30. 8. 2008 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí prohráli v Berouně až příliš krutě

přát., sobota 30. 8. 2008
Beroun - Benátky n.J. BER - BEN
Další přípravné utkání sehráli benátečtí hokejisté nezvykle již od 10 hodin na ledě berounských Medvědů. Po prohrané úvodní třetině se sice podařilo hráčům od Jizery vyrovnat, ale na další soupeřovy trefy se již odpovědět nepodařilo, a proto nakonec svěřenci trenérů Hakena a Škalouda podlehli domácím Medvědům 1:4. Další přípravný zápas je na programu v úterý 2. září v Benátkách proti Baníku Most.
Beroun: Štelmach (30. Halmoši) – Kameš, Martinec, Malý, Mazanec, Vejvoda, Vaněček – Pavel, Hlusička, Liška – Tvrzník, Slížek, Novotný – Kica, Křesťan, Vlček – Eitler, Kocman, Sýkora – Pánek, Kupec.
Benátky n.J.: Nedvídek (Hanousek) – Gajda, Kajínek, Hrach, Pavlů, Mrkvička, M. Tondr, Kolmann, Müller – Kudrna, Skořepa, L. Tondr – Pabiška, Hruška, Vantuch – Jech, Bárta, Nevyhoštěný – Kadeřábek, Rapač, Weiss.
Branky a nahrávky: 16. Křesťan (Vlček), 40. Hlusička (Pavel), 41. Vlček (Kupec), 59. Novotný – 33. Bárta (Gajda). Rozhodčí: Florián - Sichrovský, Větrovský. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40.

Komentář

Předposlední přípravný zápas odehráli hokejisté prvoligových Benátek v Berouně. V úvodu zápasu se hrál bezstarostný hokej s minimem šancí na obou stranách. První momenty vzruchu přišly ve 12. minutě. To si totiž Milan Gajda, benátecký bek v loňské sezóně také oblékající berounský dres, sjel z pozice obránce až před branku, kde zachraňoval brankář Štelmach. V 15. minutě se naopak jiskřilo na straně druhé. Po chybě benátecké obrany se na zteč dostal Slížek a napálil tyč hostující klece! O minutu později se v přesilovce již měnilo skóre. Vlček si sjel s pukem za branku, nezištně ho nahrál Radku Křesťanovi a ten poprvé rozvlnil síťku za Nedvídkem - 1:0. Před koncem 1. periody se ještě uvolnil nadějný Rapač, Štelmach byl pozorný.

Úvod druhé části hry obstarala pěkná akce hostí. Zakončoval obránce Kajínek a poloodkrytou branku minul. Ve 24. minutě se opět rozezvučela branková konstrukce. Bylo to však na straně opačné. To totiž v přesilovce přihrál Vantuch na modrou Hrachovi, který dělovou ránou udělal černé razítko na domácím břevně! Další Kajínkovu pěknou situace pak opět vyřešil Štelmach. Rozhodčí Florián poté poslal benátecké hráče do tří, ale v tomto oslabení ujel rychlík Weiss, který i přes sekeru protihráče zakončil a trefil spojnici tyče a břevna! Nikdo ze čtyřiceti přítomných diváků by se však nedivil, kdyby hlavní sudí nařídil za Vlčkovo sekání trestné střílení. Následně měli možnost přesilové hry i Benátečtí a využili ji dokonale. Gajda poslal po mantinelu puk Michalu Bártovi, který po ledě touš zasunul již za střídajícího Halmošiho - 1:1. A byl to právě berounský gólman, který se zaskvěl při samostatném úniku Skořepy. Těsně před koncem druhé třetiny přeci jenom domácí strhli vedení na svoji stranu. V početní výhodě vyjel z rohu Jakub Hlusička a našel skulinu nad Nedvídkovým ramenem - 2:1. Benátky tak inkasovaly gól do šatny.

V úvodu třetí třetiny sice měly šance hráči Benátek, ale štěstí se k nim opět odklonilo zády a udeřili svěřenců trenérů Vejvody a Setikovského. Po odraženém kotouči se vhrnul hlídkující Ladislav Vlček a vstřelil třetí gól svého týmu - 3:1. Další šanci pak promarnil benátecký Ondřej Hruška. Krásně se prokličkoval mezi třemi protihráči, ale radost mu zkazil skvělým zákrokem brankář Dominik Halmoši, za což si vysloužil potlesk hrstky domácích fandů. Poté ještě Benátečtí marně bušili do berounských obranných bloků a tři minuty před koncem ještě zkusili power-play. Kotouče se však chopil jeden z nejzkušenějších Medvědů Jiří Novotný a z pravého kruhu do prázdné klece uzavřel účet přátelského utkání - 4:1. Benátky svého soupeře přestřílely o celých 19 střel, ale na toto se v hokeji nehraje. Nutno však podotknout, že tato porážka byla pro hosty až příliš kruté.

Poslední přípravný zápas před ostrým startem do soutěže odehrají Benátky na domácím ledě v úterý 2. září v 18 hodin a jejich soupeřem bude HC Most.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.