23. 2. 2008 | Mirek Ondra

Benátky si hladce poradily s řisutskými Buldoky

33., sobota 23. 2. 2008
Benátky n.J. - Řisuty BEN - RIS
Benátky si připsaly další vysoké vítězství 6:1. K šestibrankovému přídělu v brance Schwambergera navíc výrazně pomohla i nevídaná nedisciplinovanost soupeřových hráčů. Dohromady nasbírali neuvěřitelných 148 trestných minut, nejvíce Michal Mádl (47). Benátky rozhodly třemi brankami ve druhé třetině. Z kraje té třetí se pokusil o zdramatizování zápasu veterán Zajíc, ale poslední desetiminutovku odehrály Buldoci prakticky ve třech a Milan Beránek s Janem Kubištou pečetili vítězství domácích.
Benátky n.J.: Barek - Svoboda, Nedbal, Cunik, Tondr, Ton, Gajda, Klaban, Beránek - Zajíček, Kristek, Jakeš, Skořepa, Malý, Kadeřábek, Kocman, Mácha, Kubišta, Weiss, Mařík, Kučera
Řisuty: Schwamberger - Janega, Aschenbrenner, Sedláček, Fiala, Kašák, Mádl - Hegenbart, Zajíc, Bezouška, Suchý, Wolf, Jun, Klaus, Scherzl, Landa, Šelicha
Branky a nahrávky: 10. Zajíček (Malý, Svoboda), 25. Skořepa (Nedbal, Weiss), 36. Jakeš (Beránek, Mařík), 39. Malý (Kubišta, Weiss), 54. Beránek (Jakeš), 57. Kubišta (Nedbal) - 41. Zajíc (Scherzl). Rozhodčí: Neťuka - T. Svoboda, Špringl. Vyloučení: 6:19 + navíc Landa 3x 10 minut OT, Mádl 2x 10 minut OT a trest ve hře, Scherzl 10 minut OT, Hegenbart trest ve hře - všichni RIS. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 1:0 / 4:0 / 4:1 - 6:1.

Komentář

Benátkám se hned v úvodu zápasu nabídla příležitost minutové dvojnásobné přesilovky a domácí dlouho tápali. Až v polovině prvního dějství našel Josef Malý našlápnutého Lukáše Zajíčka a ten krásným blafákem překonal Schwambergera.

Benátky rozhodly ve druhé třetině. Nedbalova nahrávka našla hůl nekrytého Josefa Skořepy a ten z úhlu bezchybně zakončil. V 36. minutě se k odraženému puku dostal Jiří Jakeš a rozesmutnil řisutskou lavičku potřetí.

Necelé dvě minuty před druhou přestávkou projel hostující obranou skvěle hrající Jan Kubišta zvolil nahrávku dalšího "Kozla" Josefa Malého, který svůj dobrý výkon v druhé třetině korunoval vstřelenou brankou.

Hostům se podařilo domácí dokonale zaskočit domácí ze začátku třetí třetiny. Bývalý kapitán extraligového Kladna Josef Zajíc svým gólem vykřesal jiskřičku naděje pro Buldoky.

Hosté však s blížícím se koncem zápasu ztráceli nervy. Vše odstartovala situace, kdy řisutský kapitán ve hře vypálil puk vstříc rozhodčímu. Sudího Neťuku minula o centimetry a ten okamžitě Mádla potrestal trestem ve hře. Toho později napodobil Hegenbart. Čároví rozhodčí dokonce museli hlavního sudího před rozezlenými hříšníky vlastním tělem bránit.

Benátky hrály dlouho trvající přesilovky z nichž postupně přidaly další dvě branky. Nejprve dokončil přesilovkový zámek Milan Beránek přesně mířenou střelou z kruhu, v 57. minutě dorážel Nedbalovu vyraženou střelu Jan Kubišta.

Benátky si připsaly cenné tři body potřebné v boji o první příčku tabulky. První Chrudim, která si předehrála zápas posledního kola, vyhrála v Klášterci až v prodloužení 3:4. Na první místo vynese hokejisty od Jizery jakýkoliv bodový zisk ve středečním zápase v Děčíně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!