2. 9. 2008 | Radek Barkman, Tomáš Nejedlo, Radek Barkman, Tomáš Nejedlo

Benátky v poslední přípravě podlehly Mostu 2:4

přát. , úterý 2. 9. 2008
Benátky n.J. - Most BEN - MST
Hokejisté Benátek v úterý sehráli vyrovnaný souboj s dalším účastníkem 1.ligy - celkem HC Most. Dostali se dokonce dvakrát do vedení, ale hosté na tyto trefy dokázali vždy odpovědět a ve třetí třetině rozhodnout o svém vítězství. Sestava domácího celku se však již stabilizuje a dá se očekávat, že výkony Benátek půjdou s přibývajícím časem stále výš a výš.
Benátky n.J.: Nedvídek (Hanousek) - Moravec, Ton, Hrach, M.Tondr, Mrkvička, Pavlů, Kajínek, Gajda - Nevyhoštěný, Jech, Bárta, Kadeřábek, Hruška, Rapač, L.Tondr, Kudrna, Skořepa, Pabiška, Weiss, Vantuch, Havel
Most: Závorka (Melichar) - Martínek, O.Poživil, Charousek, Hlubuček, Stříteský, Lomička, Schmidt, Nosek - Zíma, Heinisch, Jan Bauer, Zaťovič, Vrtek, Salač, Šinkovič, Budínský, Jakub Bauer, Nedrda, Nekvinda, Havlůj
Branky a nahrávky: 7. Skořepa (Ton), 33. Bárta (Jech) – 12. Martínek (Zaťovič, Charousek), 37. Šinkovič (Budínský, Stříteský), 45. Zíma, 60. Zaťovič. Rozhodčí: Vokřál - S.Marek, Macháč. Vyloučení: 7:9 + navíc Hrach, Bárta (BEN) - Jakub Bauer, Nekvinda, Vrtek (MST) všichni 5 + do konce zápasu. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 120.

Komentář

Hokejisté Benátek si vyzkoušeli další souboj s prvoligovým soupeřem, když na svém stadionu hostili HC Most. Utkání mělo být původně sehráno na severu Čech, ale kvůli poruše chlazení na benáteckém stadionu si oba celky vyměnily pořadatelství. Domácí nasadili do zápasu novou posilu v podobě zkušeného někdejšího hráče extraligových Kladna, Sparty a Ústí n.L. Michala Havla. Dalším novicem byl Jiří Moravec, stálice liberecké obrany, jenž se bude v Benátkách po zranění rozehrávat. O dalších změnách v kádru Vás budeme informovat ve čtvrtečním článku.

Benátky vstoupily do utkání s cílem odčinit těsnou a dalo by se říct i smolnou porážku z Mostu a v sedmé minutě se také ujaly vedení. V přesilové hře prokázal dobrý přehled Martin Ton, přesným pasem našel na útočné modré Josefa Skořepu a ten trefil přesně růžek mostecké klece - 1:0. Mostečtí však mají v přípravě výbornou bilanci osmi výher a dvou porážek a nechtěli se tak nechat na půdě benjamínka 1.ligy zahanbit. Výsledkem jejich útočného snažení bylo vyrovnání z hole Petra Martínka, který z mezikruží střelou do horní poloviny branky využil dvojnásobnou početní převahu - 1:1. Nutnou podotknout, že Benátečtí byli v této početní nevýhodě dokonce ve dvou ozbrojených hráčích. těsně před vyrovnávací brankou totiž jeden z hosutjících hráčích přesekl Mrkvičkovi hůl.

Ve 25. minutě uháněl úplně sám na branku velice aktivní mostecký Šinkovič, Nedvídek však předevedl svou lapačkou nejhezčí zákrok večera. Ještě jednou si pak Benátečtí v utkání vyzkoušeli, jaké to je být ve vedení. Krátce po polovině zápasu totiž jejich druhou branku vsítil přesnou střelou mezi Závorkovy betony Michal Bárta za chytré asistence bývalého libereckého hokejisty Ctibora Jecha z rohu hřiště - 2:1. To však bylo ze strany domácích vše. Naopak hosté vyrovnali. Po přihrávce z rohu kluziště si úplně volný Julius Šinkovič zpracoval kotouč a bekhendem vsítil druhou branku - 2:2.

Krátce po přestávce už byl Most o gól napřed, neboť David Zíma využil v 45.minutě okénka v obraně Benátek a přesnou přesilovkovou dorážkou posunul Most poprvé do vedení - 2:3. V závěru si ještě domácí vyzkoušeli hru bez brankáře, ale namísto vyrovnání ujel přes celé hřiště Martin Zaťovič a i přes hákování Moravce vsítil čtvrtý gól - 2:4. Přesto však Benátky nemusí truchlit, jelikož předvedený výkon již měl prvoligové parametry. Mostečtí si tak připsali v přátelských duelech před sezónou už deváté vítězství, Benátky naopak šestou prohru.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.