7. 9. 2007 | Tomáš Nejedlo

Benátky úspěšně ladí formu před začátkem mistrovské soutěže

přát., pátek 7. 9. 2007
Jablonec n. N. - Benátky n.J. JAB - BEN
V předposledním přípravném zápase před zahájením nového ročníku druhé ligy dokázali Benátečtí zvítězit nad houževnatým soupeřem z Jablonce. Výhra nad domácími Vlky se nerodila vůbec lehce. Po první třetině byl stav nerozhodný 0:0, skóre se poprvé pohnulo ve druhé části, kdy začaly brankové dostihy. Výsledkem nakonec bylo vítězství hráčů od řeky Jizery v poměru 6:4.
Jablonec n. N.: Hanousek (Sýkora) - Vorel, Špak, Mrkvička, Pavlů, Duda, Chládek, Ulrych - Pabiška, Šulc, Jankových, Lepka, Šesták, Stehno, Burkoň, Kapička, Měrtl, Svoboda, Malinský
Trenér: Carvan
Benátky n.J.: Barek (Peikrt) - Beránek, Svoboda, Gajda, Nedbal, Kumstát, Ton, Klouček, Kolman - Skořepa, Malý, Zajíček, Mařík, Kocman, Jakeš, T. Kadeřábek, Weiss, Kučera, Drak, J. Kadeřábek
Trenér: Škaloud
Branky a nahrávky: 21. Špak (Jankových), 31. Stehno (Lepka), 42. Šesták (Stehno), 57. Šesták (Lepka, Pavlů) - 22. Nedbal (Mařík), 24. Jakeš (J. Kadeřábek), 31. Skořepa (Beránek, Malý), 54. Mařík, 57. Jakeš (Mařík), 60. Nedbal . Rozhodčí: Wagner - Neťuka, Zeman . Vyloučení: 8:6 navíc Weiss 5 + do konce utkání za úder do oblasti hlavy nebo krku, Barek 10 minut za nesportovní chování . Využití: 0:0 . V oslabení: 0:2. Diváci: 90.

Komentář

Domácí nastoupili v sestavě s několika překvapeními. To první čekalo diváka jabloneckého Zimního stadionu v brance. Do ní se postavil Benátecký Jan Hanousek. Pokud máte obavy, že už ho v Benátkách v našem dresu nikdy neuvidíte, pak jsou zbytečné. Honza byl Jablonci pouze vypůjčen z důvodu nedostatku gólmanů v modrém dresu. Tím druhým překvapením byl bezesporu útočník Vítězslav Jankových, nově příchozí na hostování z týmu ústeckých Lvů. V loňské sezóně velezkušený forvard působil v italské Serii A v týmu Barons Pontebba. Martinu Barkovi v benátecké brance zase kryl záda mladíček Peikrt z juniorky. Nyní se už ale pojďme podívat na samotný průběh zápasu.

Jako první zasahoval Martin Barek právě po střele novice Jankových. Po úvodním oťukávání se rozjel sám na Barka domácí Šesták, ale branku minul. Hra se rychle otočila a trio Zajíček-Kocman-Beránek postupovalo na jediného obránce domácích, posledně jmenovaný však zakončil pouze do brankové konstrukce. Pořádný průvan v obraně Benátek hned dvakrát udělala dvojice Jankových a Pabiška, ale defenziva v čele s Barkem v kleci nedopustila změnu stavu. Agilní Jankových se pak odhodlal k utěšené ráně a nastřelil tyč! V 17. minutě dobře vystřelil snajpr Nedbal, Hanousek byl na svém místě. V poslední minutě úvodní části došlo ke střetu Weisse s Jankových, za který vyfasoval benátecký útočník trest na 5 minut + do konce zápasu, ale paradoxně byl postižen sám, když si roztrhl obočí.

Do druhé části nastoupili domácí jako uragán a poprvé se jim podařilo překonat Barka. Úspěšným střelcem byl Špak, jenž se prosadil ranou z mezikruží - 1:0. V oslabení o necelou minutu později bylo vyrovnáno, Karel Nedbal si sjel z pozice beka až před Hanouska a střelou mezi jeho betony srovnal stav - 1:1. V tomtéž oslabení se Benátky dokonce ujaly vedení, Jiří Jakeš si položil Hanouska a pohodlně skóroval - 1:2. Branková smršť neustávala. V 31. minutě bylo znovu vyrovnáno, po chybě Barka vsítil branku na 2:2 Stehno. Vedení na stranu Benátek ještě v téže třetině strhl Josef Skořepa, jenž využil zmatku před brankou a pohotově vstřelil vedoucí branku - 2:3. Vedení mohli ještě do přestávky navýšit Kocman se Zajíčkem, ale nezadařilo se jim, a tak se šlo do kabin za stavu 2:3

Ihned po začátku posledního dějství odešel do kabin Svoboda do nárazu pukem do obličeje a zápas nedohrál. Potřetí v zápase bylo vyrovnáno po sólu Šestáka od půlky hřiště, které zakončil bekhendovým blafákem - 3:3. V této pasáži hry převzali na chvíli iniciativu domácí a hosté se bránili jen za cenu faulů. Vedení vrátil na stranu Benátek nádherným gólem Mařík, který puk ještě umě otřel o břevno a ten poté spadl do klece střežené Hanouskem - 3:4. Na stav 5:3 upravila dvojice Mařík-Jakeš nejhezčí akcí zápasu. Tenhle ťukes byl jak vystřižený z hokejové učebnice. Jablonec ještě nesložil zbraně a dokázal snížit na rozdíl jediného gólu brankou Šestáka - 4:5. Jablonečtí rozhodně nechtěli vhodit flintu do žita, ale jak už to v "českých vodách" bývá, jejich nápor utnul rozhodčí. V důsledku rychlého střídání si čárový rozhodčí všiml neexistující počet šesti modrých bruslařů na ledě a utnul tak šance Vlků na úspěch. Definitivní tečku za tímto zápasem udělal Karel Nedbal. Neohroženě projel celým hřištěm a nekompromisně zavěsil do prázdné branky šestý gól - 4:6.

Tento zápas určitě leccos napověděl o kvalitách benáteckého mužstva a podle předvedené hry je vidět, že se mužstvo vedené trenérem Škaloudem ubírá tím správným směrem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!