15. 2. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátky padly až po velkém boji

ČF3, neděle 15. 2. 2009
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Když dvě a čtvrt minuty před koncem řádné hrací doby neproměnil Josef Skořepa samostatný nájezd, bylo jasné, že je to asi poslední šance domácích na alespoň prodloužení dnešního bojovného a vyrovnaného zápasu. Domácí celek vstoupil do utkání značně zdecimován chřipkovou epidemií a zraněními, ale zároveň s touhou zvítězit a před domácími fanoušky celou sérii ještě protáhnout a zdramatizovat. Hosté se v Benátkách představili jako vyspělý a cílevědomý tým, který hodlá potvrdit úlohu favorita nejen této čtvrtfinálové série, ale i celé soutěže. Diváci tedy sledovali urputný boj, kdy po celý zápas bylo stále o co hrát a kdy Ústečtí ani na okamžik nemohli polevit v koncentraci. Nakonec si hosté z Benátek odvážejí kýžené vítězství, ale zadarmo k němu rozhodně nepřišli.
Benátky n.J.: Stejskal (Micka) - Kolmann, Kajínek, Hrach, Pavlů, M. Tondr, M. Pabiška - Konečný, Urban, Kopic, Kadeřábek, Skořepa, Weiss, Hruška, Kazatel, L. Tondr, Bárta
Ústí n.L.: Salfický (Fiala) - Klobouček, Kříž, Bolf, Tůma, Macháček, Novotný, Němeček - Čaloun, Hovorka, Šagát, Dragoun, Sklenička, Heřman, Pazourek, Mikulík, Procházka, Špirko, Novák, Pšurný, Hanzl
Branky a nahrávky: 30. Hruška (M. Tondr), 44. Kopic (Konečný, Urban) - 22. Sklenička (Čaloun), 29. Klobouček (Pazourek), 46. Hanzl (Mikulík, Bolf). Rozhodčí: Ondřej, Dvořák - Jindra, M.Jílek. Vyloučení: 11:8 + navíc Klobouček (UNL) 10 minut OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1231. Střely na branku: 27:40.

Komentář

Do zápasu vstoupili domácí ve značně okleštěné sestavě jen se třemi pětkami, a to ještě musel v obraně zaskakovat (a ne špatně!) útočník Marek Pabiška. Liberecké áčko si stáhlo již asi definitivně pětici Dušek, Vantuch, Špaček, Jech a Víšek a obrana se musela vyrovnat s absencí zraněných Kolafy, Cunika a Müllera. S horečkou obětavě nastoupil Bárta a po zápase s teplotou pro změnu končil Kajínek… Přes to všechno to byli domácí, kteří vstoupili do utkání aktivněji, pomohly jim k tomu i dvě přesilovky po vyloučení Čalouna a Novotného. Na ukazateli skóre však stále svítily dvě nuly a to i po šanci z 9. min., kdy Kolmann ostře vypálil na Salfického, ten pouze vyrazil puk těsně vedle tyčky, kde Skořepa dorážel. Ke vší smůle pro domácí však z ostrého úhlu netrefil. Ve druhé polovině úvodní třetiny již Ústečtí častěji ohrožovali Stejskala, ale ten pozorný, střely viděl a tedy i spolehlivě likvidoval.

Hned v úvodu druhé třetiny, ještě než se stačili hráči řádně rozehřát, napřáhl kousek za modrou Zbyněk Sklenička, jeden z domácích beků puk lehce tečoval a střela nabrala takovou trajektorii, že trefila přímo šibenici Stejskalovy branky – 0:1! Hosté, povzbuzeni vedoucí brankou, chtěli zápas co nejrychleji rozhodnout a přidali na obrátkách a Stejskal se měl co ohánět. Ve 28. min. ještě odolal, když domácí prohráli buly a rázem z toho byla obrovská šance. Martin Šagát uháněl sám na Stejskala, trochu ho zmátl pohybem, ale nezamířil přesně. O minutu později ale Lvi navýšili své vedení. Tlak hostů byl značný, dlouho Jiří Stejskal a celá domácí obrana odolávala, ale nakonec se ujala rána od modré v podání Jana Kloboučka, který propálil chumel hráčů, jenž dokonale zastínil výhled bezmocnému Stejskalovi – 0:2! V této pasáži kolem poloviny třetiny minul ještě branku Hanzl a pak dvakrát pálil Mikulík, jemuž nejprve zabránil skórovat domácí gólman a vzápětí ústecký forvard těsně minul. Domácí vykřesali naději naštěstí velmi brzo. Ve 30. min. si na přesnou dlouhou přihrávku Martina Tondra najel Ondřej Hruška a v nájezdu na Salfického nedal hostujícímu gólmanovi pražádnou šanci a umístěnou střelou rozjásal domácí příznivce – 1:2! Hosté však neustávali v aktivitě a již zmíněná dvojice agilních ústeckých tykadel Hanzl - Mikulík byla blízko gólu i v 35. min., ale Stejskal předvedl rychlé nohy a nenechal se na brankové čáře přetlačit. Domácí kontrovali v saměm závěru třetiny Kopicem a především opět Hruškou, jehož vychytal Salfický a hosté tak mohli jít do kabin přece jen o něco spokojenější.

V úvodu třetí třetiny dostaly Benátky výhodu přesilové hry po vyloučení Špirka, dlouho se jim nedařilo vymyslet cokoli efektivního na hostující obranu, ale pár sekund před vypršením neplodné přesilovky si na přesnou přihrávku Rastislava Konečného z rohu kluziště najel Miroslav Kopic a rychlou střelou rozvlnil síť za Salfického zády – 2:2! Ve 45. min. byl poněkud přísně vyloučen Pavlů a hosté okamžitě kontrovali a využili tuto výhodu. Zmatek před Jiřím Stejskalem gólově zhodnotil Robin Hanzl, který přesnou střelou pod vyrážečku nedal domácímu gólmanovi pražádnou šanci – 2:3! Domácí již ve zbytku zápasu těžce hledali síly na změnu skóre, ve třech pětkách byli přece jen unavenější, přesto např. Kolmannovu střelu, kterou v 52. min. tečoval Kopic vedle, by asi Salfický neměl. V 57. min. si ve vlastním oslabení dovolil Klobouček sólo na Stejskala, který ale puk lapil výtečně do své lapačky! Tři minuty před koncem třetiny byl vyloučen domácí Kolmann, zdálo se, že je rozhodnuto, ale v oslabení se dostal do nájezdu již zmíněný Skořepa, ale Salfického nepřelstil, trefil pouze jeho beton… Bylo rozhodnuto.

Ústí vede v sérii 3:0 a zítra může čtvrtfinále ukončit. Pokud ovšem budou domácí bojovat jako dnes, můžeme reálně uvažovat, že se podíváme minimálně ještě jednou do severočeské metropole nad Labem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.