21. 8. 2008 | Mirek Ondra

Benátky podlehly v přípravě Vrchlabí

přát., čtvrtek 21. 8. 2008
Benátky n.J. - Vrchlabí BEN - VRC
Ve čtvrtečním přátelském utkání přivítaly na domácím ledě Benátky loňského čtvrtfinalistu 1. ligy HC Vrchlabí. Domácí šli do vedení v úvodu druhé třetiny, když za Ševčíkova záda dorazil puk Jiří Kudrna. Hosté po dvou benáteckých hrubkách v obraně proměnili nájezdy na gólmana Nedvídka nejprve zásluhou Petra Hrušky, následně Jozefa Lukáče. Benátky v závěru bojovaly o vítězství, gólovou tečku v zápase však zařídil Roman Chatrnůch gólem přes celé hřiště.
Benátky n.J.: Nedvídek (Hanousek) - Kolmann, Mrkvička, Zíb, M. Tondr, Ton, Pavlů, Kajínek, Gajda - Rapač, Jech, Bárta, Pabiška, Kadeřábek, Nevyhoštěný, L. Tondr, Kopic, Hudíček, Kudrna, Skořepa, Tomášek.
Vrchlabí: Ševčík (Štůrala) - Vála, Matějíček, Galvas, Chatrnúch, Bendík, Jaroměřský, Tomáš, Lukáč - Gengel, Horčička, Kříž, Látal, Rod, Gajovský, Rusnák, Knebl, Hruška, Mikšovský, Havlíček, Jindřich
Branky a nahrávky: 24. Kudrna (Hudíček) - 27. Hruška (Horčička), 30. Lukáč (Vála), 60. Chatrnúch . Rozhodčí: Hnízdil - Macháč, Padevět. Vyloučení: 11:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 280.

Komentář

Do Benátek přijelo Vrchlabí, které patřilo k velkým rivalům hokejistů od Jizery už ve druhé lize. Podle nasazení a důrazu na ledě tomu nebude jinak ani ve vyšší soutěži.

Do utkání vstoupily lépe Benátky, ale osamocený Ctibor Jech nedokázal zblízka překonat Ševčíka. Domácí byli po zbytek první části o málo lepším a do svého soupeře se pustili bez většího respektu. Gólové vyjádření však přišlo až s úvodem druhé třetiny.

Střelu Tomáše Hudíčka vrchlabský gólman pouze vyrazil a jeden z nejzkušenějších hráčů Benátek Jiří Kudrna dorářžkou dopravil puk za Ševčíkova záda.

Odpověď Vrchlabských přišla ve 27. minutě po minele v domácí obraně. Petr Horčička našel na modré čáře osamoceného Petra Hrušku, který proměnil svůj samostatný nájezd krátkým bekhemndovým blafákem, jenž nasměroval mezi betony Nedvídka.

Jinak dobře chytající Nedvídek inkasoval v polovině zápasu podruhé a opět v tom sehrála roli chyba v domácí obraně. Martin Ton byl příliš daleko od Jozefa Lukáče, který přebral přihrávku od Galvase, a Lukáč si s "trestným střílením" bez problémů poradil - 1:2.

Benátky se po lacině obdržených brankách nevzdávaly a na konci druhé části hry sahaly po vyrovnání, když Ševčík nadvakrát kryl teč Josefa Skořepy i následnou dorážku Milana Gajdy.

V šesté minutě třetí třetiny pohrdnul Nevyhoštěný obrovskou příležitostí na srovnání zápasu. Prázdnou bránu po akci Kudrny však netrefil. Benátky stupňovaly tlak, který gradoval těsně před koncem zápasu. Domácí odvolali brankáře a hráli přesilovku 6 proti 4.

Hokejisty z Krkonoš nepustili z jejich obranného pásma, ale šance Rapače ani Skořepy se neujaly. Brankový účet utkání uzavřel gól do prázdné brány přes celé hřiště, kterou za pomoci tyče vsítil Roman Chatrnúch.

Benátky byly Vrchlabí důstojným soupeřem a nebýt naprosto zbytečných chyb v obraně, mohly pomýšlet i na lepší výsledek.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (trenér Benátek): "Vrchlabí bylo určitě kvalitním soupeřem. My jsme se přehoupli do druhé půlky přípravných zápasů. Myslím si, že jsme stačili se soupeřem bruslit, dá se říct, že ten zápas byl hodně vyrovnaný. Góly jsme obdrželi po chybách obránců, ten třetí gól už bylo riziko. Pro nás je dobré, že se nám ukázaly určitě věci, na kterých musíme zapracovat."
TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!