17. 11. 2008 | Michal Martoch

Slibně vyvíjející se utkání Benátky nakonec prohrály

24., pondělí 17. 11. 2008
Třebíč - Benátky n.J. TRE - BEN
V zápase dvou sousedů v tabulce zamířily Benátky nad Jizerou do Třebíče. Hostující Benátky sice dvakrát v utkání vedly, 2:1 a 3:2, nakonec však odešli Benátečtí z ledu poraženi. Třebíč vstoupila do zápasu lépe a zaslouženě se ujala vedení, hosté však o pouhou minutu poté vyrovnali. Ve druhé třetině otočili Benátky skóre, Třebíč však dokázala vyrovnat. A když pak vedly Benátky i na počátku třetiny třetí a Horácká Slavia opět vyrovnala, nemůže nás překvapit, že další branku, na kterou již nenašli Benátečtí odpověď, vstřelila Třebíč a získala tímto důležité tři body v boji o prvoligovou příslušnost.
Třebíč: Fiala - Hrbáček, Havran, Flamík, Kaláb, Sláma, Bulička, Sedláček - Čech, Zahradník, Vrba - Burian V., Nahodil, Padělek A., Sojčík, Rákos, Klejna - Staněk, Obdržálek, Stejskal V. - Přibyl.
Benátky n.J.: Stejskal J. - Drábek, Kajínek, Lukáč, Hrach, Cunik, Pavlů, Kolman Havel, Dušek, Vantuch - Procházka, Skořepa, Weiss - Jech, Rapáč, Hruška - Kopic, Bárta, Nevyhoštěný - Pabiška.
Branky a nahrávky: 13. Čech (Vrba, Zahradník), 38. Burian V. (Kaláb, Flamík), 47. Padělek (Nahodil), 53. Rákos (Klejna), 60. Nahodil (Padělek) - 14. Vantuch (Lukáč), 25. Lukáč (Skořepa), 43. Pavlů (Bárta). Rozhodčí: Trombík - Poruba, R. Vengřín. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1270. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3.

Komentář

První brankovou příležitost přinesla hned první minuta. Nahodil však v pádu při signalizované výhodě Stejskala v brance hostů ohrozit nemohl. Hostující brankář ukryl do lapačky i střelu Kalába od modré. V páté minutě vyrazil Fiala kotouč, jenž na něj mířil z hole Skořepy z kruhu. Pohlednou akci předvedl Aleš Padělek – našel před brankou najetého Buriana, jeho ránu z první Stejskal vyrazil pohotovým betonem. Vyrazil i tečovanou střelu Buličky od modré. Na straně druhé nepřelstil zblízka Fialu Hruška. Stejskal poté se štěstím vyrazil zahradníkovu střelu z kruhu. Osmá minuta přinesla radost i smutek zároveň. Při přesilové hře domácích signalizovali hosté posunutou branku, rozhodčí však nechal pokračovat ve hře a uznal branku dosaženou přesnou Nahodilovou střelou. K údivu všech přítomných diváků ale o několik sekund později po zkontrolování brankové konstrukce rozpažil. V čase 12:29 už ale Třebíč vedla. Zahradník zavezl kotouč a poslal ho v pásmu za sebe, tam se ho zmocnil Vrba a předložil ho po kličce Martinu Čechovi, který ho umístil bez většího ostychu mezi tři tyče – 1:0. Hostům stačilo ale k vyrovnání pouhých osm sekund přesilové hry o minutu později. Lukáč vystřelil od modré a Vantuch dorazil přesně pod břevno – 1:1. Do konce první třetiny pak už žádná větší šance volající po gólu nepřišla.

Druhá dvacetiminutovka začala opatrně. Ve třetí minutě však našel zpoza branky třebíčský Stejskal Přibyla, střelu z první k bližší tyči hostující brankář vyrazil. O minutu později pak už padla branka. Lukáč vystřelil ihned po buly z kruhu a poslal hokejové Benátky do vedení – 1:2. Hosté mohli brankové skóre navýšit v nabídnuté přesilové hře o dva hráče v poli. Procházka mířil z kruhu pod břevno, jeho ránu Fiala vyrazil a akrobaticky vleže vyrazil i střelu stejného hráče z mezikruží. Téže šance přišla na sklonku poloviny utkání na straně domácích, ani Třebíčští však výhodu o dva hráče v poli nedokázali využít. Nadvakrát poté neprostřelil Fialu zblízka Kopic. Střelcem večera mohl být Martin Čech, jenž střílel dvakrát z kruhu, poprvé puk netrefil tak, jak by si představoval, po jeho druhé ráně Stejskal kotouč udržel. Neprostřelil ho ani Padělek, který pálil ihned po buly – Stejskal reflexivně vytěsnil kotouč směřující do branky mimo tři tyče. Horácká Slavia ve druhé třetině přecijen vyrovnala. Flamík vystřelil od modré mimo branku, před ni dostal kotouč Kaláb bruslí, zde se černé pryže pak zmocnil Vilém Burian a zvednutím nad Stejskalův beton vyrovnal – 2:2. Stav 2:2 už nezměnil ani Procházka, který trefil tyč třebíčské branky.

Závěrečných dvacet minut započal svou střelou Skořepa z kruhu, tu však Fiala vyrazil. Skořepa ale jako by předeslal branku Benátek. Hosté totiž ujeli v přečíslení dva na jednoho a skórovali. Pavlů přihrál Bártovi, ten mu kotouč vrátil před branku a Michal Pavlů si pak jednoduše Fialu položil a v čase 42:36 posunul kotouč do prázdné branky – 2:3. Vyrovnat mohl Rákos, mezi kruhy si dovolil i kličku, puk však za záda Stejskala nedostal. Nedokázal to ani Čech poté, co objel branku. Radost na třebíčském zimním stadionu však propukla. Nahodil našel před brankou Padělka a ten se trefil přesně – 3:3. Zle zatápěl v obraně hostů i Rákos, další branka však zatím nepadla. Až v čase 12:48. Ze středního pásma vystřelil tvrdě Klejna, Stejskal kotouč pouze vyrazil, na modré se ho zmocnil Rákos a umístil ho přesně k tyči – 4:3 – a Třebíč rázem vedla! Chvíli poté přišla přesilová hra domácích. Místo tlaku však přinesla nedůslednost Třebíčských – Fiala musel hasit po střele Kajinka od modré. Až samotný závěr přesilové hry přinesl příležitost volající po brance. Nikdo z trojice pohybující se v prostoru před brankovištěm – Nahodil – Burian – Padělek – však skóre nenavýšil. Rákos pak trefil po buly boční tyč. Třebíč se ale musela ještě bránit. Radek Fiala si ponechal potřebné štěstí a udržel kotouč po střele Cunika, a to rozhodlo o vítězství domácích. Při power-play hostů totiž rozjásal diváky střelou do prázdné branky Lukáš Nahodil - 5:3.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák – HC Benátky nad Jizerou: „Mě se utkání nehodnotí dobře, protože jsme ve třetí třetině šli do vedení, které jsme neudrželi a naopak jsme ještě inkasovali branku navrcha a utkání jsme prohráli. Šance na vyrovnání jsme sice měli, ale nemůžeme dělat individuální chyby v obrannékm pásmu. Musíme počítat s tím, že nás soupeř potrestá a to se právě stalo. Za stavu 3:2 pro nás jsme při hře čtyři na čtyři ztratili kotouč, který jsme měli na holi a tam se ten zápas zhoupnul a otočil se zpět ve prospěch soupeře. Nemyslím si, že naši hráči hráli nějak moc tvrdě, je to hokej.“


Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: “Jednoznačně těžké utkání, soupeř dobře silově a bruslařsky vybavený. Bylo to složité, i když si myslím, že v první třteině jsme měli víc, ze hry, možná jsme si ji zasloužili vyhrát, alenestalo se a po gólu na 2:3 jsme nabádali hráče, že je ještě hodně času a oni se do toho položili, začali víc střílet a nakonec ten zápas zvládli. Za to bych jim chtěl poděkovat, protože to bylo hodně psychicky náročné. Přece jen, když hrajete doma se soupeřem, který je v tabulce blízko vás, tak je to vždycky složité, ale hráči to zvládli a za to jsem samozřejmě hodně rád. Všichni jsme viděli, že Aleš Padělek je extraligový hráč a že je o třídu výš. Dvakrát v první třetině nabil Vildovi Burianovi do gólové šance, nedali jsme to, pak sám dal důležitý gól. Věděli jsme, že není úplně rozehraný, ale i přesto odvedl skvělou práci. Jeho další případné starty u nás budeme teprve řešit, své si k tomu musí říct Boleslav, protože je to její hráč a hráč základního kádru, takže oni musí posoudit, jak dalece ho potřebují vytížit.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.