21. 11. 2007 | Mirek Ondra

Benátky opět nadělovaly, sedmičku si odvezlo Milevsko

14., středa 21. 11. 2007
Benátky n.J. - Milevsko BEN - MIL
Benátky si v letošní sezóně počínají na domácím ledě víc než suverénně. Nepřišli ani o bod a před sebevědomým výkonem se tentokrát muselo sklonit Milevsko. Domácí šli do vedení už ve čtvrté minutě zásluhou Josefa Malého, který si v zápase připsal svůj první benátecký hattrick. Jediná chvíle, kdy vypadalo, že by Milevsko mohlo se zápasem něco udělat, byla 52. minuta, když Müller snižoval na 3:5. Do konce zápasu se ale trefili domácí Martin Mařík s Tomášem Kadeřábkem a dali tak výsledku utkání konečnou podobu.
Benátky n.J.: Barek (Peikrt) - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Ton, Klouček, Klaban - Zajíček, Skořepa, Malý - Kocman, Mařík, Stehno - Weiss, Kadeřábek, Jakeš - Kristek, Drak, Mrňa
Milevsko: Svoboda F. (Čunát) - Štych, Votruba, Procházka, Matouš, Ulman, Schmied - Hamerle, Šperger, Šulčík, Fořt, Suchánek, Krejčí, Pitel, Muller, Urbanec, Bušta, Štefan
Branky a nahrávky: 4. Malý (Gajda), 10. Kocman (Mařík, Stehno), 21. Malý (Skořepa), 24. Kadeřábek (Jakeš, Weiss), 24. Malý (Gajda), 54. Mařík (Stehno), 58. Kadeřábek (Jakeš) - 19. Hamerle (Šperger), 33. Hamerle, 52. Muller (Štych). Rozhodčí: Nečas. Vyloučení: 6:10 navíc 2x10 OT (Beránek,Mařík) a 1x OK (Beránek). Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 200. Průběh utkání: 2:0 - 2:1 / 5:1 - 5:2 / 5:3 - 7:3.

Fotogalerie

Komentář

Milevsko působilo v posledních zápasech takticky velmi vyspěle, navíc jejich obranná hra patří mezi nejlepší v lize. Vše se ale hostům začalo hroutit už ve čtvrté minutě. V přesilovce vypálil od modré Milan Gajda a těsně před Svobodou změnil směr puku Josef Malý.

Benátky svého soupeře zatlačily do obrany, což rezultovalo v neproměněnou tutovku Pavla Mrni. Domácí trestali až rychlým kontrem po první obrovské šanci soupeře. V polovině první třetiny nejprve Barek skvěle vyrážečkou zlikvidoval nájezd Pittela, poté se po ose Stehno - Mařík dostal touš až k Martinu Kocmanovi, jenž zvýšil vedení Benátek na dvě branky.

V 18. minutě selhaly nervy Milanu Beránkovi. Za krosček vyfasoval dvouminutový trest a za následné protesty vůči sudímu také dvojnásobný osobní trest, což nemohlo znamenat nic jiného, než konec v zápase. Toto selhání vrchlabské obranné posily naplno zužitkoval Jakub Hamerle, když dorážkou Špergerovy střely snížil těsně před koncem prvního dějství na 1:2.

Kdo se na začátku druhé třetiny zdržel ve frontě na pivo a klobásu o hodně přišel. Benátky do ní vlétly jako uragán a především pak Josef Malý, který v čase 20:30 skóroval dokonce ve vlastním oslabení. Výtečnou přihrávkou ho našel Josef Skořepa.

Útok Weiss - Kadeřábek - Jakeš si na začátku 24. minuty pohrál se žlutomodrou obranou a druhý jmenovaný uklízel puk za Svobodu, který se nestihnul přesunout. O několik desítek vteřin později si navíc Josef Malý připisuje hattrick, zvyšuje vedení Benátek na 5:1 a vypadá to, že je po zápase.

Naději však hostům dává postupně ve 34. minutě opět Jakub Hamerle v polovině třetí třetiny Jiří Muller.

Benátkám se snížení na pouhé dvě branky nelíbilo a na poslední minuty vzaly opět do svých rukou otěže zápasu. Martin Mařík dostal příliš mnoho prostoru mezi kruhy a měl dostatek času pro střelu švihem, po které se Svoboda marně natahoval.

Milevsko se v závěru zápasu uchýlilo k naprosto zbytečným faulům, které nemají s hokejem nic společného. Mimo soubojů o puk hosté tvrdě aktakovali soupeře. Exbenátecký Robert Štefan například takto krosčekoval Josefa Skořepu. Krátce po jeho návratu na led z trestné lavice upravil na konečných 7:3 tečí nahozeného puku Tomáš Kadeřábek.

Benátky potvrdily svoje výsadní postavení v ligové tabulce a díky remíze Tábora v Chrudimi navýšily své vedení o dva další body na 7. Navíc jsou naprosto suverénní v zápasech doma, kam už přijeli i taková mužstva jako Písek či Chrudim. S průměrem šesti vstřelených branek na utkání neztratily ani bod.

Další zápas čeká Benátky v sobotu Chrudimi. Fanoušci vypravují na toto utkání autubus, který bude přistaven ve 14:15 na Burse.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): "V dnešním utkání jsme rozhodně spokojeni s výsledkem, než-li s předvedenou hrou, protože soupeř byl nebezpečný a ukázal, že lépe hraje na soupeřových kluzištích, než na domácím ledě. Nejslabším článkem na ledě byl podle mého názoru rozhodčí Nečas, který hostům toleroval nečisté zákroky."

Rudolf Suchánek st. (trenér Milevska): "I když jsme prohráli 3:7 tak si myslím, že výsledek neodpovídá naší předvedené hře. Měli jsme spoustí šancí, které jsme neproměnili, a tak rozhodnutí bohužel padlo v naší vlastní přesilovce, kdy obráncům ujel Malý a prakticky tento zápas rozhodl."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!