4. 9. 2007 | Mirek Ondra

Benátky rozstřílely v odvetě Děčín

přát., úterý 4. 9. 2007
Benátky n.J. - Děčín BEN - DEC
V odvetě zápasu hraného v Děčíně a zároveň bohatého na branky se diváci opět dočkali střeleckých hodů. V Benátkách tentokrát suverénně vyhráli domácí, když o své výhře rozhodli zejména ve druhém dějství. Benátky předvedly útočnou hru plnou nasazení a bez vyjímky trestaly chyby soupeře. Čtyři z devíti branek vstřelili benátečtí obránci. Souboj druhého týmu skupiny Střed a Západ tak tentokrát dopadl jednoznačně pro Středočechy.
Benátky n.J.: Hanousek - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Kumstát, Ton, Pešek, Klouček - Malý, Skořepa, Kristek - Zajíček, Mařík, Kocman - Jakeš, T.Kadeřábek, Weiss - J.Kadeřábek, Drak, Kučera
Děčín: Volf (30. Zámosný) - Stezka, Bedan, P.Saska, Kučera, Havlíček, Bulva - Filipovský, Stibor, Luka, Štverák, Gottfried, M.Saska, Hříbal, Myšík, Preussler, Zámečník, Chvátal
Branky a nahrávky: 2. Jakeš (Weiss, T.Kadeřábek), 11. Ton (T.Kadeřábek), 28. Nedbal (Beránek), 30. Weiss (Jakeš), 30. Svoboda (Gajda), 34. Svoboda (Skořepa), 50. Mařík (Zajíček, Kocman), 51. T. Kadeřábek (Weiss), 52. Skořepa - 14. Havlíček (Hříbal), 15. Štverák (P. Saska), 40. Zámečník (Preussler), 53. Preussler. Rozhodčí: Macháč - Bohdan, Holec. Vyloučení: 5:8 navíc Stibor (DEC) 10 min. OT. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Průběh utkání: 2:0 - 2:2 / 6:2 - 6:3 / 9:3 - 9:4.

Fotogalerie

Komentář

Utkání přineslo stejně jako předešlé střetnutí útočný hokej s pořádnou porcí branek. Bylo jich dokonce o tři víc než před týdnem v Děčíně.

Na první gól čekali domácí pouhou minutu a půl. Hostující Stibor si pokrýval puk před svým brankovištěm příliš laxně, Weiss ho o něj obral a připravil tak šanci pro Jiřího Jakeše. Ten nekompromisně zavěsil po víko.

Tento gól posadil benátecké hokejisty do sedla a začali diktovat tempo zápasu. Tím spíš, že hlavní viník prvního gólu Miloš Stibor zbytečně fauloval a vykoledoval si tak pro svůj tým dvě oslabení.

V polovině první třetiny se trefil "sváteční" střelec, ale o to lepší obránce, Martin Ton. Na jeho přesilovkovou trefu mu namazal starší z bratrů Kadeřábků.

Hosté ale do přestávky dokázali snížit a zarazili tak nástup Benáteckých. Po vyloučeních Gajdy a Kumstáta šli domácí do tří a Děčín trestal hned dvakrát. Nejdříve se ujala rána od modré Jana Havlíčka, následně se ujala střela Sasky, kterou chytře tečoval Jiří Štverák.

Druhá třetina už nenechala nikoho na pochybách, že si Benátky dokráčejí pro vítězství. Na svého soupeře hlavně ve prostřední části druhého dějství vlétly jako uragán a hosté tak doplatili na svou nedisciplinovanost. V čase 27:34 ukázal Karel Nedbal, že ho zdobí nejen tvrdá rána od modré, ale také rychlé ruce. Po nahrávce Milana Beránka si najel s pukem až před brankáře Volfa a toho překonal blafákem.

To ale nebylo ze strany domácích zdaleka všechno. Na začátku třicáté minuty se puk opět třepetal v děčínské síti. Po dalším zbytečném vyloučení Stibora s Bulvou předložil Jiří Jakeš puk Petru Weissovi a ten se nemýlil - 4:2. Trest v podobě druhé branky dokonali domácí o necelou půlminutu později. Jiří Volf pustil jednu z méně nebezpečných střel Jiřího Svobody a domácí šli do tříbrankového trháku. Tento gól donutil trenéra Borůvku vyměnit v bráně Volfa za Zámostského.

Benátečt hráči ho nechali pořádně rozchytat. Zaskočený Děčín jen zíral, jak likviduje jednu šanci soupeře za druhou. Po pěti úspěšných zákrocích a dvou chycených "loženkách" byl ale překonán. Byl to opět Jiří Svoboda, kdo si připsal další branku. Po střele Josefa Skořepy, Zámostký jen vyrazil a Svoboda dorážel do odkryté branky.

Hostům se povedlo s výsledkem něco udělat až těsně před odchodem do šaten. Marek Zámečník se dostal až před Hanouska, kterého překonal rychlou kličkou a střelou po ledě.

Ve třetí třetině rozhodčí Macháč už tolik nevylučoval a nchal hru plynout. To vyhovovalo spíše domácím, kteří hráli tvrdě ale čistě do těla. Opět to byla polovina třetiny, na kterou si Benátečtí schovali své střelecké slavnosti. V čase 49:59 se prosadila úderná lajna Kocman - Mařík - Zajíček. Martin Mařík dostal přihrávku meti kruhy a mezi betony prostřelil Zámostského. Hned z následného útoku, po 21 vteřinách, musel Zámostský puk ze své sítě lovit znovu. Příměr k fotbalové Brazílii by zasloužili Petr Weiss s Tomášem Kadeřábkem, kdy si pohráli s obranou soupeře a druhý jmenovaný překonal děčínského brankáře - 8:3.

To ale naneštěsí pro hosty nebylo vše. Jen další minutku musely Benátky čekat na další zásah. Josef Skořepa chtěl nahrávat přes brankoviště, puk však srazil Zámostský svoji hokejkou, a tak se dokutálel do branky. Diváci si žádali "desítku" a hosté byli na ručník. Přesto to byli právě oni, kdo ukončil skóre zápasu. V čase 52:53 vstřelil branku Milan Preussler.

Benátky ukázaly, že před novou sezónou jsou střelecky při chuti a my se jen můžeme těšit, že svou herní pohodu si přenesou i do začátku ligy.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.