12. 1. 2008 | Jirka Weigl, Tomáš Nejedlo, Jirka Weigl

Vítězství nad oslabenou Roudnicí stálo Benátky hodně sil

24., sobota 12. 1. 2008
Benátky n.J. - Roudnice n. L. BEN - ROU
V sobotu 12. ledna pokračovala druholigová soutěž druhým kolem prolínací soutěže. Benátky nad Jizerou se na vlastním stadionu utkaly s oslabenou Roudnicí a měly s ní hodně práce. V brance hostí podal skvělý výkon brankář Kareš, prohře 1:5 však zabránit nedokázal. Roudnice, která do Benátek přijela pouze s třinácti hráči, z toho se čtyřmi obránci, však byla lídru skupiny Střed po dvě třetiny rovnocenným soupeřem.
Benátky n.J.: Hanousek (Barek) - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Tondr, Ton, Klouček, Klaban - Zajíček, Kristek, Jakeš, Skořepa, Malý, Kadeřábek, Stehno, Kocman, Weiss.
Roudnice n. L.: Kareš (Davídek) - Šrek, Kosejk, Woš, Zenk - Žemlička, Zuziak, Sladký, Novák, Mouka, Pištěk, Hnátek, Neč, Vaněček.
Branky a nahrávky: 22. Nedbal (Kristek, Jakeš), 38. Nedbal (Gajda, Zajíček), 50. Zajíček (Kocman, Jakeš), 52. Jakeš, 60. Gajda (Kocman, Jakeš) - 26. Žemlička (Šrek) . Rozhodčí: Kareš - Ježek, Špringl. Vyloučení: 9:11 + navíc Zenk (ROU) OT za zásah do oblasti hlavy nebo krku. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 340.

Fotogalerie

Komentář

Domácí začli před třemi stovkami příznivců proti předposlednímu celku ze Západu natěšeně. Už v desáté vteřině měl gól na hokejce Malý, ale neuspěl a odstartoval tak souboj hráčů Benátek se sparťanským juniorem Karešem v roudnické bráně. Benátecká bolest v letošní sezóně nese název přesilovky. Přesvědčit se o tom mohli diváci v šesté minutě, čtyřminutová početní výhoda k brance nevedla. Brankou neskončily pokusy Beránka, Svobody, Nedbala ani megašance Kristka. Jan Hanousek v první třetině na ledě prakticky být nemusel, neboť Roudnice své útoky snad jen předstírala. Záhy se na trestné lavici sešli kmeti Žemlička s Kosejkem, ale ani vylepšená výhoda gól nepřinesla. Kocman z jasné pozice netrefil úplně odkrytou branku. Před přestávkou ještě ozkoušel tvrdost Karešovy masky Malý a poté klakson poslal diváky přemítat o tom, kam se lídrovi ligy poděl střelný prach.

Třináctka statečných roudnických hokejistů ve druhém dějství předvedla mnohem bojovnější výkon, paradoxně však dvakrát inkasovala ve vlastní přesilovce. Na nezdary útočníků se nemohl dívat velezkušený šutér Karel Nedbal, který si ve 22. minutě sjel z obrany na přesnou Kristkovu přihrávku a poslal puk do víka - 1:0. Odpověď hokejistů od řeky Labe přišel ve 26. minutě. Na Spartu zavzpomínali Žemlička se Šrekem a puk šťastně doklouzal za Hanouska - 1:1. Domácí byli zaražení a nechali Roudnici hrozit. Jenomže Sladký ani Zenk neuspěli a od poloviny zápasu už se hrálo opět na jednu branku. Přesilovkou 5 na 3 domácí pohrdli a pro skórování si vybrali opět vlastní oslabení. A kdo jiný než Karel Nedbal strhl vedení na stranu Benátek. Šestatřicetiletý bek si pohrál se všemi včetně Kareše a pohodlně bekhendem skóroval. Před odchodem do kabin ještě Hanousek předvedl proti Šrekovi magický zákrok lapačkou.

Třetí dějství se odehrálo už plně v režii hráčů v bílých dresech. Gajda, Stehno ani Malý však z bezprostřední blízkosti Kareše nepropálili a doufali, že je to nebude mrzet. Roudnickým však docházely síly a navýšení skóre bylo otázkou času. Čaroděj Kareš ještě lapil dorážku Skořepy, ale na sklepnutí Zajíčka ze vzduchu zkrátka neměl. Ve čtyřech na obou stranách pak vyrobil fatální kiks veterán Žemlička, Jakeš v sólovém úniku zacílil přesně - 4:1. Za rozhodnutého stavu pak měli možnost ke korekci i hosté, ale Hanousek vychytal nájezdy Zuziaka i Neče. Tečku za složitým utkáním učinil v přesilovce obránce Gajda a uzavřel fanoušky vyvolávaného "bůra".

Upachtěná výhra tedy znamená další korálek na šňůrku domácích úspěchů. Benátky tak vévodí nadále tabulce skupiny Střed a už se mohou soustředit na středeční bitvu v dalekém Sokolově.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.