22. 10. 2008 | Petr Dejnožka, Petr Dejnožka, Tomáš Nejedlo

Benátečtí nestačili ani na Chrudim a odjeli poraženi

16., středa 22. 10. 2008
Chrudim - Benátky n.J. CHR - BEN
Aktivněji do zápasu 16. kola 1. ligy vstoupily Benátky a zaslouženě se díky Kajínkovi dostaly v deváté minutě do vedení. Chrudimští ale vývoj do konce první třetiny otočili, trefil se Martinec s Bláhou. Od této chvíle měli domácí utkání pod kontrolou a v průběhu přidali ještě další tři branky. Trefili se Kuncl a o poslední dva góly se postarali již podruhé Martinec a Lukáš Valko. Chrudimští tedy doma porazili Benátky 5:1 a Středočeši tak budou muset toto selhání odčinit tuto sobotu, kdy přivítají Hradec Králové.
Chrudim: Růžička (Šrámek) - Kuncl, Toužimský, Beránek, Vyskočil, Martinec, Pospíšil, Zadina, Suchý, Valko, Bělohlávek, Žák, Král, Šafařík, Stavenský, Šeda J., Šeda M., Zohorna, Bláha, Kolář, Semorád
Benátky n.J.: Fikrt (Stejskal) - Drábek, Kajínek, Mocek, Tondr, Cunik, Gajda, Pavlů, Kudrna, Dušek, Hruška, Havel, Musil, Bárta, Procházka, Skořepa, Vantuch, Jech, Kopic, Weiss, Rapáč
Branky a nahrávky: 14. Martinec (Zadina), 19. Bláha (Beránek), 38. Kuncl (Šeda J., Kolář), 58. Martinec (Žák), 60. Valko (Šafařík, Šeda J.) - 9. Kajínek (Dušek). Rozhodčí: Turčan - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 650. Střely na branku: 22:34.

Komentář

Ve středu 22. 10. přijela na chrudimský led od minulého roku hodně obměněná sestava Benátek. Ty se představily poprvé před chrudimským publikem s novými modrými dresy a mnoha posilami z Liberce. V brance Michal Fikrt, který obvykle kryje záda libereckému Milanu Hniličkovi a nebo třeba Stanislav Procházka, který letos odehrál v extralize šest utkání a vstřelil jednu branku.

Do první třetiny vstoupili aktivněji právě hosté z Benátek. Hned v první minutě zavařila domácím první lajna, ve složení Kudrna, Hruška, Dušek, ale bohužel pro hosty bez gólového úspěchu. V další šanci se ocitl Jech, ale proti jeho ráně se vyznamenala Růžičkova lapačka. Skóre se poprvé měnilo v deváté minutě, když po střele Mocka a skvělém zákroku Růžičky dorážel téměř do prázdné branky David Kajínek - 0:1. Domácí mohli vyrovnat hned o chvíli později, kdy měli možnost zahrávat přesilovou hru. Ta se jim ale moc nepovedla. Ve dvanácté minutě byl vyloučen domácí Jan Šeda za krosček. Benátky myslely na zvýšení náskoku, jenže udělaly chybu v rozehrávce, Marek Zadina našel přesně hůl Tomáše Martince a ten neměl problém prostřelit Fikrta - 1:1. Poté se mohli dostat do vedení opět hosté, ale proti druhému gólu Kajínka stál chrudimský brankář. Na druhé straně se o chvíli později blýskl Fikrt, když akrobaticky chytil v přesilové hře střelu Kuncla. O 11 sekund později šli domácí do vedení. Po nádherné kombinaci, za kterou by se nestyděli ani hráči na reprezentační úrovni, zakončoval do úplně odkryté branky Tomáš Bláha - 2:1. Po první třetině odcházeli do kabin spokojenější domácí, kteří tedy vedli 2:1.

Do druhé části šli Chrudimští s cílem neinkasovat a po případě vstřelit nějakou tu branku. Od prvních minut byla vidět snaha Benátek vyrovnat, ale proti nim byl stále výborně chytající Růžička. Nejvíce se ukázal po chybě návrátilce do sestavy Davida Pospíšila, když musel řešit lapačkou střelu Vantucha. Ve 32. minutě si hlavní rozhodčí Turčan znepřátelil chrudimské obecenstvo, když několikrát nepotrestal jisté fauly hostů. Ve 36. minutě se na zemi svíjel po zákroku vysokou holí protihráče David Pospíšil, ale ani za tento tvrdý zákrok se nevylučovalo. O dvě minuty později se na brankovišti strhla menší postrkovaná, za kterou byl odměněn dvouminutovým trestem za krosček Miroslav Kopic. Za toto vyloučení poděkovala Chrudim nejlepším možným způsobem. Po prohazování obránců s útočníky se na modré čáře napřáhl Miroslav Kuncl a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě - 3:1. Do konce třetiny si už Chrudim vedení pohlídala a tak se šlo do poslední dvacetiminutovky za stavu 3:1.

Ta začala náporem hostí a mnoha vyloučeními, hlavně na straně domácích. Chrudimští nechtěli o vedení přijít. Tomu odpovídala i obětavost obránců, kteří hlava nehlava skákali a zblokovávali většinu pokusů benáteckých hráčů. V 51. minutě se na stranu Chrudimě přiklonilo i štěstíčko, když Bártovu střelu odrazila tyčka. V čase 56:11 už to vypadalo pro Chrudimské dobře, když byly Benátky vyloučeny za příliš mnoho hráčů na ledové ploše. Jenže ihned o minutu později byl vyloučen Petr Suchý a počet hráčů na ledě se vyrovnal. V té samé chvíli si vyžádali hosté oddechový čas a poslali na led o jednoho hráče více. Několikrát šli Chrudimští dva na jednoho a na prázdnou branku, ale ani Martincovi, ani posléze Žákovi od modré čáry se ji nepodařilo trefit. Druhý pokus Tomáše Martince již úspěšný byl a Chrudimští se mohli radovat s trojgólového vedení - 4:1. Po buly ve středovém kruhu odjel na střídačku Fikrt k překvapení všech diváků podruhé. I tuto výhodu Chrudim využila. Posledním střelcem byl Lukáš Valko - 5:1. Do konce utkání se již nic zajímavého nestalo a tak Chrudimští poráží po dlouhé době tým z nižších pater tabulky.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!