18. 8. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátky si bez problémů poradily s Kadaní

přát., úterý 18. 8. 2009
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
V pořadí již šestý přípravný zápase sehráli prvoligoví hokejisté HC Benátky nad Jizerou na domácím ledě a soupeřem jim byla severočeská Kadaň. Hosté měli o motivaci postaráno, Benátky totiž v Kadani zvítězily minulý týden v poměru 2:1. Průběh zápasu však jednoznačně vyzněl pro celek od Jizery, který o osudu zápasu rozhodl prakticky již v první třetině. Celkové skóre 5:1 pak hovoří za vše. O benátecké branky se postarali dvakrát Nevyhoštěný s Kudrnou a jeden zásah přidal kapitán Skořepa. Další utkání sehrají Benátky již ve čtvrtek v Hradci Králové.
Benátky n.J.: Stejskal (30. Blažíček) - M.Tondr, Hobza, Hrach, Lukáč, M.Ton, Mrkvička - Hudíček, Skořepa, Weiss, Kudrna, L.Tondr, Vařecha, Pabiška, Krupka, Nevyhoštěný, Liška.
Kadaň: Hronek (Kaššák) - Gudas, Hlubuček, Višňák, Kloz, Zmeškal, Boguský, Spitzer, Kocek - Pék, Kadlec, Indra, Balázs, Jakub Bauer, Polanský, Freiberg, Šíp, Mužík, Chyba, K.Ton, Pražák.
Branky a nahrávky: 9. Nevyhoštěný (Pabiška), 17. Kudrna (Hrach), 18. Nevyhoštěný (Mrkvička, Pabiška), 24. Skořepa, 30. Kudrna (L.Tondr, M.Ton) - 58. Mužík (K.Ton). Rozhodčí: Macháč - Wagner, Prokop. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Komentář

Domácí tým nastoupil do zápasu ve značně okleštěné sestavě. Skoro polovinu týmu skolila nepříjemná viróza a mezi marody se zařadil dokonce i trenér Milan Černý. Povolán tak dokonce musel být i Tomáš Liška.

Hned ve druhé minutě utkání se do velké šance dostal Martin Krupka, ale Hronek špičkou svého betonu jeho střelu vyrazil mimo tři tyče. Kadaň se do první gólovky dostala po osmi minutách hry. To totiž zaváhal v rozehrávce Petr Hrach a Marek Indra se ocitl tváří v tvář Stejskalovi. Benátecký gólman však svůj tým podržel. Benátečtí využili hned svou první přesilovou hru. Při vyloučení Radka Gudase si na přihrávku Pabišky sjel Michal Nevyhoštěný a švihem prakticky od modré čáry překvapil Hronka - 1:0. V 17. minutě dorazil skrytou Hrachovu střelu za bezmocného Hronka Jiří Kudrna a Benátky vedly již o dvě branky - 2:0. O půl minuty později se skóre měnilo znovu. Obránce Mrkvička přesný pasem vyslal na zteč Michala Nevyhoštěného, který střelou pod vyrážečku stanovil stav po první třetině - 3:0.

Kadaňští chtěli s nepříznivým stavem něco udělat a blízko k brance byl Martin Kadlec. Ten prakticky ihned po začátku druhé třetiny pelášil sám na Stejskala, jenomže svůj blafák nedovedl ke zdárnému konci. A udeřilo tak na druhé straně. Obrovského nedorozumění v hostující obraně využil kapitán Josef Skořepa, váhajícím bekům sebral puk a lišácky přehodil Hronkův beton - 4:0. V končící přesilové hře využil učebnicový pas Lukáše Tondra Jiří Kudrna a svou druhou trefou v zápase změnil utkání v hostující debakl - 5:0. Hosté ze severu Čech působili matným dojmem a o vzruch se staral především syn hostujícího kouče Radko Gudas. Nadějný bek se totiž snažil alespoň vyvolat nějakou šarvátku.

Třetí třetina se dohrávala prakticky jen z povinnosti a hra byla na vlas vyrovnaná. Více šancí v této části hry měli přeci jen Kadaňští, ale naráželi na Robina Blažíčka, který působil velice jistým dojmem. Zuby si na něm vylámal i David Balázs. Zkušenému českému in-line reprezentantovi vystavila stopku rychlá Blažíčkova lapačka. V 56. minutě byl blízko šesté brance Marek Pabiška, ale střela mu ideálně nesedla a puk se tak zastavil několik decimetrů před brankovou čárou. V závěru se Kadaň dočkala alespoň čestného úspěchu. V signalizované výhodě dělovkou prostřelilil Blažíčka z mezikruží Jakub Mužík - 5:1.

Další přípravný zápas sehrají Benátky na ledě Hradce Králové již tento čtvrtek 20. srpna se začátkem v 18 hodin!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.