10. 2. 2008 | Tomáš Nejedlo, Mirek Ondra, Tomáš Nejedlo

Druhý dvouciferný výsledek v řadě

30., neděle 10. 2. 2008
Roudnice n. L. - Benátky n.J. ROU - BEN
Benátky ve druhé lize opět nadělovaly. Tentokrát to odnesla na domácím ledě Roudnice. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodla třetí třetina, kdy Benátky smetly svého soupeře nevídaným poměrem 8:0. Svou první branku v dresu Benátek vstřelil sparťanský junior Matěj Cunik. Benátky po drtivé výhře 10:2 stále dýchají na záda první Chrudimi s jednobodovou ztrátou.
Roudnice n. L.: Davídek (53.-59. Kareš) - Mouka, Zenk, Šrek, Wágner, Vaněček - Zuziak, Novák, Žemlička, Hnátek, Neč, Sailer, Gebelt, Pištěk, Petrlík, Kubišta, Křepelka
Benátky n.J.: Barek (Hanousek) - Svoboda, Nedbal, Gajda, Klouček, Ton, Klaban, Cunik, Tondr - Zajíček, Mařík, Kocman, Malý, Skořepa, Kristek, Jakeš, Kadeřábek, Weiss, Kubišta, Mrňa, Mácha
Branky a nahrávky: 19. Wágner (Vaněček), 29. Novák (Žemlička) - 15. Mařík (Kocman), 27. Gajda (Nedbal, Jakeš), 51. Cunik, 53. Kocman (Mařík, Kristek), 53. Kadeřábek (Mácha), 54. Weiss (Tondr), 56. Mařík (Jakeš, Kocman), 59. Kubišta (Klouček), 59. Skořepa (Malý), 59. Mařík (Kocman , Nedbal). Rozhodčí: Dundr - Andrejsek, Frühauf. Vyloučení: 7:6 + navíc Jakeš (BEN) 10 minut OT. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 320.

Komentář

Svěřence Luďka Škalouda čekal na roudnickém ledě soupeř z kategorie papírově slabších. Roudnický tým trápí opravdu velká marodka, nastoupit nemohli obránci Milan Kosejk (střevní problémy) a Josef Černý (zranění kolena), chyběl také útočník Petr Sailer (viróza), k dispozici nebyli ani junioři Sparty Praha, jelikož v týdnu absolvovali soustředění. Poprvé za domácí tým nastoupil junior Hradce Králové, a byl jím útočník Tomáš Kubišta. Po delší době nastoupil také juniorský útočník z Kladna Jonáš Křepelka. Důvěru trenéra Poura tentokrát dostal brankář Petr Davídek, na lavičce zůstal připraven Daniel Kareš.

Trenér hostů Luděk Škaloud do branky po několikazápasové pauze postavil Martina Barka. Za Benátky nastoupil také útočník Sparty Praha Pavel Mrňa, který nastupuje celkem pravidelně ve útoku Sparty v extralize a zúčastnil se také Super Six v Petrohradě, kde se Spartou došel až do finále. K dispozici byl i nadějný sparťanský obránce Matěj Cunik.

Hned od úvodu utkání se na roudnickém stadionu hrál před skvělou atmosférou opravdu velmi dobrý hokej s šancemi na obou stranách. Roudnice hrála s jasným favoritem překvapivě celkem vyrovnaný zápas, když se už hosté dostali do nějaké velké šance narazili na v pohodě chytajícího Petra Davídka. V patnácté minutě se sám před Davídkem ocitl hostující Martin Mařík a po Kocmanově přihrávce z rohu hřiště střelou do horní části branky poslal hosty do jednobrankového vedení – 0:1. Roudnické vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat, v devatenácté minutě hrál domácí tým přesilovou hru pět na čtyři, Tomáš Vaněček přihrál Lukáši Wágnerovi a ten poslal puk za Barkova záda a vyrovnal na 1:1, stejný stav svítil na časomíře i po skončení první třetiny. Skóre tak bylo zaslouženě vyrovnané, Benátky byly sice o něco lepší, ale Petr Davídek chytal velmi dobře, dobrý výkon podával také hostující Martin Barek.

Druhá část začala lépe pro tým hostí, v dvacáté sedmé minutě pálil na Davídka od modré čáry Karel Nedbal a před brankou tečující Milan Gajda dostal tak Benátky opět do vedení – 1:2. Ale Roudnice se nevzdala, v dvacáté deváté minutě hrála přesilovou hru pět na čtyři, zpoza branky přihrál Miroslav Gebelt na Tomáše Nováka, který si sjel před branku a suverénně propálil Barka a vyrovnal tak na 2:2. Do konce druhé třetiny jsme se již další branky nedočkali, hokejisté tak odcházeli do kabin nabrat síly na poslední dějství za nerozhodného stavu. V Roudnici byl stále k vidění skvělý hokej s šancemi na obou stranách. Excelentní zákroky předváděl zejména domácí gólman Petr Davídek, který likvidoval i obrovské šance hostů, Martin Barek musel také vytasit několik těžkých zákroků.

V poslední části pokračoval stále velmi dobrý hokej. Zlomový okamžik nastal bohudík pro náš tým v padesáté první minutě, obránce Matěj Cunik nahodil puk na Davídkovu branku téměř z poloviny kluziště, gólman se snažil puk chytit přes rukulapačkou, ale nešťastně si ho srazil do branky, hosté se tak dostali do vedení 3:2. Padesátá třetí minuta byla pro Roudnici rovněž katastrofická, Davídka nejprve po kombinační akci překonal Martin Kocman a chvilku po něm také Tomáš Kadeřábek, stav utkání tak byl již 2:5, Petr Davídek v tento moment pustil do branky Daniela Kareše. Ten ale čisté konto moc dlouho neudržel, hned v padesáté čtvrté minutě poslal puk za jeho záda Petr Weiss, který využil zmatku v roudnické obraně – 2:6. Další branku nadupaných Benátek přidal v padesáté šesté minutě Martin Mařík, hosté tak již vedli pohodlně 7:2. V padesáté osmé minutě vstřelil osmou branku hostí nejproduktivnější hráč druhé ligy Jan Kubišta - 2:8. Další krizový moment pro našeho soupeře nastal v předposlední minutě zápasu, kdy puk za záda Kareše nejprve poslal Josef Skořepa a po něm vstřelil jubilejní desátou branku Benátek Martin Mařík, ten svým gólem vyhnal z branky Kareše, kterého zpětně nahradil Petr Davídek. Po skončení zápasu tak na světelné tabuli svítil stav 2:10 a benátečtí hráči si mohli s početnou skupinkou hostujících fans zhluboka oddechnout.

Komentář k zápasu byl vytvářen s pomocí webu soupeře!

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): "V první třetině jsme měli pět vyložených šancí, které jsme nevyužili. V 15. minutě jsme se dostali do vedení, soupeř ale vyrovnal z přesilové hry. Vstřelili jsme druhou branku, domácí opět vyrovnali. Ve druhé třetině jsme již neměli tolik šancí, jako v té první. Soupeř hrál velice obětavě, hrozil svými nebezpečnými protiútoky. Deset minut před koncem jsme dali velice šťastnou branku. Od tohoto momentu se hráči uklidnili, začali předvádět tu hru, kterou jsme si představovali, že budou hrát od úvodních minut."
Radek Čos (vedoucí týmu Roudnice): "Je těžké uvěřit tomu co jsme dneska viděli. Padesát minut naprosto rovnocenný souboj s absolutním favoritem a na závěr osm gólů za osm minut! Myslím že to není třeba nijak moc hodnotit. Snad jen tolik že se dvěma obránci v sestavě se hraje dost těžko. Všichni mohli vidět že kluci do boje dali všechno. Teď nás čeká Kutná Hora, která prohrála ve Slaném. Doufám že se do středy dá dohromady aspoň Milan Kosejk, kterého přepadla střevní chřipka a nastydlý Petr Sailer."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.