21. 1. 2009 | Ladislav Vácha, Mirek Ondra, Ladislav Vácha

Benátky vybojovaly tři body v Havlíčkově Brodě

44., středa 21. 1. 2009
Havl.Brod - Benátky n.J. HBR - BEN
Skóre otevřeli domácí, Benátky však v závěru prvního dějství zavelely k obratu. V 18. minutě se trefil Konečný a deset vteřin před sirénou překonal Suchana hostující útočník Urban. Z kraje druhé třetiny navýšil náskok Pavlů, v polovině zápasu se navíc podruhé trefil Urban. Rebel už pouze snížil góly Kachlíka a Dušátka na konečných 3:4. Benátky vybojovaly tři body a neztrácejí krok s týmy Kadaně a Třebíče, které dokázaly rovněž naplno bodovat, v boji o poslední dvě pozice zaručující play-off.
Havl.Brod: Suchan (Opršal) - Vyhlídal, Jebavý, Borůvka, Václav Němec, Pavlík, Šulc, Soldán, A. Jelínek - Endál, Křišťan, Kachlík, Kraučuk, Dušátko, Třetina, Stromko, Varga, Svoboda, H. Zohorna, Ondráček
Benátky n.J.: Fikrt (Stejskal) - Kolafa, Lukáč, Cunik, Kolmann, Pavlů, Tondr, Müller - Špaček, Dušek, Vantuch, Víšek, Urban, Konečný, S. Procházka, Bárta, Nevyhoštěný, Kopic, Skořepa, Weiss, Jech
Branky a nahrávky: 8. Kachlík (H. Zohorna), 40. Kachlík (Šulc), 59. Dušátko (Třetina, Endál) - 18. Konečný (Víšek, Cunik), 20. Urban (S. Procházka, Pavlů), 22. Pavlů (Lukáč, Urban), 29. Urban (Kolmann, Víšek). Rozhodčí: Jebavý - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1050. Střely na branku: 32:28.

Komentář

První střelu utkání obstaral Vantuch a zároveň i Suchan si připsal první zákrok. Na druhé straně se k ještě nebezpečnější šanci rozjel Zohorna, ale jeho natlačení se před bránu Benátek vyústilo pouze v zákrok Fikrta. Následovala přesilová hra Rebelů. Dobré příležitosti Vargy a Endála přišly vniveč. Ani klička a střela Svobody nevyšla. Na druhé straně zahrozili Kopic s Víškem, ale stav zůstal v páté minutě nezměněn. Radost propukla v minutě osmé. Zaúřadovalo duo nadějných juniorů. Hynek Zohorna perfektním pasem našel před brankou Jakuba Kachlíka, který přesnou střelou nad vyrážečku překonal Michala Fikrta - 1:0. Po chvíli slávy svých spoluhráčů se zaskvěl i brankář Suchan, který odolal dvěma dorážkám dotěrného Nevyhoštěného. V patnácté minutě měli domácí další přesilovou hru, ale Rebelové ji odehráli pasivně a Fikrt v benátské bráně nemusel ani jedinkrát zasahovat. To změnil až v 16. minutě Zohorna, ale jeho pokus nebyl pro libereckého brankáře těžkým soustem. Po delší době se také dostali k šanci hosté. A když už, tak pořádně. Špaček vystřelil na Suchana a kotouč se odrazil k Vantuchovi. Domácí brankář se ale stihl přesunout a zázračně puk dorážený do prázdné brány zachytil. Méně se mu dařilo už v přesilovce Benátek dvě a čtvrt minuty před koncem. Nikým nehlídaný Rastislav Konečný vyjel před bránu a trefil přesně mezeru nad brankářovým ramenem – 1:1. Deset vteřin před koncem byl obrat dokonán. Děravou obranou Rebelů proklouzl ve vlastním oslabení Tomáš Urban, položil si Suchana a pohodlně skóroval do prázdné brány.

Hned v úvodu druhé části oslabil svůj tým nenápadným sekáním Dušátko. Benátským se první půlka přesilovky nepodařila, ale za to druhou část náramně využili. Michal Pavlů nabil na modré a trefil mezeru v postoji Jaroslava Suchana – 1:3. Ve 26. minutě měli výhodu jednoho muže i Rebelové. Ale kromě střely Pavlíka od modré čáry nic nevyprodukovali. O minutu a půl později se připomněl tvrdou střelou Dušek, Suchan puk pokryl betonem. Další hřebíček do rakve Rebelů zatloukl ve 29. minutě svým druhým gólem Tomáš Urban, který tečoval nahození Kolmanna – 1:4. Stejný hráč měl o dvě minuty šanci dokonat hattrick. Suchan však zareagoval rychle a ve skoku dorážku zachytil. Nudu druhé půle prostředního dějství neutnula ani spolupráce Křišťana s Třetinou, kterou musel hasit Fikrt. Dílčí radost do ochozů přinesl 5 vteřin před koncem opět Jakub Kachlík, který tečoval střelu Šulce – 2:4.

Začátek třetí části se nesl v duchu úvodu té druhé, tedy vyloučením na straně Rebelů. I když Stanislav Procházka dostál svému jménu a pořádal špacíry kolem brodské obrany, dostal se do největší šance dvojnásobný úspěšný střelec dnešního zápasu Urban. Ten měl sice dost času na několikanásobnou dorážku, ale Suchan si se všemi jeho snahami poradil. Do obrovské příležitosti nastoupil z trestné lavice domácí obránce Jakub Šulc, ale v úniku na Fikrta nevyzrál. Ve 46. minutě se za Suchanem a před odkrytou bránou objevil s pukem Dušek, kapitán domácích Vyhlídal mu však zablokoval hůl a přímo zabránil dalšímu gólu. Oba týmy postupně nedokázali využít zkrácené přesilové hry, a když ani v 53. minutě nevyšla nahrávka na Třetinu, čekajícího na kruhu, vypadalo to s domácími již velmi zle. Blízko gólu měl po Vyhlídalově hrubce opět Urban, ale jeho razantní střela mířila vysoko nad bránu. Čtyři a půl minuty před koncem se před Fikrta prodral Svoboda, jeho střelu brankář vyrazil do volného prostoru, ale Varga již nestihl odražený puk dojet a obránce Benátek jej uklidil do bezpečí. V čase 58:32 si Brodští vyžádali čas k taktické poradě a Suchan zůstal napůl vyjetý z brány. Po vyhraném buly odjel na střídačku a do hry se zapojil šestý hráč. Rebelové díky převaze ovládli pásmo, Třetina našel osamoceného Jana Dušátka, který 80 vteřin před koncem snížil – 3:4.

Zbylý čas však strávili hokejisté v rohu domácí obranné třetiny a všechny body putují do města nad řekou Jizerou.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Rebel Havlíčkův Brod)
"My se v poslední době potýkáme s koncovkou a dnešní zápas nebyl výjimkou. K výhře nestačí dobře odehrát pouze jednu třetinu. Propadli jsme do jakéhosi uspokojení z postupu do play off a hráči nejdou do zápasu na sto procent. Možná proto, že se nechtějí zranit a o závěr sezóny přijít. S takovým nasazením se proti obětavým Benátkám posíleným zkušenými hráči z Liberce a bojujícím o vyřazovací boje hrát nedá. Navíc nás trápí zranění. Dnes jsme hráli prakticky na tři pětky a z toho bylo 5 juniorů. Já musím klukům poděkovat, snažili se. A věřím, že za deset dní v play off se nám už bude dařit."

Luděk Škaloud (HC Benátky nad Jizerou)
"Utkání se mi hodnotí dobře. Prvních deset minut první třetiny jsme podcenili a domácí se dostali do vedení. Nám se naštěstí podařilo ve zbytku třetiny otočit a ve druhé třetině kontrolovat hru. Jen v poslední minutě druhé části jsme se nechali zbytečně vyloučit, čehož domácí využili. Třetí třetina byla z našeho pohledu dobrá. Až na konci jsme podlehli jakési euforii a po dobře zahrané situaci ze strany Brodu obdrželi kontaktní gól. To ale už Brodu nestačilo a my jsme rádi za dnešní body, které nám velice pomohou v bojích o play off."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!