Rozhodčí: Hrubý – Špringl, Svoboda. Vyloučení: 12:11 navíc Mařík (BEN) 5+DKU a OT, Sirotek 5+DKU, Dvořák 5+TH (oba NYM). Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Průběh utkání: 0:1 - 1:1 - 1:2 - 3:2 / 3:3 - 5:3 / 6:3.

Fotogalerie

Komentář

Do úvodu zápasu vstoupili lépe hosté a Martin Barek likvidoval už v první minutě střelu Tomáše Protivného. Na začátku sedmé minuty poslal v oslabení do rychlého protiútoku exbenáteckého Jana Kadeřábka, ale to ještě na Barka nevyzrál. Zato o dvě minuty později už se mu to podařilo. Jan Kadeřábek si zřejmě vzpomněl na tréninky v benáteckém dresu, kdy opět po přihrávce Dulovce překonal Barka střelou do horní poloviny branky.

Benátky si stejně jako v minulém ročníku zanechaly schopnost na inkasovaný gól bleskově odpovědět. Tentokrát jim k tomu trochu pomohl i soupeř, když si přihrávku Milana Gajdy srazil do vlastní klece Miroslav Zeman.

Nymburk šel opět do vedení v čase 16:16, nejlépe bodující hráč ligy Oldřich Nýč vypálil tvrdou jedovku na Barka, ten puk neudržel, pouze vyrazil a Jaroslav Sirotek se zakončením neměl větší starosti - 1:2.

Ale Benátky po půlminutce opět vyrovnaly. Přesilovou hru přetavil v gól Karel Nedbal. Asistenci si připsali Josef Skořepa s Tomášem Kadeřábkem. Dvaadvacet minut před koncem prvního dějství se navíc domácím podařil vstřelit gól do kabiny. Martin Kocman dorážel tradičně velmi štiplavou střelu Karla Nedbala, kterou Matoušek pouze vyrazil. Benátky se dostaly poprvé do vedení.

Druhou třetinu začal Nymburk dvouminutovou přesilovkou 5 na 3, kterou ale nedokázal zužitkovat. Hostům zadařilo až později.

Ve 26. minutě Nymburk srovnal na 3:3. Oldřich Nýč vyslal na Barka tvrdou střelu, tomu však touš vypadl z chráničů, čehož si ze všech nejdřív všimnul Tomáš Protivný, který si zajel po dorážku.

Po dvou minutách Daniel Stehno poslal Benátky opět do vedení. Poslední posila Benátek se zdá být velmi dobrým tahem benáteckého trenéra Škalouda. Stehno našlápnul k obrovské rychlosti po pravé straně kluziště a pumelicí postřelil Matouška. Po této brance se trenér Zbíral rozhodnul k výměně gólmanů a do hry se tak dostal devětatřicetiletý Pavel Kremina, který po Milanu Kosejkovi převzal roli nejstaršího hráče v nymburském týmu.

Domácí navýšili své vedení na 5:3 v závěru druhé části. Do rány Karla Nedbala vložil hůl Martin Tondr a nedal tak Kreminovi šanci.

Třetí třetina už příliš z hokeje nepřinesla. Rozhodčí rozdali celkem 14 trestů, tudíž se více nehrálo než hrálo. Ve 45. minutě ukončil své působení v zápase Martin Mařík. Po hrubém faulu na soupeře u hrazení dostal trest do konce utkání a za následné protesty a gestům vůči soupeřově hráčské lavici i osobní trest za nesportovní chování.

Na druhé straně neudržel nervy na uzdě střelec první branky Jaroslav Sirotek a za bodnutí koncem hole musel také do sprch. Sirotka napodobil v 55. minutě i Václav Dvořák, který osekával své protihráče tak vehementně, že dostal dokonce trest ve hře. Jeho zákrok byl evidentně veden ke zranění soupeře.

V 56. minutě přidal výsledkovou definitivu Lukáš Zajíček, když svoje sólo po přihrávkách Stehna a Kocmana, doslova zavěsil pod víko Kreminovy branky.

Benátky ztratily v dosavadním průběhu ligy jediný bod. V dalším kole zajížději na led v letošním ročníku ambiciózních Kolínských kozlů. Jak se povede suverénu soutěžě proti relativně nově postavenému týmu v čele s Radovanem Bieglem se dozvíme ve středu.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): "Zápas nepředvedl mnoho hokeje, byl spíš bojovný. Rozhodčí především ve třetí třetině rozdali mnoho trestů, což průběhu hry na kráse moc nepřidalo. I přesto jsem rád, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce a chtěl bych tímto hráčům poděkovat."

Petr Zbíral (trenér Nymburka): "Benátky zaslouženě vyhrály, poněvadž daly víc branek. Během dvou třetin měly jedenáct střel a přesto dokázaly dát pět gólů. Defensivní hra u obou týmu byla myslím velmi dobrá a myslím, že rozhodla vyšší střelecká produktivita domácích Benátek."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.