2. 4. 2008 | Mirek Ondra

Benátky vybojovaly s Chrudimí bod

BAR1, středa 2. 4. 2008
Benátky n.J. - Chrudim BEN - CHR
Benátky ve středečním zápase baráže o I. ligu doslova vydřely bod nad Chrudimí, která je v nebývalé formě. Benátky po dvou třetinách prohrávaly už 0:3, když v úvodním dějství vstřelil dvě branky Valko a jednu přidal Král. Domácí však brankami Kadeřábka, Malého a Mrni ve třetí části hry vyrovnaly. V poslední minutě prodloužení trefil druhý bod pro hosty Lukáš Valko, který dovršil hattrick.
Benátky n.J.: Barek (Hanousek) - Beránek, Tondr, Nedbal, Gajda, Cunik, Svoboda, Ton, Protivný - Zajíček, Rod, Jakeš, Skořepa, Malý, Mařík, Mácha, Kadeřábek, Weiss, Kocman, Švagrovský, Mrňa
Chrudim: Hrazdíra (Němec) - Fejgl, Doseděl, Suchý, Kuncl, Šafařík, Klaus, Mainer, Vyskočil - Beránek, Pospíšil, Zadina, Horák, Bělohlávek, Buchal, Kál, Žák, Stavenský, Polák, Šeda, Valko
Branky a nahrávky: 43. Kadeřábek (Protivný), 53. Malý (Skořepa), 56. Mrňa (Rod, Svoboda) - 5. Valko (Žák), 12. Valko (Žák, Král), 18. Král, 65. Valko (Beránek, Král). Rozhodčí: M.Fraňo - Jelínek, Šmíd. Vyloučení: 6:9 + navíc Kocman (BEN) 5+OK - Šeda (CHR) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 920.

Fotogalerie

Komentář

Chrudimští hokejisté hned ze začátku zápasů prokázali, že při nich stojí nebývalá forma. V novém roce vyhráli všechna utkání až na jeden finálový duel s Milevskem, kterému podlehli na samostatné nájezdy.

V páté minutě ostrou ránu Žáka Barek vyrazil na nekrytého Lukáše Valka pro kterého nebyl problém přesně zamířit do odkryté benátecké klece.

O šest minut později se trefil exvrchlabský kanonýr podruhé, když v brankovišti uplatnil svůj důraz. Krátce po druhém gólu si zachytal i Petr Bříza sledující zápas z galerie VIP prostor, když se právě do těchto míst zatoulal sražený puk.

Do přestávky přidali hosté ještě jeden gól. Lukáš Král zkusil dalekonosnou střelu až zpoza modré čáry, která zapadla za benáteckého brankaře. Třígólový příděl byl pro Benátky, při obrazu hry kdy domácí svého soupeře přestříleli a na šance bylo také minimálně vyrovnáno, poměrně krutý.

Druhá třetina patřila jednoznačně brankářům. Martin Barek i Emil Hrazdíra předvedli dobrý výkon a zlikvidovali řadu vyložených šancí soupeřů. Hra se také trochu přiostřila, což mělo za následek větší počet vyloučených.

Snaha o vyrovnání dostala vážné trhliny čtyři minuty před koncem druhé části, když za souboj u mantinalu obdržel Martin Kocman trest pěti minut plus do konce utkání.

Po vypršení trestu a likvidačním zákroku Šedy, měřeného odlišným metrem (2+10 OT) než předchozí faul Kocmana, Benátky poprvé překonaly Hrazdíru. Střela Protivného chrudimskému brankáři vypadla z výstroje a Tomáš Kadeřábek poslal dorážkou v pádu puk do sítě.

Domácí gól pořádně nabudil a chvílemi na hřišti jasně dominovali. Chrudim však precizní defenzivní hrou stejně jako ve druhé třetině bránila na hokejové poměry hubené vedení.

V 51. minutě přišel kontaktní gól Benátek. Josef Skořepa našlápnul z vlastního obranného pásma, elegantně se prokličkoval přes celé kluziště a nahrávkou před branku připravil střeleckou pozici pro Josefa Malého, který se osamocen před Hrazdírou nemýlil.

V čase 55:44 bylo vyrovnáno. V závaru před brankou uklidil puk do chrudimské branky Pavel Mrňa.

Domácí si vytvořili velký tlak, sahali dokonce po třech bodech, remíza po šedesáti minutách však byla spravedlivá.

V pětiminutovém prodloužení se opět projevilo snad nejotřepanější sportovní klišé nedáš - dostaneš. Nejprve úplně sám postupoval na brankáře hostů Milan Beránek, Hrazdíru si položil, branku těsně přestřelil. Z následné akce v čase 64:13 se v mlýnu před Barkem trefil do branky Lukáš Valko. Zkompletoval tak hattrick a připsal si celkem pátý gól ve dvou barážových zápasech.

V dalším utkání kvalifikace o první ligu přivítá Benátky brněnská Technika. Pro fanoušky benáteckého hokeje je připraven autobus, který odjíždí ve 14:45 z Bursy. Pojeďte všichni podpořit Benátky v klíčovém zápase bojů o první ligu.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.