4. 3. 2008 | Tomáš Nejedlo, Mirek Ondra, Tomáš Nejedlo

Benátky postupují do dalšího kola play-off

ČF3, úterý 4. 3. 2008
Mělník - Benátky n.J. MEL - BEN
Benátky nad Jizerou vyhrály i svůj třetí zápas nad Juniorem Mělník 7:5 a v nejkratší možné době tak postupují do 2. kola play-off. S nevídanou střeleckou potencí se v Mělníce potkal kapitán Benátek Jiří Jakeš, který vsítil pět branek, další přidali Josef Skořepa a Tomáš Kadeřábek. Benátky budou do dalšího kola nasazeny z prvního místa a potkají se s nejhůře umístěným týmem základní části, kterému se podaří postoupit. Výsledky zatím naznačují, že by se mohlo jednat o NED Hockey Nymburk nebo HHK Velké Meziříčí.
Mělník: Vokurka (Houdek) - Krejčí, Novák, Pešek, Dobiáš, Kotěšovský, M. Kala, Cafourek - Příhoda, Velebil, David, Nový, Vach, Nosek, Hořák, Pekárek, R. Kala, Urban
Benátky n.J.: Barek (Hanousek) - Svoboda, Nedbal, Klouček, Tondr, Ton, Gajda, Cunik, Beránek - Zajíček, Kristek, Jakeš, Skořepa, Stehno, Kadeřábek, Kocman, Mácha, Kučera, Weiss, Mařík
Branky a nahrávky: 22. Příhoda (Urban, Vach), 32. Vach (Urban, Kala), 35. David (Dobiáš, Pešek), 57. Urban, 60. Urban (Vach) - 8. Jakeš (Mařík), 12. Skořepa (Svoboda), 23. Jakeš (Kocman), 35. Jakeš (Tondr, Mařík), 51. Jakeš, 53. Jakeš (Mařík), 59. Kadeřábek (Gajda). Rozhodčí: Smitka - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 6:13 + navíc Dobiáš (MEL)5+TH - Weiss 10 minut OT, Tondr 20 minut OK, Mácha 20 minut OK (všichni BEN). Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 310.

Komentář

Benátky nad Jizerou uspěly na ledě soupeře a v divoké přestřelce porazily Mělník 7:5. Ústřední postavou utkání byl hostující Jiří Jakeš, jenž vstřelil hned pět branek svého týmu a jako kapitán byl správným příkladem pro spoluhráče! Benátečtí se na výhru hodně nadřeli, domácímu Junioru již prakticky o nic nešlo, a tak hrál bezstarostný hokej.

Utkání začalo v poklidném tempu a skóre se poprvé měnilo až v 8. minutě zápasu. Martin Mařík vybídl ke skórování Jiřího Jakeše, který neodolal - 0:1. Vedení Benátek pojistil Josef Skořepa. Jiří Svoboda střílel od modré čáry a Vokurka vyrazil puk na hůl benáteckého střelce, pro kterého nebyl problém dorazit puk do branky - 0:2. Domácí často naráželi na připraveného Martina Barka. Vyznamenal se i jeho protějšek Jan Vokurka, který kryl nepříliš povedený samostatný nájezd Martin Maříka. V dresu Mělníka nejvíce zlobil bezmála dvoumetrový útočník Tomáš Urban. Ještě den před zápasem s Benátkami hájil barvy ostravské Sarezy v play-off první ligy.

Druhou část utkání odstartoval lépe domácí Junior. Ve 22. minutě byl na konci pohledné kombinace Martin Příhoda a povedenou střelou snížil na 1:2. Benátečtí však s odpovědí dlouho neotáleli, Jiří Jakeš neuvěřitelně zrychlil a pěkným manévrem oklamal i Vokurku - 1:3. Domácí se však nevzdávali a opět snížili na rozdíl jediného gólů. V přesilové hře nahrával Tomáš Urban před odkrytou branku, kam si najel Karel Vach a bez problémů skóroval - 2:3. Domácí byli v tu chvíli v laufu a Ondřej David v době největšího tlaku dorazil puk do branky a vyrovnal - 3:3! Stav se opět měnil ve 35. minutě a k velké radosti skoro stovky příznivců Benátek opět skóroval hráč v bílém dresu. Opět to byl Jiří Jakeš a střelou k tyči tak zkompletoval svůj hattrick - 3:4. Škoda, že v dvojnásobné přesilovce neproměnili obrovské šance Stehno a zejména Tomáš Kadeřábek, který trefil pouze tyč zcela prázdné branky.

Vlnu euforie vyvolala až 51. minuta, kdy Jiří Jakeš převzal na červené čáře neposedný touš a projel kolem bránícího hráče a pod padajícím Vokurkou zvýšil - 3:5. O minutu později bylo v pověstném hosutujícím "kotli" ještě veseleji. Jiří Jakeš po vyražené přihrávce Maříka dorazil kotouč do branky a korunoval tak svůj mimořádný výkon svým pátým gólem - 3:6 Na led v tu chvíli na oslavu létaly kšiltovky. Ještě však z daleka nebylo rozhodnuto. Nejprve diváci spatřili pěstní výměnu domácího Dobiáše a benáteckého Tondra, za kterou oba kohouti putovali předčasně do šaten. Dobiáš navíc za přílišnou aktivitu inkasoval ještě trest ve hře. Poté však domácí snížili na rozdíl dvou branek. Aktivní Tomáš Urban vlétl před Barka a skóroval - 4:6. Sedmou branku hostí vstřelil Tomáš Kadeřábek - 4:7 a konečnou podobu dal výsledku opět Tomáš Urban - 5:7. Mělník se tak za tuto sérii rozhodně nemusí stydět, byť to na Benátky nestačilo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.