7. 2. 2007 | Mirek Ondra, Jan Wirkner

Benátky na rozjetý Vajgar nestačily

38., středa 7. 2. 2007
Benátky n.J. - Jindřichův Hradec BEN - JHR
B e n á t k y n a d J i z e r o u - Po přestřelce s Pískem si Benátky zastřílely i v dalším domácím utkání s Vajgarem, dalším jihočeským týmem. Bohužel ani tentokrát se domácí neradovali z bodového zisku. Hosté vedli po 7 minutách o dvě branky, na což domácí ještě stačii reagovat a skóre vyrovnat. Jenže hosté se s tím nesmířili a rázem vedli 4:2. Tento náskok již domácí nesrovnali a podlehli týmu od rybníka Vajgar 4:6. Dvě branky domácích vstřelil zádák Tomáš Kaulfus.
Benátky n.J.: Hanousek (21. Barek) - Vrzal, Klouček, Pešek, Gajda, Holý, Štrach, Kaulfus, Beránek, Klaban - Zajiček, Skořepa, T. Kadeřábek, M. Krupka, L. Krupka, Kocman, Oulík, Jaroš, Mácha
Jindřichův Hradec: Štůrala - Vachulka, Fiedler, Baran, Chmel, Picka, Koláček - Mazanec, Ištvánik, Dvořák, R. Cmunt, Skaloš, Haring, J. Cmunt, Korbela, Mikš, Hlavatý, L. Beránek
Branky a nahrávky: 25. M. Krupka (Kocman), 26. Kaulfus (Štrach, Skořepa), 46. Kaulfus (Skořepa), 60. Zajíček (M. Krupka) - 5. Vachulka (Ištvánik, Mikš) 7. Hlavatý , 32. Mikš (Chmel), 34. Dvořák (Korbela, Cmunt J.), 55. Korbela (Haring, J. Cmunt), 55.Mazanec (Cmunt R.). Rozhodčí: Fraňo - Ježek, Mergl. Vyloučení: 9:5 - navíc Fiedler (JHR) 5+TH. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:6, 4:6.

Fotogalerie

Komentář

Oba domácí zápasy s Jindřichovým Hradcem si benátečtí hokejisté určitě za rámeček nedají. Jak v jednom, ta v druhém je zcela jasně jihočeský klub přehrál a vítězství si plně zasloužil.

Jindřichův Hradec vstoupil do utkání aktivněji a vyloučení Zajíčka ve 3. minutě přililo oleje do ohně. Po minutě pobytu benáteckého střelce za katrem šli hosté do vedení. Pohlednou kombinaci Mikše s Ištvánikem zakončil největší hráč na ledě Josef Vachulka. Benátečtí hráči v 7. minutě při končící přesilovce přidělali vrásky na čele trenéra Koldy, když velice laxně kombinovali ve vlastním obranném pásmu. Petr Štrach svou přihrávkou za záda nenašel žádného svého spoluhráče, nýbrž rozjetého Romana Cmunta. Tomu se samotnému před Hanouskem nabídla obrovská šance skórovat, kterou neprohospodařil, a poslal Vajgar do dvougólového vedení. Nedlouho po vstřeleném gólu atakoval velmi nešetrně Stanislav Fiedler Lukáše Zajíčka a rozhodčí Fraňo situaci vyhodnotil jako vražení na hrazení, což pro Fiedlera, po necelých osmi minutách, znamenalo konečnou v zápase. Benátky si po zbytek třetiny nedokázaly vypracovat větší tlak a odchod do šaten pro ně byl určitým vysvobozením. V kabině Benátek muselo být pěkně dusno, trenéři se navíc rozhodli k vystřídání gólmana a mezi tři tyče se postavil Martin Barek.

Začátek druhého dějství byl pro domácí jednoznačně nejsvětlejším okamžikem v zápase. Na led naskočili jako vyměnění a čtyři a půl minuty potřebovali na vstřelený gól, který visel od začátku třetiny na vlásku. Martin Kocman nahrál Martinu Krupkovi a ten prostřelil výborně chytajícího gólmana Tomáše Štůralu. Po 40 vteřinách bylo vyrovnáno. V přesilovce se dělovkou prosadil Tomáš Kaulfus. Na gólu se podíleli asistencí Josef Skořepa a Petr Štrach. V tu dobu to vypadalo, že Benátky kráčí za jistým vítězstím jako v posledním vzájemném zápase před Vánoci. Svůj tým však podržel jistými zákroky Tomáš Štůrala. Ve spojení s důraznou obranou, která čistila prostor před jindřichohradeckým brankovištěm dal základ úspěchu Jihočechů.

Vajgar začal znovu přebírat zápas do svých otěží ve druhé polovině prostřední části. Rychlými góly Davida Mikše v 32. a Marka Dvořáka ve 34. minutě šel Jindřichův Hradec opět do vedení.

Po pěti minutách posledního dějství vlil Benáteckým trochu naděje do žil svým druhým gólem zápase Tomáš Kaulfus a zdvojnásobil si tak letošní střelecké statistiky. Kaulfusovi adresoval nádhernou přihrávku Josef Skořepa. V urputné snaze o vyrovnání stála domácím v cestě zbytečná série vyloučení. V první polovině třetí třetiny se poroučeli na trestnou lavici hned třikrát. Utkání se definitivně rozhodlo v 55. minutě, kdy hosté zásluhou Jaroslava Korbely a Josefa Mazance dvakrát skórovali. Konečnou úpravu skóre si Benátky schovaly do poslední půulminutovky. To se po nahrávce Martina Krupky trefil Lukáš Zajíček. Zklamaní diváci, kterým za vytvořenou atmosféru poděkovali hokejisté obou klubů, však na jeho tradiční oslavu čekali marně. Radost se ze tváří benáteckých hráčů opravdu vyčíst nedala.

Ohlasy trenérů

Aleš Vladyka (asistent trenéra Benátek): "My jsme do utkání vstoupili velice špatně, po zbytečném vyloučení a hrubé individuální chybě jsme prohrávali 0:2. Vůbec výkon nejen v první třetině byl velmi špatný, mdlý a bez nápadu. Ve druhé třetině a po první přestávce, kdy se nám povedlo utkání vyrovnat, jsme všichni věřili v dobrý konec, ale bohužel to byl jen záchvěv. Místo toho, abychom šli z gólové šance do vední 3:2, z protiútoku jsme inkasovali a to nás dost srazilo. Po kontaktním gólu na 3:4 jsme měli opět nějaké šance, ale opět chyby v obranném pásmu nás opět dostali na začátek. Na výkonu nelze najít moc pozitivních a kladných věcí, my musíme začít každý od sebe a postupně výkony z posledních domácích utkání napravit, uděláme pro to vše."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.