13. 2. 2008 | Tomáš Nejedlo

Sedm kulí do sítě Baníku Sokolov

31., středa 13. 2. 2008
Benátky n.J. - Sokolov BEN - SOK
Dalšími zápasy pokračovala ve středu druhá liga. Na benáteckém zimním stadionu se i tentokrát konaly gólové hody. Bájná hranice deseti vstřelených branek proti Sokolovu sice prolomena nebyla, přesto však diváci viděli atraktivní a z domácí strany ofenzivní duel. Po dvou brankách zaznamenali Weiss, Mařík i obránce Tondr. Premiérový gól v benáteckém dresu vstřelil tečí nejproduktivnější sparťanský junior Lukáš Rybecký.
Benátky n.J.: Hanousek (Barek) - Svoboda, Cunik, Tondr, Ton, Klouček, Klaban, Gajda - Zajíček, Kristek, Jakeš, Skořepa, Malý, Kadeřábek, Rybecký, Kocman, Mácha, Kubišta, Weiss, Mařík
Sokolov: Schafhauser (Závorka) - Pech, Loskot, Diblík, Van Waardenburg, Říha - Sopr, Veverka, Nový, Kukla, Zucker, Formánek, Jor, Vrba, Račanský, Pfister, Slovák, Kašpar
Branky a nahrávky: 5. Tondr (Kadeřábek), 10. Mařík (Kocman, Jakeš), 31. Rybecký (Nedbal, Mácha), 36. Weiss (Svoboda, Kubišta), 56. Weiss (Zajíček, Skořepa), 57. Mařík (Kocman, Jakeš), 60. Tondr (Nedbal, Mařík) - 26. Kukla (Formánek). Rozhodčí: Hrubý - Prokop, Žídek. Vyloučení: 5:9 + navíc Gajda (BEN) trest do konce utkání - Diblík (SOK) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 390.

Fotogalerie

Komentář

Domácí Benátky nastoupily do utkání i se sparťanským duem Lukáš Rybecký a Matěj Cunik. Naopak chyběli marodové Beránek se Stehnem. Baník Sokolov poprvé v sezóně mohl využít služby extraligového hráče Karlových Varů Davida Zuckera, který společně s Petrem Kuklou patřil k hlavním oporám svého týmu.

Samotný zápas začal překvapivě lépe pro Sokolov. Sopr, Račanský ani Nový si však na pozorného Hanouska nepřišli. Hostující gólman Schafhauser si na puk sáhl až v 5. minutě zápasu, kdy kryl dělovou ránu Karla Nedbala. První vážnější akce Benátek už ale skončila první gólem. Kadeřábek tlačil puk před branku, odkud se po vzniklé schrumáži puk odrazil na modrou čáru k volnému Martinu Tondrovi a jeho rána našla cíl - 1:0. Druhému zásahu domácích předcházela neproměněná vyložená šance Josefa Malého. Poté však opět zafungovala osvědčená spolupráce Jakeše, Kocmana a zakončujího Martin Maříka, při níž benátecké srdíčko zaplesalo - 2:0. Snížit mohl špílmachr hostujícího týmu Petr Kukla, jenže radost mu překazil bleskurychlý zákrok Hanouska. Zvýšit domácí náskok mohl přesně pálící obránce Martin Ton, puk po jeho střele už padal za překonaného Schafhausera, ale sokolovský brankář podle soudu hlavního rozhodčího puk zalehl ještě před brankovou čárou.

Druhá perioda zápasu začala opět náporem hostů, kteří dlouho bušili na vrata benátecké pevnosti jménem Jan Hanousek. Nepřekonal ho Petr Kukla a ani z výhodné pozice pálící Formánek. Stejná dvojice však o několik minut později benátecký obranný val bohužel prolomila. Formánek nabil svému kolegovi z útoku Petru Kuklovi a na jeho křížnou střelu byl Hanousek krátký - 2:1. Od tohoto gólu převzaly Benátky otěže zápasu pevně do rukou a Petr Klaban mohl vstřelit první gól v sezóně, nezadařilo se mu stejně jako nájezdníkovi Josefu Malému. Benátky pak po faulu Diblíka dostaly k dispozici přesilovou hru a její specialista Karel Nedbal předložil Lukáši Rybeckému nabídku na teč a mladý sparťanský kanonýr neodolal - 3:1. Do konce třetiny bylo Benáteckým ještě veseleji. Po chytré přihrávce Jiřího Svobody se totiž nad Schafhauserovo rameno z pravého kruhu přesně trefil Petr Weiss a oslavy čtvrté branky mohly naplno propuknout - 4:1.

Do třetího dějství nastoupili hosté s přáním výsledek ještě zdramatizovat. Ale šance na zteč zmařilo několik vyloučení a v jednom z nich i krásná individuální akce nejproduktivnějšího hráče druhé ligy Jana Kubišty, který se elegantní stahovačkou zbavil dvou obránců, ale ve finální fázi branku o chlup přestřelil. Přesto si však zasloužil potlesk zaplněných benáteckých tribun. Velkou šanci hosté zmařili ve více jako dvouminutové přesilové hře 5 na 3. Nutno však říci, že benátečtí tuto nevýhodnou situaci sehráli s velkým nasazením a perfektním pressingem. Proto se sokolovští útočníci neprosadili a opět uděřilo na druhé straně kluziště. Před brankou hostí se pohotově orientoval Petr Weiss a fanoušci slavili populárního "bůra" - 5:1. Sokolov v závěru zcela odpadl a ze spolupráce Jakeše s Kocmanem opět profitovalo jejich útočné trojče Martin Mařík - 6:1. Účet zápasu uzavřel pět vteřin před koncem v přesilové hře Nedbalovu střelu tečující Martin Tondr - 7:1.

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (trenér Benátek): "Viděli jsme dobré utkání se spoustou šancí, zejména na naší straně. Můj názor je, že kdybychom byli produktivnější v koncovce, tak jsme se mohli dočkat dvouciferného výsledku. Myslím si, že kluci dnes hráli dobře, nechyběl jim ani dostatečný pohyb. Sokolov není jednoduchý soupeř, většina jejich hráčů hraje poměrně důrazně, špatně se proti nim hraje. Ve třetí třetině jsme hru jednoznačně kontrolovali a zcela zaslouženě jsme zvítězili."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!