11. 8. 2009 | Tomáš Nejedlo

První výhra v přípravě se zrodila v Kadani

přát., úterý 11. 8. 2009
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN
Ke čtvrtému přípravnému zápasu zajížděli benátečtí hokejisté na sever Čech. Na zbrusu nové, užší ledové ploše v Kadani jej čekal nepříjemný celek, vedený novým koučem Gudasem. Středočeši předvedli velice dobrý taktický výkon a s podporou skvělého Robina Blažíčka v brance poprvé v přípravě zažili chuť vítězství. K výhře 2:1 hosty nasměřovaly trefy Ctibora Jecha a Juliuse Šinkoviče. V polovině utkání pak Michal Bárta ještě neproměnil trestné střílení. Další přípravný zápas sehrají benátečtí hokejisté již tento čtvrtek, když budou hosty na ledě ambiciózního nováčka z Tábora.
Kadaň: Jarina (Kaššák) - Lang, Hlubuček, Višňák, Boguský, Spitzer, Kloz, Gudas, Kocek, Mužík, Kadlec, Indra, Gombár, Stehlík, Boušek, Balázs, Bauer Jakub, Polanský, Ton Karel, Kalinovič, Freiberg, Miklovič.
Benátky n.J.: Blažíček (Stejskal) - M.Tondr, Hobza, Hrach, Lukáč, Müller, Mrkvička, Hataš, Ton Martin - Hudíček, Skořepa, Weiss, Jech, L.Tondr, Bárta, Pabiška, Krupka, Jaroš, Kica, Bauer Jan, Nevyhoštěný, Kudrna, Kazatel, Šinkovič.
Branky a nahrávky: 50. Bauer Jakub (Balázs, Kloz) - 16. Jech (L.Tondr, Bárta), 33. Šinkovič (Kazatel, Hataš). Rozhodčí: Zubzanda - Zajíc, Wágner. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Komentář

Do benátecké branky se podruhé v přípravě postavil mladý a nadějný Robin Blažíček a byl to především on, kdo byl nakonec strůjcem vítězství. Jeho jednatřicet zákroků přineslo benáteckému týmu premiérové vítězství v přípravě.

Utkání začalo pěkně zostra a na počátku čtvrté minutě se blýskl forvard první hostující pětky Petr Weiss. Gólman Jarina ležel na ledě a dravý útočník nastřelil tyč. Domácí kontrovali šancí vytáhlého Petra Freiberga. Někdejší útočník extraligové Plzně v dobré pozici však trefil pouze boční síť. Další pohledné kadaňské akci v podání Kadlece zastavily stopku Blažíčkovy betony. Byly to však Benátky, kdo jako první pohnul s ukazatelem skóre. V čase 15:45 převzal kotouč Bárta, posunul jej na Lukáše Tondra, který celou akci ještě vyšperkoval nahrávkou na volného Ctibora Jecha, který jen šťouchnul kotouč za ležícího Jarinu - 0:1.

Druhá třetina začala obrovskou kadaňskou šancí. Benátecká obrana se po hlavě vrhla na útočení a zapomněla na zadní vrátka, kam se vrhl jeden z domácích hráčů a postupoval sám na Blažíčka. Odchovanec žďárského hokeje však jeho nájezd bravurně špičkou betonu vytěsnil nad branku. Benátky však ze svého rukávy vysypaly odpověď. Hataš přiťukl Kazatelovi, jenž posunul na Juliuse Šinkoviče, který bekhendovým blafákem poslal Jarinu k ledu - 0:2. Ve 35. minutě mohl být benátecký náskok ještě vyšší. Bárta byl v úniku hákovaný Miklovičem a sám postižený se postavil k nařízenému trestnému střílení. Na jeho kličkovanou si však Jarina počkal a typickým zákrokem vleže nakonec našel puk pod svou výstrojí. Snížení pak mohl obstarat Jakub Bauer, jenže nastřelil tyč.

Chvilka kadaňského Jakuba Bauera přišla ve 50. minutě. Při vyloučení svého bratra Jana se totiž staršímu z bratrů podařilo snížit na dostřel jedné branky. Vše skvěle připravil velezkušený in-linový reprezentant David Balázs. Ten přesným pasem našel Bauera, který zacílil přesně nad Blažíčkův beton - 1:2. Zbytek zápasu už si Benátky s pozorným Blažíčkem v brance pohlídaly a mohly se tak radovat ze zasloužené výhry.

Další prověrkou bude zápas na ledě Kohoutů z Tábora. Hrát se bude ve čtvrtek 13. srpna se začátkem v 18 hodin!

Ohlasy trenérů

Jiří Rech (asistent trenéra SK Kadaň)
"Utkání ukázalo nedostatky, které zatím máme. Měli jsme převahu, bohužel jsme nedávali branky. Myslím si, že rozhodla naše chabá střelecká produktivita."

Milan Černý (trenér HC Benátky nad Jizerou)
"I přes to, že jsme vyhráli, nejsem s naší hrou úplně spokojený. Nedostatky byly zřejmé."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.